Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:10, 31. 1. 2021.

| Politika

Za nišku opoziciju proterivanje naprednjaka iz Crne Gore međunarodni skandal - traže odgovore

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
ssp ilustracija
Traže odgovore nadležnih; Ilustracija; Foto: B. S.

Ko je poslao niške naprednjake u Nikšić da rade za Novu srpsku demokratiju Andrije Mandića i po kom osnovu su oni koji rade u javnom sektoru odsustvovali sa posla, pitanja su na koja traže odgovore iz niškog odbora Stranke slobode i pravde, kao i Branislav Jovanović, odbornik koalicije "Niš moj grad".

Osmoro Nišlija je policija zatekla u apartmanima “Krsmanović”, a proterani su jer su navodno radili bez dozvole, ali jesu imali ugovore o delu sa Novom srpskom demokratijom.

Među proteranim niškim naprednjacima su i oni koji su zaposleni u gradskim ustanovama, pa iz Stranke slobode i pravde zahtevaju odgovore od direktora JKP Parking servis i načelnika Nišavskog okruga.

A pitanja ima više i svode se na jedno - traže potvrdu gde su niški naprednjaci zaposleni i po kom osnovu su odsustvovali sa posla.

Da li je Jelena Denić zaposlena u Parking servisu na mestu referenta u Odeljenju korisničkog servisa, deo za reklamacije i po kom osnovu je odsustvovala s posla u periodu od 25.januara do 10. februara? - pitaju iz SSP-a.

Isto pitanje odnosi se i na Jelenu Nešić, koja radi kao PR u Parking servisu, ali i za Vladimira Vojvodića za koga tvrde da je zaposlen u Nišavskom okrugu kao šef jednog od odseka i savetnik načelnika Predraga Babovića.

Na osnovu čega je odsustvovao sa posla Vuk Mladenović, poznat kao jedan od provokatora na protestu opozicije na kojem je govorio i Boško Obradović u centru Niša, pitanje je koje od nadležnih traže iz SSP-a, a isto pitanje je i za JKP Tržnicu, gde još jedna od proteranih Olivera Đorđević, prema njihovim saznanjima, radi.

Iz ove stranke traže odgovore i od poverenika niškog odbora Zvezdana Milovanović na pitanje šta su članovi SNS radili u Nikšiću u vreme predizborne kampanje i po čijem nalogu.

Izjave pojedinih proteranih da nisu članovi nijedne političke stranke su sramne budući da su bili odbornici SNS-a u prethodnom mandatu, a neki su bili na lokalnoj listi SNS-a za junske izbore. Proterivanje niških naprednjaka je skandal i direktan dokaz mešanja SNS-a u izbore u susednim državama čime ruše i ruže međunarodni ugled Srbije. Takođe i kršenje zakona Republike Srbije u slučaju da su, a imamo osnovane sumnje da jesu, odsustvovali sa svojih radnih mesta bez zakonskog osnova - saopštava SSP.

Zahtevaju odgovore od nadležnih i dodaju da će pratiti dešavanja, jer kako kažu, dosta je privilegovanih naprednjaka koje svi plaćaju, a koji se ne pojavljuju na svojim radnim mestima da bi obavljali partijske zadatke.

Sličnog mišljenja je i Branislav Jovanović, odbornik koalicije "Niš moj grad" koji kaže da se nastavlja urušavanje i kompromitivanje Niša kako na lokalnom tako i na međunarodnom nivou.

Najsvežije je proterivanje naših mladih sugrađana iz Nikšića koji su otišli da rade u Crnu Goru za Novu srpsku demokratiju, za novac, a prijavili su se kao turisti, kako pišu mediji. Ko ih je poslao tamo da rade? - pita Jovanović.

On kaže da proterivanje naših sugrađana iz Nikšića još jednom oslikava stanje u našem gradu jer se radi o mladim ljudima koji predstavljaju budućnost grada.

Radi se o ljudima koji rade u našim javno komunalnim preduzećima čak i u Privrednoj komori i to pokazuje da se u Nišu vodi katastrofalna kadrovska politika - zaključuje Jovanović.

Podsetimo, šef niških naprednjaka Milovanović tvrdi da nisu svi proterani Srbi iz Nikšića i članovi SNS-a, a za naprednjake koji su bili u Nikšiću kaže da su lično angažovani i da to nema veze sa strankom.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić najavio je da će podneti prijave protiv gradonačelnika Nikšića i načelnika Centra bezbjednosti u tom gradu zbog, kako je rekao, brutalnog mešanja u izbore.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gagi

    11:57 // 1. 2. 2021.

    Vladi, pretnje i naredbe, nije upućivao muškarac već žena.

  • Dusan T

    02:41 // 1. 2. 2021.

    Pa znamo da su tamo bili poslusnici novopecenog medijskog tajkuna. Zvezdanovi poltroni, nismo ni morali da citamo njihova imena kad je vest osvanula.

  • Iva

    18:19 // 31. 1. 2021.

    Ovi iz SNS-a kao da su bez mozga. Zbog njih me je sramota što sam nišlija. Posle nam krivi beograđani jer nas smatraju infantilnima. Postavljaju nam gradonačelnika, oduzimaju nam aerodrum, postavljaju nam upravu u Kliničkom centru a nišlije glasaju za tu neodgovornu stranku. Sada su po nalogu iz Bg poslali aktiviste u Crnu Goru i posle mi smo korektni, crnogorci loši. Zbogom pameti !!!

    • Dzamutka

      22:08 // 31. 1. 2021.

      Nislije su ogromna manjina u svom gradu ! Nije dovoljno ziveti u Nisu, pa smatrati se Nislijom ! Ovaj grad je bio za ponos u SFRJ, dosljaci su subotom dolazili da se snabdeju ,sada su zavladali u svim sferama zivota ! Kada gledas kroz tu prizmu, onda je sve ovo posledica !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: