Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:16, 13. 9. 2021.

| Politika

Zastave Nemačke vijore se u Nišu, razlog poseta Angele Merkel Beogradu

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
nemacka zastave foto JV
Zastave Nemačke i Srbije na banderama u Nišu; foto: JV

Beograd je od sinoć okićen zastavama Srbije i Nemačke, jer će taj grad tokom dana posetiti odlazeća kancelarka Angela Merkel. Međutim, zastave ove zemlje zapadne Evrope osvanule su i u Nišu. Dok iz Grada kažu da su okačene iz istog razloga, iz Stranke slobode i pravde pitaju “ima li kraja podaništvu gradske vlasti i dodvoravanju gradonačelnice vrhovnom poglavaru Vučiću.”

zastava nemacke2 foto JV Zar čelično prijateljstvo nije bilo sa Kinom?; foto: JVBrojne delove Niša poslednjih dana krase srpske zastave u susret 15. septembru - Danu srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Od sinoć, na banderama u centru grada, pored srpskih vijore se i zastave Nemačke.

Predsednik Aleksandar Vučić više puta je isticao ogromnu pomoć Angele Merkel 2015. godine kada je Hrvatska uvodila sankcije Srbiji zbog migranata i njenoj podršci Berlinskom procesu. Isticanje srpskih i nemačkih zastava je u čast Angele Merkel za svu pomoć pruženu Srbiji. Poseta nemačke kancelarke Srbiji je jedna od poslednjih diplomatskih aktivnosti pred kraj njenog mandata - zvanično je saopštenje Grada.

Grad Beograd je zastave države koja je poslednjih godina bila nekrunisani lider EU, okačio i na fasadama pojedinih zgrada. Merkelova bi danas trebalo da poseti prestonicu Srbije u okviru svoje višednevne i oproštajne posete Zapadnom Balkanu.

zastava foto: Grad Niš Njen dolazak u Niš nije planiran, pa zato iz lokalnog odbora Stranke slobode i pravde pitaju zašto su zastave okačene i u Nišu i šta se slavi?

Šta se slavi: dolazak nemačke kancelarke Angele Merkel u Beograd, preuzimanje dela otpuštenih radnika “Šinvona” u nemački “Leoni” gde će raditi za 300 evra ili smo opet “pobedili” Nemačku po rastu bruto domaćeg proizvoda u drugom kvartalu? Zna se kada se po protokolu ističe zastava neke druge države, a koliko smo upoznati, Angela Merkel neće posetiti Niš tokom boravka u Srbiji. Ostaje pitanje ima li kraja podaništvu gradske vlasti i dodvoravanju gradonačelnice vrhovnom poglavaru Vučiću - piše u saopštenju SSP-a.

Kako javljaju dopisnici Južnih vesti nemačkih zastava nema u ostalim gradovima i opštinama juga Srbije, već samo u Nišu. Prema pisanju medija iz Vojvodine, nemačkim zastavama okićen je i Novi Sad.

Merkelova bi u Beograd trebalo da sleti u popodnevnim satima, a Nemačka je od promene vlasti i dolaska naprednjaka 2012. godine jedan od glavnih podržavaoca te politike i jedan od najvećih investitora.

Kako piše nemački Dojče vele, vlada uverenje da je upravo Merkelova bila glavni oslonac Vučića u EU. Analitičari vide ovu posetu i kao oproštajnu podršku predsedniku Srbije, s obzirom na to da Nemačku krajem meseca čekaju parlamentarni izbori, a stranka aktuelne kancelarke CDU nema rejting kao ranije. Pritom je ona još ranije najavila penzionisanje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sima

    18:37 // 14. 9. 2021.

    Zato su preskocili izbacivanje smeca i recikalaze u ponedeljak i danas, macke raznose smece po ulicama a jkp postavlja i skida nemacke zastave

  • Drda

    10:13 // 14. 9. 2021.

    Poltroni su grobari Srbije. Tako dok je Tito rasrbljivao po Jugoslaviji i cepao Srbiju srpski komunisti su mu tapsali da bi mu se uvukli.

  • Decentralizacija - šarena laža

    05:31 // 14. 9. 2021.

    Sedim u Niš', a osećam se beograCki! Još da uspemo da ih pretupamo da prebace ovde neko ministarstvo - da vidi i Niš malo vajdu. Može Ministarstvo inostranih poslova - da se ne akamo više po svet k'o gastarbajteri nego k'o diplomate i konzuli. Glasajte za mene na predstojeći izbori!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: