Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:11, 15. 7. 2021.

| Politika

Vučić sutra u Nišu, ali ne kao predsednik Srbije - za sada siguran samo stranački skup

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
Vučić
Navodno veliki skup u hali "Čair"; foto: Vanja Keser

Zvanične najave ni agende još nema, ali izvori iz SNS-a su novinarima Južnih vesti potvrdili da će prvi čovek stranke Aleksandar Vučić sutra posetiti Niš i održati sastanak sa predstavnicima naprednjaka iz okruga i regiona. Sve bi to navodno moglo da se desi u hali “Čair”, a da li će dolazak iskoristiti i za državne aktivnosti za sada nije poznato. Iz Predsedništva kažu da takve najave nemaju.

Dok televizija Belami, koja je na poslednjem konkursu dobila više od polovine para iz niškog budžeta predviđenog za medije, uveliko reklamira ekskluzivnu emisiju sa Vučićem, o njegovom dolasku nema zvaničnih najava.

Lokalni SNS funkcioneri ili ne odgovaraju na pozive i poruke ili su na odmoru ili u gužvi.

Dojučerašnji poverenik Zvezdan Milovanović je uputio na koordinatore, a na novinarska pitanja nije odgovorio ni Bojan Bajagić, član IO SNS i poslednjih godina alfa i omega odbora u Nišu i Pirotu, ali ni članica GO SNS Dragana Sotirovski.

Ipak, od izvora iz stranke stigle su informacije da je sastanak zakazan za sutra popodne u Nišu.

Ništa se još ne zna detaljno. Sastanak je sutra. Valjda u 17 sati - informacije su iz SNS.

Pojedini mediji prenose informaciju da će skup biti veći, sa više od 1.000 učesnika i da će se održati u niškoj hali “Čair”. Međutim, direktorka Sportskog centra “Čair” Branka Aranđelović je saslušala pitanje da li je hala sutra zauzeta za stranačke aktivnosti, pa novinaru spustila slušalicu.

U Predsedništvu kažu da nemaju informacije o dolasku Vučića u Niš, u državničku posetu.

Mi za tako nešto nemamo najavu, niti imamo informacije o tome. Moguće da je čak i stranački neki događaj koji mi ne radimo - kažu u Službi za saradnju sa medijima.

Nije poznat ni razlog dolaska, ali ni teme sastanka sa nepradnjacima iz Nišavskog okruga i regiona.

Poslednjih meseci se speulisalo o sukobima nekoliko struja unutar odbora, a činjenica je da niški SNS već više meseci nema ni poverenika, a predsednika nikada nije ni imao.

Bilo je i turbulencija unutar stranke kada su odbornici i poslanici SNS kritikovali izvršnu vlast na čelu sa Sotirovski, govoreći da su odbor preuzeli preletači i oni protiv kojih su se borili 2012. godine.

Pre nedeju dana članove okružnog odbora okupili su potpredsednik stranke Aleksandar Šapić i predsednik Izvršnog odbora Darko Glišić. Naprednjaci kažu da je tada u Oficirskom domu bilo 500 aktivista iz okruga, a Glišićeva poruka je bila da je u SNS dobrodošao svako svako ko može da pojača tim koji se bori za Srbiju i njene građane.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vpjvoda

    00:39 // 17. 7. 2021.

    Nis ce za 20-30god imati 0 stanovnika, kao i centralna Srbija i Vojvodina, a ostace samo opstina Beograd. Vucic vas zamajava, on ne radi sledece. Decentralizacija u Srbiji je ukinuta ustavom 1990 god. Svi morate da glasate da se vrati ustav od pre 1990 gde su pare prikupljene i zaradjene u Nisu ostajale u Nisu. Ili glasajte za vracanje Decentralizovanog ustava od pre 1990 ili nestanite.

  • Milan

    13:28 // 16. 7. 2021.

    Šta to beše čovek sa obrazom. INTERESNE BRIGADE KOJE ŠALTAKZ.

  • Cvetko

    12:02 // 16. 7. 2021.

    Mi u Nišu, kao lidera, prepoznajemo jedino A. Božanić.

    • T.M. - SNS N. Banja

      12:38 // 16. 7. 2021.

      Zbog takve sprdnje smo i dotakli dno !

    • Aleksandra

      13:56 // 16. 7. 2021.

      A zašto vi iz SNS morate da imate vođu? Da li možete da imate slobodnu misao i političku pismenost zbog koji će da vas vode, a ne vođu? Da li uopšte znate šta znači politička pismenost, da li bar malo znate nešto o svojim ustavnim pravima? Da li ste toliko nesposobni da vam treba tutor? U čemu je vaš problem?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: