Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 12. 7. 2016.

| Politika

Za gradske većnike izabrani početnici

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Miloš Milošević Tijana Đorđević Ilić
Na putu ka boljim biografijama; Miloš Milošević i Tijana Đorđević Ilić, foto: JV

Iako imaju manje od 30 godina života i jedva 3 godine radnog iskustva, Miloš Milošević i Branislav Kačar će ubuduće u Gradskom veću Niša donositi bitne odluke. Njihova mladost je prednost - smatra novoizabrani gradonačelnik.

Kako ćete vi postati čovek sa biografijom, ako ne krenete i počnete da radite ovako odgovorne poslove?

Darko Bulatović Neiskustvo kao prednost; Darko Bulatović, foto: JVOvim pitanjem je novoizabrani gradonačelnik Niša Darko Bulatović jednim delom objasnio svoje motive da za članove Gradskog veća Niša predloži mlade i neiskusne članove svoje partije.

Kamo te lepe sreće da se mladima u ovoj zemlji pruži podrška da napišu svoje biografije, da postanu i oni neko s kim se možemo dičiti i ponositi - rekao je Bulatović.

Na konstataciju novinara da će veoma neiskusne osobe odlučivati o stvarima koje su često od životnog značaja za građane, Bulatović je rekao da "on preuzima odgovornost za to", a da očekuje da će "ga oni slušati".

Oni će u Gradskom veću učestovati u procesu donošenja odluka. Ali ključne odluke i odgovornost u ovom gradu pada na gradonačelnika - rekao je Bulatović.

Novi članovi Gradskog veća diplomirani inženjer elektronike Miloš Milošević (29) i inženjer zaštite na radu Branislav Kačar (25) duži staž imaju u partiji nego na poslu.

Oni su se u SNS učlanili 2008. godine, a prve radne dane na poslu započeli su pre samo 3 godine - Kačar 2013. godine u "Naissusu", a Milošević u "Jugoistoku".

Branislav Kačar Uspešan od malih nogu; Branislav Kačar (levo) sa predsednikom Srbije Tomislavom NikolićemIako starija od njih, i novoizabrana većnica Tijana Đorđević Ilić (38), diplomirana pravnica, nema mnogo više radnog iskustva. Prema podacima iz njene biografije prvi put je počela da radi u Centru za socijalni rad 2011. godine.

I ona je u svojoj biografiji navela da je član SNS od 2008. godine.

Podsetimo, odbornici Skupštine Grada su danas izabrali novo gradsko rukovodstvo.

Za gradonačelnika je izabran Darko Bulatović (SNS), za njegovog zamenika Miloš Banđur (SNS), dok će u Gradskom veću biti i Igor Vojinović iz Pokret socijalista, Saša Živić i Jelena Mitrovski iz SPS, Bojan Krstić iz Srpske radikalne stranke, a mesta u gradskoj vladi su zadržali Svetozar Aleksov iz PUPS-a i Mihajlo Zdravković kao "nestranačka ličnost".


DJB: "Poslušnost pre stručnosti"

Odbornici pokreta "Dosta je bilo" su tokom skupštinske sednice na kojoj se biralo novo gradsko rukovodstvo kritikovali deo predloženih kandidata.

Kao najveću primedbu su izdvojili nedostatak radnog iskustva pojedinih gradskih većnika, odnosno to što je, po njihovom mišljenju, vlast dala prednost "poslušnima, a ne stručnima".

Drago mi je da imamo mlade ljude na čelu grada, ali nije primereno da svoje biografije stvaraju na mestima gde se kroji sudbina celog grada i njegovih građana - kaže Srđan Nonić.

Nonić podseća da je novoizabrani gradonačelnik Darko Bulatović u svom ekspozeu naveo da će raditi na "departizaciji i depolitizaciji" gradskih preduzeća i gradske uprave, a da je odmah potom u Gradsko veće stavio "poslušnike koji su upravo partijski obojeni i nestručni".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lj

    09:44 // 14. 7. 2016.

    KO je protiv mladosti? Svi smo mi za mlade ali postoji i narodna poslovica RODIO SE UNUK DA POKAZE DEDI MEDJU. Nije svako mesto za mlade; negde pored znanja je potrebno i radno i zivotno iskustvo.

    • dzoni

      13:53 // 11. 8. 2016.

      Mihajlo Zdravković kao "nestranačka ličnost". E, aj nemoj se lazemo ,kameleon banetov.

  • Mozak ne treba

    09:49 // 13. 7. 2016.

    Sta ce gradonacelnik (koji rado koristi Vucicevu floskulu) "preuzimam odgovornost" uraditi kad do problema dodje? Smeniti vecnike? Podnece ostavku? Izvaditi pare iz svog dzepa da plati za greske? Neka sam da definiciju odgovornosti, javno.

  • Срба

    02:42 // 13. 7. 2016.

    Нигде на свету балавци који су се јуче испилили и особе без икаквог радног искуства добијају овако одговорна места и положаје. Нигде! Само у мрачној и поремећеној Србији и на југу.

    • GVOZDEN

      10:54 // 13. 7. 2016.

      Od bandjura i ovih izabranih "STRA ME VATA ".Gola boranija bez meso,jedino se ovi odozdo raduju jer je njihov covek,imaju sansu da kupe jos sva ostala moravska sela,nece da kupuju nista po Zaplanje.Nadaju se da glavni Grad Nisa budu ЧАЛИЈЕ.Prodadose dedovinu dole i sad se u Nisu razbacuju parama i kao fol mnogo im zao sto su dosli kod nas.Gospode ima li te negde i gledas li ova desavanja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: