Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:43, 18. 11. 2019.

| Politika

Zbog skupa Srpske desnice u zgradi gde je i policija reakcije javnosti i MUP-a

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
desnica
Vacićeve pristalice ipak bile u prostorijama mesne zajednice, a ne policije; foto: FB Srpska desnica

Srpska desnica formirala je 3 opštinska odbora u Nišu, a nakon snimka koji je objavio lider ovog pokreta MIša Vacić i u kom se vidi kako on ulazi u prostorije policije i potom u salu punu svojih pristalica na skup gde se osniva odbor u Panteleju, javile su se burne reakcije na društvenim mrežama. Međutim, iako na ulazu zgrade stoji natpis da je reč o policijskoj stanici, to je zgrada mesne kancelarije Pantelej čiji deo koristi policija kao podstanar, što je saopštio i MUP.

Preteće poruke koje Vacić upućuje u govorima prilikom osnivanja odbora u raznim gradovima već su naišle na brojne osude i reakcije javnosti, a ovoga puta buru na društvenim mrežama lider Desnice stvorio je snimkom ulaska u zgradu u niškom naselju Pantelej koju dele policija i mesna kancelarija u Knjaževačkoj ulici. Na prvi pogled deluje da se radi samo o policijskoj stanici, pa su brojni opozicionari prozvali i direktora policije Vladimira Rebića.

Oglasio se i Građanski preokret koji ističe da je korišćenje policijske stanice u Nišu od strane Srpske desnice "najnoviji dokaz da je Srbija prestala da bude država svih građana i da je okupirana od strane privilegovanih pojedinaca i njihovih političkih organizacija, bliskih Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci". Ističu da država treba da reaguje i da zbog ovog skandala treba da budu smenjeni direktor policije Rebić i ministar policije Nebojša Stefanović.

Ipak, kada se snimak ogleda do kraja, vidi se da Vacić ulazi u posebnu salu. Oni koji poznaju ovaj prostor znaju da se radi o prostorijama mesne kancelarije Pantelej. Naime, u Nišu nije neuobičajeno da policijske stanice koriste deo prostora u zgradama mesnih zajednica.

Stigla je i reakcija iz MUP-a - saopštili su da je skup Srpske desnice održan u zgradi koja je vlasništvo lokalne samouprave koja je jedina bila nadležna za iznajmljivanje, odnosno korišćenje sale.

Policijska ispostava Pantelej koristi samo jedan deo pomenute zgrade, ali ne i navedenu salu, dok se u drugom delu ovoj objekta nalazi Mesna zajednica "Moše Pijade" - saopštili su iz MUP-a-.

Vacić za Južne vesti kaže da je prvi skup u Nišu danas održan u prostorijama mesne zajednice i napominje da ne vidi problem u tome i ističe da taj prostor mogu da iznajme ili koriste i građani i udruženja i političke partije.

Inače, Srpska desnica je osim odbora u Panteleju, danas osnovala i odbore u opštinama Medijana i Crveni Krst.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Srdjan jovanovic

    09:59 // 20. 11. 2019.

    Samo napred miso vacicu vreme je za srpsku desnicu vreme pravo vreme dosta ovih gluposti ojacajmo pozicije srpstva veliki pozdrav srpskoj desnici

    • Djunta

      20:43 // 20. 11. 2019.

      I pripadnici desnice moraju da znaju da u srpskom jeziku postoje tacka i zarez ! Nek ti Vacic plati osnovnu skolu!

  • Зоки Рио

    08:47 // 20. 11. 2019.

    "dok se u drugom delu ovoj objekta nalazi Mesna zajednica "Moše Pijade" - saopštili su iz MUP-a-.."
    Да ли је могуће да се овако зове месна заједница и да још нису променили име !?!? Доказани србомрзац још има своју месну заједницу !?!?!?

  • Kimi

    16:34 // 19. 11. 2019.

    Okle njemu pare za ovo?
    Odakle on finansira kampanju i ko mu pokriva troškove organizovanja odbora?
    Meni se čini da su ovo u hali snsovci. Iznajmljeni

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: