Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:03, 18. 11. 2016.

| Politika

Zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske u Nišu

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
Vlada Srbije ponovo u Nišu
Vlada Srbije ponovo u Nišu; foto: Vanja Keser

Članovi Vlade Srbije posle mesec i po dana ponovo dolaze u Niš, ali ovog puta sa delegacijom Vlade Mađarske, sa kojom će u nedelju i ponedeljak, pored brojnih aktivnosti održati i zajedničku sednicu.

Kako kažu u Vladi Srbije, u nedelju u 16 sati svečani dočak delegacije Vlade Mađarske na čelu sa Viktorom Orbanom, biće održan na niškom aerodromu “Konstantin Veliki”.

Prema okvirnom programu, premijeri dveju država će u ponedeljak imati razgovor “u 4 oka”, nakon čega će uslediti i zajednička sednica vlada Mađarske i Srbije.

Ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, prilikom nedavne posete Nišu, najavio je ponovno zasedanje Vlade Srbije, ali nije precizarao kada.

Međutim, susret dveju vlada u gradu na Nišavi dogovorili su ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijart i njegov kolega iz Srbije Ivica Dačić, pre 3 meseca. Tada nije bilo objašnjeno zašto je baš odabran Niš za mesto susreta, ali se pretpostavlja da je zbog migrantske krize o kojoj se govorilo, bila presudna blizina Bugarske i Makedonije, odakle i dolazi najveći broj migranata.

Podsetimo, pre mesec i po dana članovi Vlade Republike Srbije doputovali su u Niš, gde su boravili 7 dana.

Tada je premijer Vučić grdio gradonačelnika Niša Darka Bulatovića zbog velikog deficita u gradskom budžetu, a zatim je obećao “mnogo, mnogo, mnogo para za Niš”, rekavši da će Niš dobijati više para od Beograda.


Obustava saobraćaja zbog vojske i Mađara

Zbog obeležavanja Dana kopnene vojske, u subotu 19. novembra, od 7 do 16 sati biće obustavljen saobraćaj u Ulici 7. juli i Garsije Lorke.

zatvorene ulice Prikaz zatvorenih ulica u nedelju i ponedeljak; foto: googlemapsPrilikom posete dveju vlada, u nedelju i ponedeljak će biti zatvorene ulice na potezu od Tvrđavskog mosta, do crkve Svetog Luke.

U ponedeljak će u periodu od 12 do 16 sati saobraćaj biti zabranjen i u Ulici Nikole Pašića u delu od Sinđelićevog trga do raskrsnice sa Ulicom Alekse Nenadovića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Olja Jovanovic

    14:32 // 22. 11. 2016.

    Kada neko nekome da peto slovo pod kiriju ,uz investicije dobije i migrante!

  • mirjana

    10:35 // 20. 11. 2016.

    zorana a kad cete 600 metara ulice delnicke u vrtiste na sest kilometra od nisa da resite vodosnabdevanje da deca ne piju vodu u kantama donesenu iz nisa jer je bunarska puna arsena pa nije ni za zivotinje put u jadnom stanju posle ovih kisa nema kanalizaciju sijalica jedva svetli

  • Срба

    03:25 // 20. 11. 2016.

    Желе да се договоре где ће да сместе у Нишу и околини мигранте које Мађарска неће. Јасно ко дан да је Србија одређена за прихватни центар.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: