Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:09, 7. 2. 2019.

| Politika

Zaposleni iz Prokuplja dočekuju Vučića u Vranju

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
gradski minu bus krece u pravcu vranja oko 13 h prokuplje foto lj.m.
Put Vranja krenulo oko 200 Prokupčana; foto: Lj. M.

Kancelarije gradskih službi i ustanova u Prokuplju uglavnom su ostale prazne pre kraja radnog vremena, a oko 14 sati sa platoa Sportske hale oko 200 članova i simpatizera SNS-a, od kojih je većina zaposlenih u javnim ustanovama, krenulo je put Vranja kako bi "spontano" dočekali Vučića koji će u Vranju od 18 sati održati miting.

Prokupačka "delegacija" predvođena je gradskim većnicima i direktorima, a oni koji su ostali, i pored brojnih očevidaca, negiraju da su njihovi službenici danas ranije izašli sa posla kako bi krenuli u Vranje. 2 privatni prevoz za sns pristalice 1 foto lj.m Pored opštinskih mini-buseva, angažovani i privatni prevoznici do Vranja; foto: Lj. M.

Inače, za prevoz su korišćeni autobusi privatnih prevoznika, ali do pisanja teksta nismo uspeli da saznamo na kojoj relaciji su angažovana i 2 gradska mini-busa koja su napustila gradski parking oko 13 sati jer nadležni kažu da ćemo tu informaciju dobiti "naknadno".


I Putina dočekali o trošku građana

Za poslednji primer zloupotrebe opštinskih mini-buseva za potrebe vladajuće Srpske napredne stranke saznali smo i tokom skupa podrške i posete ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu 17. januara.

Tada su u jednom od njih put Beograda krenuli nastavnici i direktori prokupačkih škola, a vođa puta je bio direkor Gimnazije u Prokuplju Dragoslav Minić koji je, i pored više izvora koji su nam to potvrdili, negirao da je tog dana bio u autobusu, pa i u Beogradu, dok je u drugom mini-busu, na prednjem sedištu bila gradska većnica Maja Ranđelović, ali nismo saznali da li je ona bila i vođa puta u tom mini-busu.

Sa druge strane, od gradskih službi stigla je informacija da su 2 mini-busa toga dana korišćena za prevoz članova Udruženja penzionera grada Prokuplja i to na relaciji Prokuplje - Beograd - Prokuplje, a zahtev je potpisao predsednik Udruženja Milovan Vučićević, koji je ujedno i gradski funkcioner i kao penzioner je angažovan na mestu jednog od pomoćnika gradonačelnika Prokuplja Aleksandra Simonovića.

Ipak, nejasno je ko je ekspresno odobrio korišćenje mini-buseva, s obzirom da je zahtev koji je gradskim službama poslat, zaveden na dan korišćenja i pod rednim brojem 01/128, a vozila su put Beograda krenula nešto pre 11 sati istog dana.

Na zahtev Udruženja penzionera grada Prokuplja, 17. januara gradski mini-busevi su im ustupljeni. Ističemo da Prokuplje ima praksu da izlazi u susret brojnim organizacijama, kulturno-umetničkim društvima, sportistima i drugima, kada god je u mogućnosti – kaže se u odgovoru Južnim vestima.

I tada, kao i danas, više izvora Južnih vesti je tvrdilo da je većina kancelarija gradskih službi i preduzeća bila prazna, iako su to nadležni negirali i tada i danas.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Violeta Nesovic

    18:20 // 9. 2. 2019.

    Kao ne znam
    I opet kao i pre sve je isto.Uvek se organizovano ide na skupove.Bilo i u Slobino,i u Đinđićevo i Tadićevk vreme.Sad je isto kao i tad.Tako će uvek biti dok je Srba i Srbije i srpske vlasti,ma koja bila.

  • Gotov je

    10:29 // 8. 2. 2019.

    Boles'

  • Bojan

    09:43 // 8. 2. 2019.

    Vučiću, oženi me!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: