Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:01, 27. 5. 2020.

| Politika

Za lokalne izbore u Leskovcu do sada proglašeno 6 lista

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
izbori
Do sada u Leskovcu listu predala samo jedna opoziciona stranka; Ilustracija; Foto: Vanja Keser

Za 75 odborničkih mesta u lokalnom parlamentu Leskovca do sada je liste kandidata predalo 6 političkih opcija, a toliko je ih i, prema rešenjima Gradske izborne komisije, validno. Izbori se održavaju u nedelju, 21. juna.

Prva na izbornom listiću naći će se koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke, koja je i prva predala listu još pre uvođenja vanrednog stanja i epidemije virusa korona. Lista ima kandidate za svih 75 odborničkih mesta, a prvi je aktuelni gradonačelnik i prvi čovek leskovačkih naprednjaka Goran Cvetanović.

Sa naprednjacima u koaliciji su Socijaldemokratska partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera, Pokret socijalista, Pokret snaga Srbije i Srpska narodna partija, a nastupiće pod imenom "Aleksandar Vučić - Za našu decu".

Socijaliste u Leskovcu predvodi aktuelni predsednik Skupštine Aleksandar Đurović, a i njihova lista ima 75 odborničkih kandidata. Socijalistička partija Srbije će samostalno nastupiti na lokalnim izborima u Leskovcu, a lista nosi ime "Socijalistička partija Srbije (SPS) - Ivica Dačić".

Pre uvođenja vanrednog stanja listu je predala i Jedinstvena Srbija, koja u lolaknom parlamentu nastupa na strani opozicije. Prema rešenju Gradske izborne komisije, ova politička opcija naći će se pod rednim brojem 3 na glasačkom listiću. Na lokalnim izborima nastupiće samostalno, a lista nosi ime "Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma". Prvi na listi je predsednik leskovačkog Gradskog odbora ove stranke Nenad Filipović koji će biti i njihov kandidat za gradonačelnika.

Četvrta na izbornom listiću biće Bolja Srbija, a imaju kandidate za svih 75 odborničkih mesta. Slogan ove političke partije je “Zdravo da pobedi”, a predvodi ih Oliver Antanasijević, predsednik Gradskog odbora Bolje Srbije u Leskovcu.

Nakon ukidanja vanrednog stanja uvedenog zbog epidemije virusa korona, listu sa 25 odborničkih kandidata predala je i Srpska napredna stranka. Oni će na lokalu nastupiti pod rednim brojem 5, a lista nosi ime "Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka".

Jedina opziciona stranka koja je do sada predala listu kandidata za odbornike Leskovca je Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića. Ova politička opcija biće 6. na izbornom listiću, a nastupiće kao Grupa građana "Za Leskovac zajedno". Na listi je 55 odborničkih kandidata, a predvodi ih neurolog Nenad Zdravković.

Podsetimo, izbori su, zbog epidemije virusa korona odloženi za 21. jun, a građani uvid u birački spisak imaju do 5. juna.

U Leskovcu su članice Saveza za Srbiju najavile bojkot, a od grupa građana i opozicionara, u izbornoj trci učestvovaće Pokret slobodnih građana.

Učešće na lokalnim izborima su najavili Zavetnici i Narodni blok, koalicija koju čine predstavnici Nove Srbije, Narodnog slobodarskog pokreta i Grupe građana "Iskreno za Niš".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: