Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:58, 17. 7. 2016.

| Politika

Vulin: Hvala našem desničarskom predsedniku Vlade

Autor:Blagojevic PredragIzvor:Južne vesti
Aleksandar Vulin
I srce je levo; Aleksandar Vulin, foto: JV

Čestitajući članovima 8 godina od osnivanja Pokreta socijalista, predsednik te partije se zahvalio i predsedniku SNS Aleksandru Vučiću što je "imao razumevanja za njegove levičarske ideje".

Volim i ja vas!

Ovim rečima je predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin otpočeo svoje obraćanje velikom broju članova i simpatizera te partije, ali i funkcionerima "prijateljskih" stranaka.

U nedavno rekonstruisanom Oficirskom domu, u kom je decembra 1914. godine usvojena "Niška deklaracija" o ujedinjenju Srba, Hrvata i Slovenaca u novu Kraljevinu, danas je u Nišu Pokret socijalista obeležio 8 godina od svog osnivanja.

Pre 8 godina, kada je akademik Mihajlo Marković uz moju malu pomoć, osnovao Pokret, malo ko bi mislio da ćemo jednog dana imati obavezu i odgovornost da vodimo Srbiju - rekao je Vulin.

Aleksandar Vulin Apostol levice; Aleksandar Vulin, foto: JVIzdvajajući Srpsku naprednu stranku, koja je takođe osnovana 2008. godine, kao svog najznačajnijeg političkog partnera, Vulin je posebno bio zadovoljan saradnjom sa njenim predsednikom Aleksandrom Vučićem. Ipak, kao jedan od svojih najvećih uspeha Vulin je naveo to što je "desničara" Vučića preveo u "levičara".

Hoću da se zahvalim predsedniku Vlade... jer sam ja mogao da budem dosledni levičar, zato što je moj desničarski predsednik Vlade odlučio da bude levičar - rekao je Vulin.

Na nedavno održanim lokalnim izborima Pokret socijalista je po prvi put formalno ušao i u Skupštinu Grada Niša, na čijem se čelu danas nalazi lider gradskog odbora te stranke Rade Rajković.

Rade Rajković Saradnja levice i desnice kao prednost, ne problem; Rade Rajković, foto: JVTo što se u vladajućoj koaliciji uz levičare iz Pokreta socijalista i SPS nalaze i naprednjaci kao partija desnog centra, ali i SRS kao ekstremna desnica, Rajkovića ne samo da ne brine, već to vidi kao prednost.

To je pre svega dobar korektivni faktor. Dobra saradnja i komunikacija između desničarskih i levičarskih partija samo može da bude na dobrobit građana - kaže Rajković.

Među gostima na rođendanskom koktelu su pored političara bili i predstavnici policije, vojske, brojnih državnih institucija, ali i Srpsko-ruskog humanitarnog centra.


Službenim kolima u privatnu posetu Nišu

Vulinov automobil Vulin nije bio u autu; Foto: JVIako je proslavi jubileja Pokreta socijalista prisustvovao kao predsednik te partije, a ne kao ministar, Aleksandar Vulin je u Niš doputovao službenim kolima Vlade Srbije.

Ipak, odgovarajući na pitanja novinara "Južnih vesti", Vulin je to negirao.

Ja sam došao do grada Niša Vladinim kolima. Kao štićena ličnost ja imam pravo da se krećem isključivo službenim vozilima, i na svoju odgovornost sam odbio zaštitu i nastavio da se krećem privatnim kolima - rekao je Vulin.

Vulin je potvrdio da je "Leksus" kojim se on prevozi kao ministar parkiran neposredno uz Oficirski dom, ali je na pitanje novinara da objasni zbog čega je automobil tu, kratko odgovorio.

Ja nisam u njemu - rekao je Vulin.

Inače, javnim funkcionerima, pa time i ministrima, je zabranjeno da za privatne potrebe koriste službene automobile. Ovo ne važi jedino za predsednika Države, premijera i samo nekoliko ministara (policije, odbrane...), koji zapravo imaju obavezu da svuda putuju službenim kolima i uz jako obezbeđenje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • CVETKO prvi

    23:50 // 18. 7. 2016.

    "Pravi srpski politichar" -"ni sram a ni ochi" !
    Ptvo lova a obraz, chast ...shta to beshe ?

  • slavko

    14:05 // 18. 7. 2016.

    Bezi,bre!

  • Снежана Владисављевић (КЦ)

    08:43 // 18. 7. 2016.

    Нисам веровала да ће власт чинити Рака-чорбаџија и баба ЈУЛ-ин Вулин. Кумовала левица десници, родио се ЦИРКУС !

    • da sam član SNSa

      10:11 // 18. 7. 2016.

      požurila bih da dobijem člansku kartu PSa, mala bara, bez krokodila, a možeš lepo da se udomiš.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: