Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:28, 13. 3. 2024.

| Politika

Zavetnici postaju deo lokalne vlasti u Prokuplju

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
grad Prokuplje
Promene nakon današnje Skupštine u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Na današnjoj sednici Skupštine Prokuplja stranka Zavetnici, koja ima tri odbornika, ući će u koaliciju sa vladajućom Srpskom naprednom strankom i Socijalističkom partijom Srbije. Takvu odluku je potvrdio i Marko Ristić, jedan od odbornika Zavetnika, kome će ovo biti poslednja sednica Skupštine u ovom sazivu jer je juče podneo ostavku i danas će ga zameniti novi odbornik sa te liste.

Zavetnici su u kampanji pred izbore 17. decembra prošle godine bili jedni od najoštrijih kritičara lokalne vlasti koju su i tada predvodili naprednjaci, često ih optuživali za nerad i sumnjive poslove u gradu, ali je, kako saznajemo, direktiva iz vrha stranke ipak bila jača od mišljenja i stavova lokalnih predstavnika.

Potpisivanje koalicionog sporazuma je odraz namere da Zavetnici učestvuju u procesima odlučivanja i preuzmu odgovornost u našem gradu. U prethodnom periodu Zavetnici su kritički sagledavali rad vlasti i znaju šta je potrebno promeniti. Tačno je da sam podneo ostavku na odbornički mandat. Kao predsednik Gradskog odbora i član najužeg rukovodstva stranke smatram da je važno da i drugi ljudi dobiju priliku da se istaknu u radu naše lokalne samouprave i da kao odbornici budu na usluzi građanima Prokuplja - prokomentarisao je Ristić odluku svoje stranke i lokalnog odbora.

Kaže da će njegovo delovanje u narednom periodu biti nešto drugačije, ali svakako u skladu sa politikom stranke i u interesu svih građana.

Nakon decembarskih izbora, Srpska napredna stranka je osvojila i formirala vlast u Prokuplju i u svim opštinama Topličkog okruga, a koaliciju sa Zavetnicima i SPS-om su ranije već napravili i u KuršumlijiIi, iako i tamo naprednjaci imaju neohodnu većinu da sami formiraju gradsku vlast.

U toj opštini je Zavetnicima pripalo mesto potpresednika Skupštine i jedan član Opštinskog veća, dok je SPS dobio jednog većnika, a obe stranke imaju po dva odbornika u lokalnom parlamentu.

I u ostalim gradovima na jugu Srbije nisu retki slučajevi koalicionog dogovora SNS, SPS i Zavetnika, a u Svrljigu je već najavljeno da će Opštinski odbor Zavetnika na predstojećim lokalnim izborima biti na zajedničkoj listi sa SPS-om i naprednjacima.


Većnik iz SNS-a podnosi ostavku, njegovo mesto dobija Zavetnik

Nepunih mesec dana kako je imenovan za člana Gradskog veća nakon što je podneo ostavku sa mesta direktora Turističke organizacije u Prokuplju, vojni penzioner 48-godišnji Simon Simonović će, kako saznajemo, podneti ostavku da bi umesto njega bio izabran kandidat za većnika iz redova Zavetnika.

Simonović je unazad nekoliko godina verno služio naprednjacima i ispunjavao gotovo sve njihove poslove i zahteve, na decembarskim izborima bio je i zamenik šefa Izbornog štaba u toj stranci.

Da li je došlo do prekida saradnje sa istaknutim naprednjakom ili je njegova ostavka samo trenutna i, kao što je najčešće slučaj sa funkcionerima te stranke na lokalu, priprema za neku novu funkciju u gradu, ostaje da se vidi u narednom periodu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    16:12 // 13. 3. 2024.

    Nema nama spasa...

  • Goran

    15:48 // 13. 3. 2024.

    U Prokuplju smo vec navikli na preletace i preletacevice, vise je u vlasti demokrata nego sns kadrova.

  • Ako ovo nije tacno neka me pregazi tramvaj

    14:01 // 13. 3. 2024.

    Pre 4 meseca poslanik Ristic se pred milionima Srba obratio poslaniku Laketicu na sednici skupstine Srbije:Prokuplje je grad duhova,vi ste ga unistili,sve ste prodali,zivite u beogradu sa stalnim nastanjenjem odakle decenijama unistavate Prokuplje i nikada ne bih podrzao organizaciju kao sto je sns.Cepa pristupnicu,Sada Marko iz PK postaje Darko iz PK i seli se i on u Bg.Doktoru treba dati oskara

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: