Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:56, 25. 7. 2014.

| Politika

Zasedanje Vlade Srbije 28. jula u Banovini

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
banovina
Banovina je na početku Prvog svetskog rata bila sedište Srpske vlade

Sednica Vlade Srbije održaće se u zgradi niške Banovine u ponedeljak, 28. jula, u 16 sati, na dan kada je pre jednog veka upravo tamo tadašnjem predsedniku Vlade Nikoli Pašiću stigao telegram o objavi Velikog rata.

Iako je Južnim vestima iz Biroa za infomisanje medija Vlade Srbije ranije bilo rečeno da je sednica planirana za 4. avgust, danas je zvanično potvrđeno da će biti održana tačno na stogodišnjicu od početka Prvog svetskog rata.

Kako piše “Blic”, osim svečarskog dela, sednica će imati i radni karakter, kada se očekuje smena pojedinih direktora javnih preduzeća.

U pres-službi Vlade rečeno je Južnim vestima da će detalji o sednici, odnosno tačkama koje će se naći na dnevnom redu, biti saopšteni danas po podne.

Zbog zasedanja Vlade, u ponedeljak od 11 do 16 sati biće potpuno obustavljen saobraćaj u ulicama oko zgrade Banovine, a trase linija gradskog prevoza biće preusmerene.

Na početku Prvog svetskog rata, od 26. jula 1914. do 16.oktobra 1915.godine, Niš je bio ratna prestonica Srbije i u zgradi Banovine se nalazilo sedište Srpske vlade i Ministarstva inostranih poslova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • John Terry

    08:36 // 28. 7. 2014.

    ""Blic" piše da će svi članovi Vlade, na čelu sa premijerom u Niš putovati autobusom, a da će Vučić, da bi prekratio vreme, poneti i šah da odigra neku pratiju."
    Vrhunac poltronizma.

  • slavko

    15:12 // 27. 7. 2014.

    Perisic ce kao onaj narednik iz ''Otpisanih'' kad ministar Jovic svraca u selo...''Vrlo dobro Perisicu'',''Staracu se''!Kako lice ovi nasi lokalni politicari,cista boranija!

  • sns

    15:00 // 27. 7. 2014.

    Ako ne promenite direktora Pcelice posle svih njegovih nedela,nema nade za ovaj grad.Deca su svima na prvom mestu samo u Nisu ne.Jonic gazi sve pred sobom a obezbedio je podrsku Perisica.STRASNO.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: