Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:55, 26. 7. 2023.

| Politika

Za Leskovac zajedno: Cvetanović da objavi Memorandum sa ”Aundeom” i dugovanja "Džinsija"

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
Za Leskovac zajedno
Sastanak na kome je bio poptipsan Memorandum bio zatvoren za javnost; foto: M. M.

Da će italijanska fabrika Aunde od 1. septembra zameniti Džinsi u Leskovcu potvrdili su gradski većnici, a juče je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa tom italijasnom firmom potpisao i Memorandum razumevanju. Međutim, šta je sve dogovoreno na sastanku zatvorenom za javnost, pita odbornik Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” Nenad Zdravkvić, koji Cvetanovića optužuje i da je saučesnik u odlasku Džinsija, jer im je dopušteno, da i pored ogrmnih dugovanja, oni iznesu sve mašina iz pogona.

Na sajtu Grada juče je objavljena vest da je potpisan Memorandum sa fabrikom Aunde, ali osim informacija da će zaposliti 300 radnika, da će preuzeti pogon ”Sintetike” koji je koristio Džinsi, nema informacija o tome koliko će italijanska kompanija plaćati korišćenje prostora površine oko 13.000 metara kvadratnih.

Da se u tom Memorandumu o razumevanju nešto krije od Leskovčana, tvrdi odbornik Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” Nenad Zdravković, koji tu tvrdnju dokazuje time da je sastanak bio zatovren za javnost.

To je urađeno bez prisustva novinara, što je jedan apsurd, jer mislim da moramo da obratimo pažnju svi mi građani Leskovca, pošto je potpisano nešto niko ne zna šta je. Nemamo predstavu šta su ljudi potpisali. Čim je to bio sastanak iza zatvorenih vrata siguran sam da postoji nešto što su pokušali da sakriju. To postaje i praksa jer su i sastanci sa radnicima Džinsija bili zatovreni. To su već ozbiljeni probelmi - rekao je Zdravković.

On je optužio Cvetanovića i da štiti interese Džinsija, a da to pokazuje i činjenica da je i pored ogromnih dugovanja te fabrike, njima dozvoljeno da iz pogona iznesu sve mašine.

Kako je moguće da obeća prostorije ”Sintetike” i da će ih iz njih biti iseljen Džinsi i da odnesu sve mašine. Ako znamo da su dužni i da su pod hipotekom ko je taj koji je to dozvolio. To je imovina kojom Džinsi garantuje da će platiti sve obaveze prema Gradu ili prema drugim poveriocima. Veo tajne je i dug te fabrike i evo ja obećavam da ćemo mi od ponedeljka pokuštati da dođemo i saznamo koliki su ti dugovi tačno, mada već znamo šta se desilo sa direktorom Vodovoda koji im je uputio blokadu - kaže Zdravković.

On podseća i da se već više od godinu dana odlaže otvaranje fabrike Erenli, gde bi trebalo da bude zapošljeno više od 300 Leskovčana.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: