Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 2. 4. 2017.

| Politika

Zbog favorizovanja Vučića “Transparentnost Srbija” podnela REM-u prijave protiv niških televizija

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
1 Belami LOGO mikrofon foto A.K.
Vlasnici televizija kažu ili da ne znaju za prijavu ili da je sve po Zakonu; Ilustracija; foto: A.K.

Sve četiri niške televizije su prekidale redovan program da bi prenosile mitinge predsedničkog kandidata SNS-a Aleksandra Vučića širom Srbije, dok to nisu učinile ni za jednog drugog kandidata. Smatrajući da su time diskriminisale druge kandidate, “Transparentonst Srbija” je podnela žalbu Regulatornom telu za elektronske medije. Vlasnici televizija kažu ili da ne znaju za prijavu, ili da je sve po Zakonu.

Niška televizija, TV Belle Amie, TV Kopernikus i TV Zona plus su, smatraju u “Transparentnosti”, praćenjem Vučićevih aktivnosti, čak i onda kada su mitinzi bili van Niša, favorizovale ovog kandidata.

Zbog toga smatraju da je prekršen Zakon o elektronskim medijima, u kom piše da su mediji dužni da “registrovanim političkim strankama, koalicijama i kandidatima obezbede zastupljenost bez diskriminacije”.

Sve 4 niške televizije koje imaju informativni program, prekinule su redovni program i direktno prenosile Vučićevu konvenciju. One, inače, direktno prenose Vučićeve mitinge i iz drugih gradova Srbije. Nijedna dosada nije prenosila konvenciju nekog drugog predsedničkog kandidata - kazali su u Transparentnosti.

I dok vlasnik TV Belle Amie i suvlasnik Niške TV Vidosav Radomirović nije želeo da komentariše, rekavši kako “za novinare Južnih vesti nikada neće imati vremena”, druga suvlasnica Niške televizije i glavna urednica TV Zona plus Slađana Ostojić kaže da je "sve bilo po zakonu" i da redovni program nije prekidan, već da su "Vučićeve aktivnosti bile deo programske šeme".

Mi nismo prekidali regularne programe i to je lažna optužba. Sve je bilo apsolutno deo programske šeme. Sve smo radili po zakonskoj regulativi - istakla je Ostojićeva.

Ona je dodala i to da su poslali i odgovor REM-u.

Inače, vlasnik televizije Kopernikus Zvezdan Milovanović, koji je ujedno i koordinator SNS za Niš, tvrdi da ne zna ništo o prijavi.


Vučić dominirao i na nacionalnim televizijama

2 Monitoring medija kandidati BIRODI Monitoring je rađen od 3. do 23. marta; BirodiPrema podacima Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) od 3. do 23. marta, kandidat SNS Aleksandar Vučić bio je ubedljivo najzastupljeniji u centralno-informativnim emisijama na nacionalnoj frekvenciji.

Za Vučića je, u svojstvu premijera, na nacionalnim televizijama izdvojeno čak 24.456 sekundi, dok je kao predsednički kandidat imao 13.489 sekundi. On je bio na malim ekranima skoro 11 sati za samo 20 dana - navodi se u statistici BIRODI-ja.

Aleksandru Vučiću su nacionalne televizije posvetile čak 60 posto više vremena nego svim ostalim kandidatima zajedno.

Iza Vučića, navode u BIRODI-ju, bili su Vuk Jeremić sa 4.031 sekundom, Saša Janković sa 3.602 sekunde, dok je najnezastupljeniji na nacionalnim televizijama bio Ljubiša Preletačević Beli sa tek nešto više od 15 minuta za 20 dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rajkovic

    16:57 // 2. 4. 2017.

    Klasicna diktatura,a za JV svaka cast sto se jedine bore za istinu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: