Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:47, 13. 4. 2017.

| Politika

Zbog kampanje zaboravili da usvoje važnu odluku za poljoprivrednike

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
skupstina prokuplje foto lj.m.
Materijal od 500 strana pred sednicu dostavljen samo šefovima odborničkih grupa; foto: Lj.M.

Poslednjeg dana pre isteka zakonskog roka, na vanrednoj sednici koja je zakazana pre nepuna 24 sata i bez podeljenog materijala odbornicima, prokupačka Skupština je usvojila važnu odluku za program zaštite i unapređenja poljoprivrednog zemljišta bez koje poljoprivrednici ne bi imali pravo na subvencije.

2 slavisa momcilovic ds pk foto lj.m. Momčilović tvrdi da je reč o pravnom nasilju; foto: Lj.M.Iako je, kako se moglo čuti na sednici, materijal iz nadležnih republičkih službi stigao još 28. marta, po tvrdnji opozicionih odbornika bilo je dovoljno vremena da se zakaže redovna sednica. Ipak, smatra opozicija, lokalna vlast to nije uradila jer su, kako kažu, svi bili u kampanji za predsedničke izbore.

Njima je politika, lični interes i interes stranke važniji od građana koji su ih birali. Poslednjih mesec dana nijedan funkcioner nije bio na svom radnom mestu, bavili su se organizacijom ljudi koje su vodili po mitinzima SNS-a, a ne rukovođenjem grada. Vanrednu Skupštinu su zakazali bukvalno u minut do dvanaest, bez skupštinskog materijala doveli su nas pred svršen čin da glasamo za nešto, a da nismo imali prilike da se upoznamo sa tim – tvrdi odbornik DS-a Slaviša Momčilović.

On dodaje da je samo šef odborničkog kluba dobio kompletan materijal na oko 500 strana i to "koji minut pre početka zasedanja".

Ovo je vrh bahatosti i pravno nasilje. Da im nije zaprećeno da će im obustaviti transfer namenjen lokalnoj samoupravi, verovatno ni danas ne bi usvojili odluku bez koje naši poljoprivrednici ne mogu da konkurišu za subvencije u poljoprivredi – dodao je Momčilović.

Sa druge strane, zamenik predsednika Opštine Miroljub Paunović kaže da je trebalo vremena da po prijemu rešenja skupštinske službe odrade svoj posao kako bi sve bilo u skladu sa zakonom, te da se zato čekalo.

Vanredna sednica je, smatra Paunović, zakazana po zakonu, a kao objašnjenje zašto odbornici nisu dobili materijal, on navodi da se radi o obimnom materijalu, te da bi to bio trošak za Opštinu, ali da i zbog kratkih rokova fizički nije bilo moguće da se materijal podeli svim odbornicima.


Reagovalo i obezbeđenje

Inače, današnja burna skupština bila je prekinuta na kratko jer u znak protesta i nazadovoljstva zbog, kako kaže, nepoštovanja zakona i odbornika, pre svega opozicije, Momčilović uzurpirao govornicu i nije hteo da je napusti, zbog čega mu je predsednik Skupštine izrekao meru upozorenja, a zatim i meru udaljenja sa Skupštine.

Data je pauza od 10 minuta, nakon čega je Momčilovič i dalje bio za govornicom.

Nakon ubeđivanja sa skupštinskim obezbeđenjem, on je ipak odlučio da ode sa govornice i tako omogući dalji rad Skupštine koja je pored ove tačke dnevnog reda imala i dve dopune, u kojima su smenjena dva člana Opštinskog veća, a imenovani novi većnici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: