Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 14. 12. 2023.

| Politika

Zbog neodlaska na mitinge naprednjak tvrdi da je ostao bez posla

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
velimir zec
Otkaz na poslu zbog neodlaska na mitinge; foto: privatna arhiva

Belopalančanin Velimir Zec od 2014. godine je član Srpske napredne stranke, od tada je prisustvovao većini mitinga, lepio plakate i uspešno sakupljao sigurne glasove što je za rezultat imalo visoke pocente podrške SNS-u na izborima u mesnim odborima koji su mu bili dodeljeni. Međutim, problemi za njega - napad na radnom mestu i otkaz na poslu pre isteka ugovora, nastaju kada nije mogao da ide na neke mitinge, šta su mu, kako kaže, lokalni čelnici naprednjaka zamerili.

Dve godine pre nego što je sadašnji lider naprednjaka u Beloj Palanci Goran Miljković pristupio SNS-u, Zec se priključio toj stranci i od tada je aktivno njen član, sa zavidnim rezultatima.

Tako je na ponovljenim lokalnim izborima 2016. godine SNS u toj opštini osvojio 74%, a rekord je ostvaren u selu Kosmovac gde su naprednjaci osvojili oko 95%. Upravo je Zec bio zadužen za to i selo Toponica. sns informator Ubedljivo u Kosmovcu; foto: printskrin

Radio sam kampanju od vrata do vrata, na poziv stranke svih ovih godina prisustvujem svim mitinzima podrške i u timu sam za lepljenje plakata. Sakupljao sam sigurne glasove i to 2017. godine sam imao 96, 2018. godine 93, pa zatim 2020. godine 79 i 2022. godine 86, što je apsolutno najviše u Opštinskom odboru - kaže Zec.

Od 2019. godine, preko agencije iz Beograda radi u Sportskom centru Banjica, zvanično kao administrativni radnik, ali kaže da je radio i na poslovima obezbeđenja, kao čuvar. Poslednji ugovor iz marta ove godine trajao je do kraja februara naredne, ali od kraja novembra tamo više ne radi.

Kaže da mu je zamereno što ne ide na mitinge kao ranije, što mu je rečeno u telefonskom razgovoru.

Ipak, za svoje neodlaske na skupove SNS-a ima valjan razlog - tešku bolest majke. sigurni glasovi Sigurne glasove sakupljao pred svake izbore; foto: privatna arhiva

Majka puni 90 godina, 7 godina je nepokretna sa Alchajmerovom bolešću i o njoj se naizmenično sedmično staramo brat i ja sa svojim suprugama. Kada zbog toga nisam otišao na jedan od mitinga u Beogradu, to mi je preko telefona zamereno. Prvo mi je smanjena i plata ispod minimalca, iako sam dežurao i u noćnim smenama, da bi sve kulminiralo napadam na radnom mestu - priča Belopalančanin.

O fizičkom napadu dok je dolazio na posao početkom novembra postoji i službena beleška u policiji, a ceo slučaj je trenutno u pirotskom Tužilaštvu. velimir zec Najbolji rezultati u selu Kosmovac za koje je on bio zadužen; foto: privatna arhiva

U telefonskom razgovoru mu je i rečeno da više nema potrebe da dolazi na posao.

Od kraja novembra ne radim u S.C.“Banjica“, iako imam validan ugovor o radu do 28. februara naredne godine. Predsednika Opštinskog odbora SNS-a sam pozivao nekoliko puta, slao poruke, ali nikakvog odgovora nema. Obraćao sam se nekim važnim ljudima u stranci koji su mi u razgovoru obećavali rešenje, ali i oni više odgovaraju na moje pozive - kaže Zec.

Ipak, od SNS ne odustaje i kaže da očekuje reakciju iz vrha te stranke, da nakon izbora smene Gorana Miljkovića sa mesta predsednika Opštinskog odbora. sns članska Član SNS-a od 2014. godine; foto: privatna arhiva

I dalje sam član, ja se neću iščlaniti zato što sam prebijen i zato što je Goran Miljković prešao u moju stranku, nisam ja u njegovu. Kakav ću status nakon ovoga imati, ja ne znam - kaže Zec.

Izbori su zakazani za 17. decembar, nakon toga će se saznati da li SNS opet osvaja vlast u Beloj Palanci, a znaće se i sudbina Velimira Zeca u toj stranci.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ***

    11:47 // 17. 12. 2023.

    Iz interesa u stranci.Ako mu je.To su ti glasaci, a ne penzioneri.

  • Aleksandar

    09:42 // 16. 12. 2023.

    i onda kažu oni su naterani nije njima lako i ne treba a ih osuđivati
    E baš treba osuđivati i takve i slične oni su polarizovali drustvo. Svi treba da snose odgovornost za svoje postupke

  • Dragan

    04:09 // 16. 12. 2023.

    To ti je nagrada sto si usrecio najsiromasniju opstinu u Srbiji...i pomogao u propadanju Srbije...pa sretno ti bilo pronalazenje posla...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: