Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:10, 10. 3. 2017.

| Politika

SNS predlaže da Vukovića zameni pravnica koja je pogrešno tumačila zakon

Autor:S. M, P. B.Izvor:Južne vesti
odbor za imenovanje
Nazire li se kraj ovoj predstavi?; foto: JV

Nakon što je posle skoro 4 godine sudski utvrđeno da je Ivan Vuković nezakonito izabran za upravnika niškog Narodnog pozorišta, Srpska napredna stranka je za njegovog privremenog zamenika predložila Draganu Petrović, pravnicu iz Pozorišta koja je svojevremeno za Vukovića tvrdila da on ispunjava uslove za tu funkciju.

Da ona bude predložena Skupštini grada glasali su svi članovi skupštinskog Odbora za imenovanje iz reda vladajuće koalicije SNS-SPS-SRS, dok je jedina ruku "protiv" podigla odbornica "Dosta je bilo" Radmila Popović.

Popovićeva je zaključila da je to "skandalozan predlog", označavajući upravo Petrovićevu kao jednog od glavnih krivaca za nezakoniti izbor aktuelnog upravnika Ivana Vukovića.

Ona je podsetila da je upravo Petrovićeva, kao tadašnji sekretar Pozorišta, članovima Upravnog odbora dostavila tumačenje da Vuković ispunjava uslove za upravnika, na osnovu kog ga je Upravni odbor i predložio Skupštini grada.

Zapravo sada ovde imamo po meni skandalozan predlog, da pravnica koja je u suštini u centru celog zamešateljstva sa nezakonitim postavljenjem Vukovića, sada bude predlog za vršioca dužnosti te ustanove. To je neodgovorno i neadekvatno - rekla je Popovićeva na sednici.

Ona je zatim pročitala i zaključak koji je 2013. godine Petrovićeva prosledila Upravnom odboru, u kom je, između ostalog, pisalo da Ljiljana Berić zbog nepotpune dokumentacije ne ispunjava uslove konkursa, dok je za Vukovića dala "pozitivno mišljenje".

Uvidom u sadržinu podnete prijave imenovanog kandidata ustanovljeno je da ista sadrži potrebne formalne aspekte i podnete dokumente uz prijavu, pa se po njoj može dalje postupati i ista prihvatiti za ispravnu za meritorno odlučivanje. Ocenjujem navedenu prijavu potpunom i podobnom, pa predlažem da je Upravni odbor uzme u razmatranje - zaključila je 2013. Petrovićeva.

perisic Perišić predložio Petrovićevu; foto: P. B.Tadašnji gradonačelnik Niša, a danas šef odborničke grupe SNS Zoran Perišić i funkcioner te partije Nenad Stanković su ocenili da mišljenje Petrovićeve "nije bilo obavezujuće", te da ostaju pri stavu da je ona najbolji kandidat za vršioca dužnosti upravnika Pozorišta.

Podsetimo, odlučujući o prijavama kandidata pristiglih na konkurs koji je sproveden krajem 2013. godine, članovi Upravnog odbora Pozorišta su Skupštini grada za upravnika te ustanove predložili Ivana Vukovića.

Veći deo opozicije, ali i pojedini odbornici vladajuće SNS su tada ukazivali da Vuković ne ispunjava uslove za tu funkciju jer nema neophodnih 5 godina radnog iskustva. Ipak, uz uveravanje tadašnjeg šefa Odborničke grupe SNS Dejana Jovanovića, koji je tvrdio da se u radno iskustvo Vukoviću može računati i angažman iz studentskih dana, vladajuća većina je izabrala novog upravnika Pozorišta.

Međutim, posle četvorogodišnjeg suđenja je Apelacioni sud u Nišu pre nekoliko dana zaključio da je Vuković izabran nezakonito. Zbog toga je sada neophodno da Skupština grada najpre postavi vršioca dužnosti upravnika, a da zatim, posle novog konkursa, izabere i upravnika sa mandatom od 4 godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djuram

    07:39 // 12. 3. 2017.

    Glavni problem su losi Perisicevi kadrovi,neki vec peta godina u vd stanju,to nema nigde u svetu.

  • Mika

    17:55 // 11. 3. 2017.

    Znaci, u Srbiji i Nisu kad nesto zas..es umesto da budes kaznjena- dobijes unapredjenje (kao u slucaju ove neveste pravnice)..... NapreDNO- nema sta.
    Bahatosti i drskosti pojedinih zaista nema kraja. Mi stalno kopamo sve dublje da bi pronasli novo dno kada su moral, zakon i zdrav razum u pitanju.Zaista zasluzujemo okolnosti u kojima zivimo i sve sto nas snalazi. Ovcama drugo ni ne prilici.

  • Sociolog Jovanović

    00:09 // 11. 3. 2017.

    Ne brinite, biće još bisera. Pratite samo igru imenovanja kadrova, od dvojca za slalom najvećeg tendera u Srbiji - Periše i Guske. Koga Guska uhvati za rep nadrljao je !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: