Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:22, 29. 5. 2012.

| Politika

Započeti pregovori u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
pregovori

Demokratska stranka pregovarala sa Ujedinjenim regionoma i koalicijom okupljenom oko socijalista. Slede pregovori sa LDP-om.

U prostorijama Demokratske stranke otpočeli su pregovori sa potencijalnim koalicionim partnerima. Prvo se razgovaralo sa URS-om i SPS-om, a prema rečima predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke Miloša Simonovića nova gradska vlast bi trebalo da bude poznata do kraja nedelje.

- Obezbeđivanje političke većine je prvi rezultat posle izbora i dobro je da koalicija bude velika i da kao u ovom slučaju broji 40 odbornika – rekao je Simonović.

Predstavnik pregovaračkog tima socijalista Slavoljub Vlajković naglašava da je vreme da Niš vode ozbiljni i sposobni ljudi.

- Ovaj grad ne zaslužuje eksperimentalne probe, već samo ozbiljne ljude koji u ovim teškim vremenima mogu da urade nešto dobro za ovaj grad – kaže Vlajković.

Ujedinjeni regioni ističu da oni ne postavljaju uslove oko imena novog gradonačelnika. Ono na čemu insistiraju su 4 tačke.

- Taj program se ne menja. To je izgradnja infrastrukture i kapitalnih objekata, otvaranje novih radnih mesta u dve nove industrijske zone, ulaganje u izgradnju novih obdaništa i škola i ulaganje u niški Klinički centar – rekao je Branislav Jovanović, predsednik Gradskog odbora URS.

Ptredstavnici svih stranaka ističu da razgovora o kadrovskim rešenjima nije bilo, a da formiranje opštinskih vlasti sledi nakon konstituisanja gradske vlade.

Jedini izuzetak je opština Niška Banja gde je vlast već formirala koalicija DSS, SPS i Reformistička stranka.  

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Cirko

    13:50 // 29. 5. 2012.

    Kog li ovi zavaravaju kad se zna da im je Tadic udario embargo na vlast i Nisu, i naredio im da idu u opoziciju zbog losih rezultata na lokalu, lose organizovanog mitinga, raskola u odboru pre izbora...

  • Boban

    13:09 // 29. 5. 2012.

    Ovaj Milos Simonovic je baš prolupao.Predssedništvo DS je donelo odluku da je kandidat za gradonačelnika Niša,Dragoslav Ćirković???A Milos tera po svome,kao da je ovo njegova PRIVATNA STRANKA???Zasto nije izasao na svoje IME ,i on i Slavisa Dinic,pa da vidi STA BI OSVOJIO???BOLEST ne bira gde udara.....

  • dobar pokusaj ...

    13:02 // 29. 5. 2012.

    Koliko je ovo smesno ,pa taj simonovic nije ni funkcioner u DS vise niti je bio kandidat za gradonacelnika tko je on da bi inicirao pregovore?! Kao drugo gde je Mile Ilic gde je Igor Novakovic kao predstavnici liste SPS ? Meni ovo lici na lov u mutnom koji je dogovoren izmedju baneta i simonketa teletabisa ,da se mi drugarski namestimo nabrzaka pa posle dok nas smene polako treba ce vreme ! Malko ste procitani u nameri da krckate gradsku kasu jos cetri godine,a ne ne no no malisani nedorasli to vam nece proci ovaj put ! Dobar trik ali nece proci jer garant da gosp.Cirkovic nije lud da pravi pricu sa bananom koji podmece klecke DS zadnjih 8 godina!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: