Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:09, 11. 9. 2013.

| Politika

Vučković više nije Džunićev zamenik

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
240x0-bratislav-vuckovic.jpg

Odlukom većine odbornika Skupštine Opštine Palilula smenjen je zamenik predsednika ove opštine Bratislav Vučković (URS) zbog navodnog sukoba interesa. Vučković kaže da još nema rešenja Agencije za borbu protiv korupcije.

Inicijativu za Vučkovićevu smenu podneli su odbornici Srpske napredne stranke, a kako kaže predsednik Skupštine na Paliluli Miloš Stojković (SPS), razlog je mogući sukob interesa, jer je Vučković ujedno i zamenik direktora u JKP “Medijana”.

- Pored inicijative oni su priložili i potpise trećine odbornika čime je ova tačka uvrštena u dnevni red. Nakon diskusije i tajnog glasanja sa 13 glasova za, 10 protiv i 1 uzdržan od danas Bratislav Vučković nije više zamenik predsednika Gradske opštine Palilula Bobana Džunića - kaže Stojković.

palilula Sednica Skupštine na Paliululi. Miloš Stojković prvi s leva za stolom predsedavajućegStojković objašnjava da je od Agencije još pre 20-ak dana dobio dopis, u kojem se od njega traži da obavesti Agenciju da li je Vučković podneo ostavku ili ne.

- S obzirom da do tog dana nije podneo ostavku ja sam morao tako da odgovorim Agenciji - rekao je Stojković.

Međutim, Vučković kaže da konačnog rešenja Agencije za borbu protiv korupcije o njegovom mogućem sukobu interesa još nema.

- Odluka je doneta bez konačnog rešenja Agencije. Takvo rešenje ne postoji ili ga ja nisam dobio, ali ne verujem da je tako zato što sam poslednje izjašnjenje Agencije imao 30. avgusta. Tada su od mene tražili da se izjasnim da li sam u sukobu ili ne, zbog nekih novih činjenica - rekao je Vučković za Južne vesti.

On ukazuje na izuzetno lošu saradnju sa predsednikom Opštine Bobanom Džunićem i tvrdi da od 30 inicijativa, koje je kao zamenik podneo u prethodnih godinu dana, predsednik nije usvojio nijednu. Takođe, tvrdi da se Džuniću "suprostavljao i ukazivao na nesavesno trošenje novca" i da je nakon svega, ovakva odluka očekivana.

- Smisao funkcije zamenika tamo nisam video. Suprostavio sam mu se da troši novac sam, znači samom sebi je nalogodavac i izvršitelj naloga, ogroman novac se daje određenim medijima za njegovo lično praćenje, ogromna sredstva idu za prezentacije. Normalno da ja kao takav čovek njemu nisam odgovarao - priča Vučković.

Bez obzira na ovakav razvoj događaja, prema rečima predsdnika palilulske Skupštine Miloša Stojkovića, koalicija neće biti ugrožena. Očekuje se da u narednim danima URS da novog kandidata za zamenika predsednika Opštine koje im po koalicionom dogovoru i pripada.

Jovanović: Smena ništa ne menja

jovanovic Branislav Jovanović, arhivska fotografijaLider niškog URS-a Branislav Jovanović, komentarišući smenu Bratislava Vučkovića, rekao je da opštine Gradu stvaraju trošak, jer ga koštaju 400 miliona dinara godišnje.

- Ne verujem da će se posle smene poboljšati kvalitet rada po opštinama. To što se tamo radi teško je pratiti. Oni u dokolici imaju suviše vremena, da se zato bave samim sobom. Građani neće imati nikakvih koristi od tih kombinatorika, a koalicija na nivou Grada se neće menjati - rekao je Jovanović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran Jovic

    15:54 // 19. 9. 2013.

    Konacno iz komentara vidim da se gradjanska svest menja odnosno
    svesno i rcionalno razmisljaju ,u nasoj lokalnoj samoupravi i javnimsluzbama kora da se uradi reforma javnog trutove treba odstraniti.

  • lidija

    23:24 // 12. 9. 2013.

    Dzunic je umisljeni politicar zaljubljen u samog sebe i zamislja da je neko i nesto a zna se kako je do toga dosao, covek koga niko ne postuje pa svojim bahatim ponasanjem zavodi red po opstini,sramot

  • Branko nislija

    12:18 // 12. 9. 2013.

    Nislije, ne dirajte SRKIJA, svi ostali su nebitni.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: