Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:48, 18. 8. 2021.

| Politika

Vučić sutra obilazi radove na rekonstrukciji prokupačke Gimnazije, najavljena poseta i Blacu i Brusu

Autor:Lj. M. Izvor:Južne vesti
vučić
Vučić u Prokuplju tokom obilaska radova na zgradi Doma zdravlja; Foto: Lj. M.

Radove na rekonstrukciji i adaptaciji zgrade prokupačke Gimnazije koji su zbog kašnjenja produženi za skoro 2 meseca, obići će u četvrtak od 9 sati predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Najavljena je i poseta privatnoj mlekari u Blacu, u Berbatovcu će najaviti otvaranje novog pogona "Jumka", dok će u Brusu Vučić obići dečje odmaralište i privatne kompanije.

Predsednik Srbije će najpre obići prokupačku Gimnaziju koja se prvi put od njene izgradnje rekonstruiše od juna 2020. godine, a prvobitni rok za završetak radova je predviđen za 300 kalendarskih dana. Gimnazija Prokuplje Kasne radovi na rekonstrukciji Gimnazije; Foto: Lj. M.

Međutim, zbog epidemiološke situacije i pandemije korone, ali i, kako tvrdi izvođač, otežanih radova na fasadi, pojave viška i nepredviđenih radova, produžen je prvobitini rok koji ističe za 7 dana kada je u pitanju unutrašnjost zgrade, dok je rok za završetak spoljnog dela fasade produžen do 25. septembra ove godine.

Radove čija je ugovorena vrednost oko 293 miliona dinara sa PDV-om i prijavljenim viškom radova koji su plaćeni dodatnih 13,3 miliona izvodi firma “Tončev gradnja”, a iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima ističu da, ukoliko se radovi na završe u novom roku, izvođaču će biti naplaćeni penali.

Radi se o reprezentativnoj zgradi koja je sagrađena 1934. godine i pod zaštitom je Zavoda za zaštitu spomenika kulture i do sada nije bilo većih investicija i ulaganja u rekonstrukciju i obnovu inventara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Diplomirani lažov

    12:50 // 19. 8. 2021.

    smer: demagogija.

  • Ivan

    09:20 // 19. 8. 2021.

    Pošto nema dobrih puteva,odnosno pošto ih je odnela voda,a ti nadleti iznad Žitnog Potoka,Bregovine,Kruškara,Dragog dela,pa preko Statovca....i pogledaj kakve ti puteve sela imaju!!!!

  • Ivan

    22:04 // 18. 8. 2021.

    Pošto su u Subotu istu školu obišli doktor Darko i ostala predvodnica,sad je red na glavnog kršitelja ustava!!!
    Znači sutra neće raditi opština,sud,kod lekara skraćeno radno vreme....moraju ljudi da izadju sa posla i da pozdrave svecko čudo,gnjidu lično!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: