Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:31, 21. 4. 2017.

| Politika

Vulin: Musliju poziva na Treći balkanski rat

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Aleksandar Vulin FOTO ALEKSANDAR KOSTIC
Vulin smatra da Musliju mora da odgovara za ovakvu izjavu; foto: A. K.

Ministar za rad u Vladi Srbije Aleksandar Vulin ocenio je danas u Bujanovcu izjavu predsednika Nacionalnog saveta Albanaca Jonuza Muslijua da se Preševska dolina pripoji Kosovu i Albaniji, kao poziv na Treći balkanski rat.

On smatra da izjavu Muslijua treba da komentarišu nadležni državni organi i da bi on za tu izjavu morao da odgovara jer u njoj poziva na rušenje ustavnog poretka i teritorijalnog integriteta Srbije, kao i na otcepljenje dela teritorije Srbije.

Ovo nije neka politička izjava niti lični stav, već poziv na rušenje ustavnog poretka i ugrožavanje teritorijalnog integriteta Srbije. Ovo je nastavak onoga što je učinio Edi Rama, što je nastavio Hašim Tači, to je poziv na Treći balkanski rat za stvaranje velike Albanije – smatra Vulin.

Srpski ministar je takođe zatražio od Nacionalnog saveta Albanaca da se izjasni da li je izjava Muslijua njihov stav ili samo izjava jednog čoveka.

On je na kraju pozvao Evropsku uniju i NATO da reaguju i kazne Edija Ramu i one koji pokušavaju da izazovu balkanski rat jer, kako je istakao, Srbija želi mir i stabilnost u regionu i ne želi da ratuje.

Podsetimo, šef Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji Jonuz Musliju, nadovezujući se na izjave Edija Rame i Hašima Tačija, juče podržao je eventualno ujedinjenje Albanije i Kosova, ali je rekao da ono nema smisla ako im se ne pripoje i Preševo, Bujanovac i Medveđa, kao i da “Beograd treba da bude zahvalan, jer Albanci ne traže i Niš”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • miki

    21:44 // 23. 4. 2017.

    to bolje da si se raspitao gde su i od cega zive invalidi iz preduzeca vuk karadzic nis koje ste ostavili bez posla a ne da bistris svetsku politiku ministre za rad i socijalna pitanja

  • nikola

    16:51 // 23. 4. 2017.

    Kada ovakvi kao OVAJ vode državu, ništa nam nije čudno!

  • I Tirana bolja od lopovi iz BG

    20:31 // 21. 4. 2017.

    Malopre sam se vratio iz mesare i svinsko meso preko noći poskupelo od 360 na 500 din!Sada će kao i prošle godine da se pojavi Ljajić i će da kaže kao prošle godineda"ako se ne stabilizuje tržište za dve tri nedelje će država da interveniše iz robnih rezervi".I onda zaboravan narod će zaboravi a meso neće da pojeftini ni posle 4-5 meseci kao prošle godine!Tako da bolje da se okrenemo Rami nego AV!

    • crni gruja

      17:04 // 22. 4. 2017.

      Pa mora da poskupi kad ce nemci da nam gaje i prodaju prasice u Srbiji

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: