Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:44, 9. 12. 2011.

| Politika

"Zaposlenje u Juri samo preko G17"

Autor:Izvor:Jugmedia
jura korporacija Leskovac
arhivska fotografija

Pomoćnik gradonačelnika Leskovca Ljubiša Stefanović optužio je G17 plus i Ujedinjene regione Srbije (URS) da u fabrikama “Jura” i “Falke” zapošljavaju samo svoje članove, a da druge ucenjuju članskom kartom, prenosi Jugmedia.

Stefanović, inače i funkcioner PUPS, je na sednici Gradskog veća rekao da to rade pojedinci, ali možda i cela stranka.

- Ovo što se radi od strane pojedinaca, pa možda i od cele partije G17 Plus, konkrteno, nije u redu za ceo grad. Dolaze primedbe od strane naših pojedinaca koji se prijavljuju na Birou, ali kada dođu do vrata Biroa, dođe im pristupnica G17 da bi mogli da konkurišu - rekao je Stefanović a prenosi Jugmedia.

 

Član Gradskog veća Ivica Nešić, funkcioner G17, kategorično je odbacio Stefanovićeve optužbe i zapretio tužbom.

- To je laž i neistina. Nikakva pristupnica nije podeljena u Nacionalnoj službi za zapošljavanje. I za tako nešto, neko može da vas tuži - odgovorio je Nešić.

 

U raspravu se uključio i gradonačelnik Slobodan Kocić (DS), rekavši da se sve vreme zalagao protiv takvog načina zapošljavanja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • nislija

    11:47 // 23. 4. 2012.

    ja sam clan stranke g 17 i polomih se za njh i pitao sam da me ubace negde dali je jura u pitanju i zovu me na sastancima i podtke sam im nosio i niko nista nece da mi pomogne ja sam nezaposlen i zena a imam malo dete haosss molim vas mnogo mi je teska situacija

  • Nišlija

    15:01 // 12. 12. 2011.

    U Nišu su poverenici G17+ prikupljali CVije svojih članova i nosili ih u Nacionalnu službu za zapošljavanje još pre nego je Jura počela sa radom. I da nije žalosno, bilo bi smešno. Nikakva kvalifikacija i veštine se za Juru ne traže. Poznajem tri osobe koje tamo rade. Jedna je frizerka, jedna ima završenu birotehničku i jedna trgovačku školu.I sve tri rade na istim poslovima. Tako da priča o kvaltetnim intevjuima i dobrom nastupu u službi za zapošljavanje je priča za malu decu. Moja koleginica sa faksa je sama tražila posao. Rekli su joj da može još sutra da krene sa radom ali da potpiše izjavu da nikada u Juri neće tražiti posao sa visokom spremom. Pa to je da se ubiješ.Ideš četiri godine na fakultet, ubiješ se od učenja, polažeš više od trideset ispita i onda neki partijski poslušnik koji ko zna kako je i dal je završio srednju školu, bukvalno traži da se pismeno odrekneš diplome.Tužno je i žalosno.

  • Milan

    07:41 // 12. 12. 2011.

    To je bolest Srbije.Na jugu zemlje su doveli koreance,poljake,ruse...jos nam samo nesvrstani fale. oni ovde zaposljavaju ljude za po 20000 dinara i jos traze clanstvo,dok im beograd sluzi za one prave firme koje nesto rade i placaju radnike.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: