Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:41, 28. 3. 2017.

| Politika

Vučićev baner i na Ledenoj steni bez dozvole

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Postavljanje banera AV
Baner i na kružnom toku kod benzinske pumpe; Foto: P. B.

Još jedna viseća reklama Aleksandra Vučića postavljena je na banderama iznad Ulice Dimitrija Tucovića, na Ledenoj steni u Nišu. U Opštini Palilula kažu da oni nisu izdali dozvolu, kao i da će naložiti uklanjanje ukoliko rešenja o postavljanju nema ni iz nadležnog sekretarijata, u kojem su još pre desetak dana rekli da dozvole izdaju opštine.

Kako kaže komunalni inspektor Velizar Pešić, od opštinskih organa nijedna od političkih stranaka nije ni tražila dozvolu za postavljanje ovakve vrste reklame.

Za tu vrstu niko nam se nije obraćao, niko nije od nas zvanično zahtevao dozvolu. A mi možemo da proverimo od nadležnog Sekretarijata da li su oni izdali dozvolu. Ukoliko dozvole nema mi ćemo da pokrenemo postupak zvanično onako kako po zakonu ide - kaže Pešić.

On dodaje da će, ukoliko nema dozvole, naložiti uklanjanje političke reklame, a već tokom dana će, uverava, poslati dopis Sekretarijatu za planiranje i izgradnju.

Daje se rešenje o uklanjanju, u određenom roku moraju to da uklone ukoliko ne postupe po tom rešenju, ide kasnije prekršajna prijava - govori Pešić.

Načelnik Sekretarijata za planiranje Rodoljub Mihajlović nije mogao precizno da odgovori novinarima Južnih vesti da li je ova služba izdala dozvolu za kačenje propagandnog banera, rekavši da “Sekretarijat ima na stotine ulaznih zahteva”. Međutim, kako je kazao pre nedelju dana Sekretarijat je “definisao površine za postavljanje reklama, a opštinama je prepušteno izdavanje dozvola”.

Da li je neko tražio dozvolu vrlo je teško odgovoriti eksplicitno da ili ne. Mi možemo da proverimo bazu da li smo izdali, ali moramo da znamo podnosioca zahteva - ime i prezime, odnosno naziv pravnog subjekta. Mislim da je prirodno da taj ko postavlja reklame kaže - imam na osnovu dokumenta tog i tog, ovako je sve pipanje u mraku, teško je dati odgovor - kazao je Mihajlović.

Međutim, iz “Parking servisa” koji postavlja ove reklame još nisu odgovorili na pitanja na osnovu kog rešenja postavljaju političke banere Aleksandra Vučića, pa je i dalje nepoznato na osnovu kojih rešenja su postavili i banere u centru Niša, za koje Opština Medijana nije izdala dozvolu.

Podsetimo, baneri SNS-a visili su sa bandera i pred prošle izbore, u aprilu 2016, kada iz Opštine Medijana nisu dostavili novinarima traženu dozvolu. Takođe, nije poznato da li je neko odgovarao 2014. godine kada je utvrđeno da nisu imali rešenje za stavljanje banera za Vučićev rođendan, iako je inspekcija Medijane najavila prekršajne prijave protiv niškog SNS-a.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca

    05:58 // 30. 3. 2017.

    Ma gde smeju da sninu ovu krpu. Pa da nije njega ne bi bilo ni toliko parazita po opštinama. Ali neka ih, neće dugo.

  • Imajte razumevanja

    01:22 // 29. 3. 2017.

    ...ne može premijer da stigne da potpiše baš svaku dozvolu. Bez njega, opet, ne mogu da donesu odluku.

  • mimica

    22:50 // 28. 3. 2017.

    Već viđeno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: