Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:20, 8. 6. 2015.

| Politika

Zbog sukoba u Matejevcu SNS odložio izbore

Autor:A. S, S. J. Izvor:Južne vesti
Momir Stojanovic
Momir Stojavić kaže da nije bilo tuče, ni povređenih; foto: JV

Uz tvrdnju da na izboru poverenika mesnog odbora SNS u dvorištu seoske crkve u Donjem Matejevcu u petak uveče nije bilo tuče, već samo komešanja, narodni poslanik i visoki funkcioner te stranke Momir Stojanović kaže da je dogovoreno da se izbori ipak još ne sprovedu.

Stojanović je dodao da će izbori u mesnom odboru, u kom SNS ima preko 300 članova, biti održani u "narednom periodu", ali nije precizirao tačno kada.

Odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa navodnom tučom, objasnio je da je došlo "samo do komešanja" između dve grupe ljudi koje su imale različite kandidate za poverenika mesnog odbora u ovom niškom selu.

Nikakve tuče nije bilo, niko od niških funkcionira nije povređen - tvrdi Stojanović.

U policiji, koja je zbog ovog incidenta reagovala po pozivu, kažu da je ekipa odmah otišla na teren, ali da je utvrdila da nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

Kako kaže Stojanović, sa njim su u Matejevcu bili i narodni poslanik Bratimir Vasiljević i koordinator niškog SNS Milan Stanojković sa dvojicom predstavnika Izvršnog odbora, kao i zamenik predsednika niške Skupštine Nenad Stanković.


Poslanik naglasio jedinstvo stranke

Momir Stojanović je rekao da u niškom odboru SNS postoji jedinstvo iako neke opozicione stranke stalno spekulišu da među naprednjacima ima nesuglasica.

SNS u Nišu sasluša sva mišljenja, ali odlučuje u skladu sa dobrom demokratskom praksom i nema nikakvog nejedinstva - tvrdi Stojanović.

Naglašava da će do kraja jula biti imenovani poverenici svih 87 mesnih odbora, kao i predsednici i članovi savetodavnih stranačkih tela.


"Nemam telohranitelja"

Iako su nakon incidenta koji se u petak dogodio u Donjem Matejevcu mogle da se čuju informacije da je Momir Stojanović na izbor poverenika došao sa telohraniteljima, ovaj nekadašnji direktor Vojno-bezbednosne agencije to demantuje.

U skladu sa republičkom uredbom meni kao bivšem direktoru VBA pripada obezbeđenje, ja ga od momenta penzionisanja nikada nisam imao, niti funkcionišem tako u životu, niti mi je potrebno - kaže Stojanović.

Ipak, kako kaže, u Donjem Matejevcu mu je u vreme koškanja "prišao dečkić koji mu rekao da će biti pored njega kako ga neko ne bi povredio".

Ja ga pitam šta ćeš ti tu, a on mi kaže ja ću biti pored Vas da Vas neko slučajno ne gurne, ne povuče za rukav ili slično. Ako je to neko obezbeđenje, onda sam ga imao - kaže kroz smešak Stojanović.

Ove odgovore je Stojanović predstavio i svojim kolegama odbornicima u niškoj Skupštini, a nakon pitanja koje mu je uputio odbornik Narodnog pokreta Srbije Branislav Jovanović

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Putin

    22:06 // 8. 6. 2015.

    Mislim da je doslo do malog nesporazuma oko ideologije i programa stranke odnosno oko vizije razvoja grada. Dva razlicita stava i svako je branio svoju buducnost u koju veruje.

    • vlada

      06:44 // 9. 6. 2015.

      DONJI MATEJEVAC NA VODI I ZICARA DO GORNJEG MATEJEVCA?

    • Micko

      09:30 // 9. 6. 2015.

      Ahahaha, žičara do Matejevca, dobra fora za sledeće izbore!

  • OMLADINA SNS D. MATEJEVAC

    19:36 // 8. 6. 2015.

    Zbog ove situacije Bata drvar treba da vrati mandat ili da se istera iz SNS.

    • andjelko

      21:56 // 8. 6. 2015.

      omladino SNS, upišite škole, ali prave škole, učite, obrazujte se, ne ugledajte se na predsednika i ostale partijske kadrove s kojima delite svetonazore. zemlju ste upropastili, ali mladi ste...

  • OMLADINA SNS D. MATEJEVAC

    19:20 // 8. 6. 2015.

    Bata drvar u ovoj situaciji treba da vrati mandat, u protivnom ga iskljuciti iz SNS.

    • Dexter

      13:11 // 9. 6. 2015.

      Jeste. I onda će sve biti mnogo, MNOGO bolje! Samo da se najuri Bata drvar!!

      Pa vi ste deco urnebesni, uživam da čitam produkte vaše napredne inteligencije. :))

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: