Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:11, 4. 3. 2013.

| Politika

Završeni izbori u DS na jugu Srbije

Autor:Ekipa JVIzvor:Južne vesti
izbori-DS-vranje.jpg
sa izbora u Vranju

Srđan Pavlović novi predsednik Okružnog odbora Demokratske stranke u Pirotskom okrugu, Slobodan Kocić u Jablaničkom, Goran Stefanović u Pčinjskom, a Boban Lepojević u Topličkom.

Unutarstranački izbori na jugu Srbije završeni su bez iznenađenja. Pobednici u sva 4 okruga, gde je glasanje bilo organizovano, osim u Toplici bili su ujedno i jedini kandidati.

Jedini okrug u kome nije bilo izbora bio je Nišavski. Kako su Južne vesti već pisale, zbog velikog broja raspuštenih opštinskih odbora rukovodstvo stranke iz Beograda odlučilo je da izbor rukovodstva Okružnog spoji sa glasanjem za oštinske i Gradski odbor u Nišu.


Glasanjanje je sprovedeno neposredno. Tačnije, pravo glasa su imali svi članovi ove partije, koji su u subotu, poput zvaničnih izbora za državne organe, ubacivali listiće u glasačke kutije.

U leskovačkom kraju kandidat za predsednika bio je donedavni gradonačelnik tog grada Slobodan Kocić, čiju su kandidaturu podržali svi mesni odbori sa teritorije. Rezultati glasanja još nisu zvanično saopšteni, ali je izvesno da će Kosić u naredne 2 godine predvoditi demokrate.

Okružni odbor u pirotskom kraju preuzeće Srđan Pavlović, vlasnik preduzeća "Obuća Pavle" iz Bele Palanke, dok je u Vranju Okružni odbor preuzeo advokat Goran Stefanović, dojučerašnji predsednik Gradskog odbora Vranje.

Na čelu topličkog odbor demokrata ostaje Boban Lepojević koji je ubedljivo pobedio svog protivkandidata dr Veselina Koprivicu, osvojivši 820 od 1.058 glasova.


Novi izbori uskoro u Vranju

Predsednik Okružnog odbora sada će, po funkciji, biti i član Predsedništva stranke.

S obzirom na to da u Demokratskoj stranci više nije moguće gomilanje funkcija, to znači da je izborom Stefanovića za predsednika Okružnog odbora mesto predsednika Gradskog odbora u Vranju ostalo upražnjeno, pa se očekuje raspisivanje i izbora za njegovog naslednika na "lokalu". 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Branko Savić

    14:15 // 4. 3. 2013.

    A ko broji te glasove i ko kontrolise brojanje?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: