Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:35, 9. 12. 2023.

| Politika

Vučić na dan "ProGlasa" u Nišu - uz ambasadora EU usred kampanje pušta gasovod

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
vučić niš
Vučić stiže u Niš nedelju dana pred zakazane izbore; foto: T. T.

Na Međunarodni dan ljudskih prava, 10. decembar, kada nestranačka inicijativa ProGlas ima tribinu u Nišu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće Niš i imati sastanke tokom celog dana, najavljeno je iz Predsedništva. Formalno predsednik svih građana, koji inače predvodi SNS kampanju, obeležiće probni početak rada Gasnog interkonektora Srbija - Bugarska, uz učešće ambasadora EU, kako navode. Sastaće se i sa predsednicima Bugarske i Azerbejdžana, a biće prikazane i sposobnosti padobranskih i specijalnih jedinica na niškom Vojnom aerodromu.

Nedelju dana pre zakazanih vanrednih izbora, u kojima zvanično ne učestvuje, ali vodi kampanju i listu naprednjaka "Srbija ne sme da stane", Vučić dolazi u Niš i to kako bi baš u nedelju, 10. decembra, u prisustvu ambasadora EU u Srbiji Emanuela Žiofrea, počeo probni rad gasovoda između Niša i Dimitrovrada.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ugostiće u Nišu predsednika Republike Azerbejdžan Ilhama Alijeva, predsednika Republike Bugarske Rumena Radeva i ambasadora EU u Srbiji Emanuela Žiofrea, u nedelju, 10. decembra 2023. godine, povodom obeležavanja početka rada Gasnog interkonektora Srbija – Bugarska - najavili su iz Predsedništva.

Vučić će od jutra do mraka biti u Nišu, pa i dok nestranačka Inicijativa ProGlas ima svoju tribinu ispred Narodnog pozorišta, a iz Predsedništva su najavili da je planirao i odvojene bilateralne susrete sa predsednicima Republike Azerbejdžan i Republike Bugarske, kao i prikaz opreme i sposobnosti jedinica Vojske Srbije.

Nakon sastanka sa predsednikom Bugarske u 9 sati, oko 10 sati počinje ceremonija obeležavanja početka rada Gasnog interkonektora Srbija - Bugarska u Trupalu, potom će sa predsednikom Azerbejdžana razgovarati u Hotelu Nais, a nešto pre 15 sati planiran je prikaz sposobnosti Vojske Srbije na Vojnom aerodromu "Narednik-pilot Mihajlo Petrović".

Prikaz protivdronskih PVO sistema, bespilotnih i upravljanih vazduhoplovnih i zemaljskih borbenih platformi kao i sposobnosti padobranskih i specijalnih jedinica - najavljuju.

Podsetimo, Srpsku naprednu stranku i na ovim izborima imenom i prezimenom na listi predvodi predsednik svih građana Aleksandar Vučić, a ovakav vid državnih aktivnosti nazivan je "funkcionerskom kampanjom". Vučić je najaktivniji u kampanji koja je počela u Leskovcu, a potom su obišli i Pirot i juče su bili u Vranju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dzeki

    11:34 // 10. 12. 2023.

    On i njegovi robovi treba da promene nationalnost na Parizer.Pa da im odovjimo beograd i vojvodinu,neka se izdrkavaju tamo.Samo nas Srbe i Srbiju zaobidjite....

  • pa, pa, pa sa svakim kilometrom više biće i para više....

    10:01 // 10. 12. 2023.

    kad pevaš u škodi i raduješ se....

  • Mira

    00:22 // 10. 12. 2023.

    Dragi ljudi, olovke u ruke 17.12.2023. je rešenje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: