Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:54, 13. 4. 2016.

| Politika

Zaharijev: Sumnjam da nam je neko podmetnuo lažni pečat

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
490x370-490x370-490x370-Predsednik-opstine-Bosilegrad
Vladimir Zaharijev; foto: politika.rs

Nakon što je RIK zbog falsifikovanog pečata odbacio izbornu listu Vladimira Zaharijeva , predsednik Opštine Bosilegrad sumnja da mu je neko zamenio potpise “jer nekom smeta u Srbiji”.

Zaharijev kaže da je revoltiran i iznenađen ovom odlukom jer je 9. aprila od RIK-a dobio zaključak da su regularna 9.043 potpisa od potrebnih 10.000, da bi sada odjednom lista bila oborena.

Predsednik RIK-a Dejan Đurđević, međutim, objašnjava da 9. aprila komisija nije imala informaciju o tome da su potpisi overeni lažnim pečatom, nego su to shvatili ubrzo nakon toga. Kako kaže, u međuvremenu je RIK-u stigla lista Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara, na kojoj su našli 11 potpisa za Zaharijeva overenih istim pečatom.

Bilo nam je sumnjivo što smo na mađarskoj listi naleteli na potpise birača koji podržavaju listu Zaharijeva, pa smo proverili sa Prvim sudom koji nam je potvrdio da je taj pečat lažan. Onda smo opet proverili listu Zaharijeva, našli najmanje 4.000 potpisa overenih tim pečatom i odbacili je - objašnjava Đurđević.

Kako se desilo da se potpisi sa liste Zaharijeva nađu i kod Mađara, Đurđević nije znao da objasni jer “nije iz tog miljea gde se potpisi falsifikuju”, ali da nema dileme da sudski overitelji nemaju veze sa tim.

Nema ni govora o tome da je neko iz suda to radio, jer za sve te nevalidne potpise nije ni plaćena sudska taksa. Dakle, u Prvom osnovnom sudu je za listu Zaharijeva plaćena taksa za overu svega 45 potpisa, za ostale potpise nije platio taksu za overu. Neko je napravio pečat da liči na sudski i sami su to udarali - kaže Đurđević.

Kako kaže, lažni pečat je, osim na listi “To smo mi”, pronađen i na listama Demokratske zajednice Mađara i na listi “Tolerancija”, čije su liste takođe odbačene. Neko je, dodaje on, po svemu sudeći napravio pečat koji je masovno utiskivao za razne stranke.


Zaharijev: Nemam pojma ko je udarao taj pečat

Vladimir Zaharijev kaže da su potpise osim u Bosilegradu skupljali i u drugim gradovima u okolini i u Srbiji, gde su imali ljude kojima su za to dali ovlašćenje.

Dali smo im ovlašćenje, oni su skupili potpise, poslali nama to ovde, mi smo to obradili i odneli u RIK. Nemam pojma ko je udarao taj pečat. Nama je to došlo iz gradova gde su to ljudi overavali, tamo je to stavljano, ne ovde. To stavljaju sudski overitelji i javni beležnici, to nema veze s nama - kaže Zaharijev.

On nakon svega sumnja da je “neko to zamenio” i pita se da li njegova stranka i on sam smetaju nekome.

Izaziva se sumnja da Zaharijev smeta nekom u Srbiji, kao za pumpu, kao za fabriku, i daj da ga sklonimo odavde. To je očigledno - revoltiran je Zaharijev.

Podsetimo, RIK je noćas odbacio listu “To smo mi - prirodni pokret” jer je utvrđeno da je od oko 11.000 potpisa najmanje 4.000 overeno lažnim pečatom Prvog osnovnog suda u Beogradu, koji se više ne koristi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Svi protiv ADOLFA

    16:44 // 13. 4. 2016.

    Osim pecata na tim listama mora da stoji i potpis onoga ko je izvrsio overu. Eto malog uputstva gde treba dalje traziti ko ovde mulja u celoj prici.

    • zoza

      09:37 // 14. 4. 2016.

      uh a potpis mora da bude autentičan

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: