Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:58, 12. 9. 2023.

| Politika

Predsednik Srbije u Nišu o izborima: Donećemo odluku do kraja meseca

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
vučić
Vučić pročitao pismo opozicije; foto: Jelena Mišić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Nišu je najavio da će odluku o raspisivanju izbora doneti do kraja septembra. Rekao je da opozicija zahteva da izbori budu raspisani do kraja decembra, ali da će ipak na odgovor sačekati još malo.

Vučić je rekao da će vlast izaći u susret zahtevu opozicije koja je u pismu tražila da izbori budu raspisani do kraja decembra, ali da će odluku doneti do kraja septembra.

Pročitao sam pismo stranaka bivešeg režima. Da prevedem to pismo - oni ustvari kažu da izbori moraju da budu raspisani do kraja decembra, što znači da bi izbori najkasnije morali, po njima, da budu održani negde do drugog marta najkasnije. Možda budu i pre toga, videćemo. Donećemo odluku do kraja meseca- rekao je Vučić.

On je dodao da će opozicija biti zadovoljna odlukom, kao i da opozicija ne treba da se plaši vraćanja cenzusa sa tri na pet odsto.

Ja sam siguran da se opozicija ne plaši cenzusa - oni pobeđuju na izborima ubedljivo. Oni kažu da pobeđuju ubedljivo na izborima - rekao je predsednik ironično.

Inače, predstavnici dela opozicije, koja organizuje proteste "Srbija protiv nasilja", predali su 11. septembra zahtev Predsedništvu Srbije u kom od predsednika Vučića traže raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja 2023. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lola

    00:11 // 13. 9. 2023.

    Nije dozvolio gradonacelnici da mu se priblizi?! Da li si i njeno bese?

  • Dragan

    22:48 // 12. 9. 2023.

    Tesko kad je neko homo duplex,ex vadikal i napredni evropejac,dva u jednom,pa se njih dvojica stalno bore...a treci iz Rusije posmatra...i sta,odluka do kraja septembra,covek kupuje vreme,a obecanjima koja ne ispunjava i ljude...pa opet Jovo nanovo,jos neki mandat ne bi bilo lose,vec se planira 2027.,on smatra da je vec pobedio i pre raspisivanja,naravno uz kampanju suplje u prazno..

  • Fali finger

    22:38 // 12. 9. 2023.

    Fali finger ili dva ali zato, tu je cela šaka, da da i da uzme koliko treba para iz budzeta

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: