Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:10, 15. 6. 2015.

| Politika

ZZS i NPS: Vlast u Nišu nezainteresovana za građane

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bane i savic
Koalicioni partneri zajednički kritikuju vlast; foto: NPS

Loša realizacija budžeta, nedolazak investitora, nepotizam i nameti za građane su za predstavnike Narodnog pokreta Srbije i Zajedno za Srbiju u Nišu, jasan pokazatelj da gradska vlast ne brine o Nišlijama.

Branislav Jovanović iz NPS i Miloš Savić iz ZZS “podvukli su crtu” posle usvajanja završnog računa budžeta Niša i rekli da je stanje u gradu alarmantno.

Sramota ove lokalne vlasti je što je za privredu, poljoprivredu i investicije izvršenje 30 posto, a za sportske organizacije 95 posto. Pa, ako nema investicija neće biti ni novih radnih mesta za mlade i oni će samim tim masovo odlaziti iz grada kao što već i odlaze, a ni sporta neće biti - rekao je Jovanović.

Njegov koalicioni partner Miloš Savić naglasio je da se pojedini niški funkcioneri oglušuju o zakon i da rade za svoje lične interese.

Imamo primer Milorada Jerkana, direktora Doma zdravlja Niš, koji je zaposlio svog sina dok nam najkvalitetniji lekari odlaze u inostranstvo. Visoki stranački funkcioneri, Jerkan i gradski većnik Srđan Aleksić se oglušuju na preporuke nezavisne institucije, Agencije za borbu protiv korupcije, iako je ova institucija utvrdila da su grubo prekršili zakon - kaže Savić.

Pored nepotizma, Savić upozorava i na ponašanje “Parking servisa” koji, kako kaže, protivzakonito odnosi automobile Nišlija i to naplaćuje sa više od 10.000 dinara.

Jovanović naglašava da je to samo jedan od pokazatelja sposobnosti aktuelne vlasti i tome pridodaje i poskupljenje vode i struje, ali i ranije smanjenje plata i penzija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • crni

    18:59 // 15. 6. 2015.

    Pa nebi trebalo da se banana toliko ‚‚slika i sekira‚‚ za probleme građana,jer građani pamte ‚‚velika dela‚‚ partije kojoj je pripadao,a sada, po običaju, opet menja partije, i tako samo radi ‚‚ega‚‚.

  • Vi gospodo da se prikupite i da u napred pon

    12:49 // 15. 6. 2015.

    udite sta ce te konkretno da radite za grad jel SNS glatko gubi Nis da ne bude kao 95g. Kad ste dosli a Sloba ne da pare i ispade jos gore manite se toga da se samo dokopate Beograda!Zoca, Sapa!

  • Pa pazi ja sam mislio da od Smiljka nema

    12:38 // 15. 6. 2015.

    gore ali on bar covek nikad manjak jos i kasa bila puna a sada em sve pusto kasa prazna bar da su pokrenuli gradjevinu kao ovi to vuce bar jos 6-7 grana ali ovi posteni duplo nistaaaaaaaaaa!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: