Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

07:49, 3. 9. 2019.

| Politika

Zdravlje podelilo niške opozicionare i izazvalo novu rundu političkog obračuna

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
Srđan Nonić Branislav Jovanović
Nastavak sukoba na relaciji Jovanović-Nonić; foto: V. K./S. M.

“Srđan Nonić je lažni opozicionar kome su važne samo pare”- tvrdi odbornik Branislav Jovanović, dok kolega iz Skupštine koga označava odgovara da ne želi da se pravda najgorim korumpiranim političarima i najvećim preletačima. Povod za novu rundu sukoba ovih niških opozicionih odbornika sada je Nonićevo učešće na akciji promocije zdravlja u Tvrđavi koju su organizovali Dom zdravlja i Opština Crveni Krst.

“Pokretom do zdravlja” zvala se akcija održana ovog vikenda u niškoj Tvrđavi. Učestvovao je i sportski klub Oxygen i Nonić, koji je trener i osnivač kluba. To je izazvalo novu rundu političkih opozicionih prozivki, a prvi je opalio odbornik grupe “Niš, moj grad” i šef Stranke slobode i pravde u Nišu Bane Jovanović.

Od kada čelnici opozicije pozivaju narod da dođe na akciju vladajuće stranke i to na rolerima - kaže Jovanović.

Odbornik Niške inicijative Nonić objašnjava da su organizatori akcije iz Opštine Crveni Krst pozvali klub.

Ponudili su da radimo promo dan kad već i treniramo tamo vikendom. Mi smo naravno pristali i održali trening akciju koja se vidi na slikama. Ko je bio od SNS zvaničnika me ne interesuje, mi smo radili trening i uključili se u akciju. Za tu akciju nismo dobili ni novac ni flašicu vode - kaže Nonić.

Jovanović, međutim, ne staje i Nonića naziva lažnim opozicionarom kome se sve vrti oko para.

Da li i koliko poreske obaveznike košta Sajam zdravlja koji ste sa čelnicima vladajuće stranke organizovali u Tvrđavi? Politika je ozbiljna stvar, a ne paravan za sportske klubove. Vi postojite u politici da biste tako finansirali svoj sportski klub, a navodno kritikujete aktuelnu vlast na sav glas. Vama je zapravo cilj novac iz grdaskog budžeta u što većem obimu - navodi Jovanović.

Nonić traži od Jovanovića da kaže gde su ti silni milioni, ako već ima podatke.

Svi podaci ko nam koliko "miliona daje" javno su dostupni. Naš rad niti zavisi od političke volje niti će, pa možda zato slike sa naših trka tako dobro i izgledaju, imamo toliko dece i toliko nam je uspešan rad. Ne želim da se pravdam najgorim političarima čija konotacija svega što se radi se meri u desetinama miliona, jer su oni navikli da rade tako - kaže Nonić.


Opet o parama, stanovima, preletanju i ko je igrač SNS-a

Sličan sukob Jovanović i Nonić imali su i u hodniku gradskog parlamenta pre petnaestak dana, a rečnik u ovom političkom dijalogu sada je i proširen pričom o korupciji u sportu i prodajom stanova.

Jovanović ponovo insinuira Nonićeve finansije.

Gospodine Noniću, da li je tačno da se finansirate kao gradski odbornik, iz odborničke grupe, iz Komisije, iz budžeta i opština za vaš klub i od ovakvih i sličnih sajmova koje organizujete? - pita Jovanović.

Nonić uzvraća da je u Oxigen-u volontira kao trener zbog, kako kaže, korumpiranog vođenja sporta čije su temelje udarili G17 i URS, a čiji je Jovanović bio funkcioner. Odbornik Nonić dodaje i da ne prima nikakav paušal ni iz jedne komisije.

On (Jovanović) proziva Oxigen klub jer prvo dobro radimo, a ne uzimamo milione koje su uzimali klubovi bliski njemu dok su oni vodili grad i sport. Isti takvi banditi i sada to rade po ključu njegovih kriminalaca. Prozivke od najgorih ljudi koji su upropastili grad i zbog kojih se politika ogadila građanima neću da konstatujem. Bolje da se pokrije ušima, Niš zna ko je Banana. Njegove reči imaju težinu papira na kom su napisane - uzvraća Nonić.

A na dnevni red ovog političkog obračuna stiže i tema preletanja i saradnje sa SNS.

Odgovorite građanima Niša ko ste Vi zapravo, otimač odborničkih mandata iz stranke Dosta je bilo ili aktivista Srpske napredne stranke koji glumi opoziciju. Slika govori više od hiljadu reči, on i čelnici vladajuće stranke na istom zadatku, sutra već možda i na zajedničkim mitinzima sa sendvičom u ruci - napominje Jovanović.

Nonić odgovara da je Jovanović i “rđavim naprednjacima bio loš”, pa ga nisu primili u vlast 2016. godine iako se nudio, a podseća da je sa SNS bio u koaliciji 2012-2014.

Proziva me čovek koji radi u Direkciji za izgradnju grada, gde se žale na njega da ništa ne radi, prima 61.500 dinara neto svakog meseca, nema jednu godinu radnog staža u privatnom sektoru u zadnjih 30 godina, a proziva mene. Ja sam moj rad u Skupštini grada opravdao a neće meni najveći preletač u istoriji grada i države da čita bukvice. Neka kaže odakle mu stan od 110.000 evra koji je prodao na trgu. Neka kaže zašto je u njegovo vreme Grad dobio najviše tužbi za faktičku ekspoprijaciju - tvrdi Nonić.

Za mandat kaže da pripada njemu i da ga "Dosta je bilo" nikada obrazloženo nije tražio nazad, a Jovanovića naziva najvećim preletačem.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gospodja Melesh

    17:33 // 4. 9. 2019.

    Pa da su bar dali deci po jedan balon (pošto su ih ostaloj deci delili) pa da kažeš "jesam uzeo sam lucbalone"... Sramota! To ti je ono kad čovek nema šta pametno da kaže bolje da ćuti...
    A i zašto da ne iskoristi medije koji su inace prepuni gluposti da promoviše nesto lepo i pametno?

  • Danijela

    07:39 // 4. 9. 2019.

    Koga Bane kritikuje ? Do juce sa njima u koaliciju sad glumi. SPSu se uvuko pincetom nemoze da se izvuce.Hocemo nekompromitovane ljude. Kog blefira?

    • dsc

      18:37 // 2. 10. 2019.

      Vi g. Daniijela nemate prava da vredjate g. Jovanovica pricate gluposti jer je g. Jovanovic najbolji i najiskreniji covek obrazovan i iz naroda mozete samo da mu zavidite! Svaka cast g. Jovaovicu nastavite borbu za narod koji zbog nemastine nema da plati za internet i kablovsku ili kupi kop. te ne mogu komentarisati i demantovati ovakve lucidne komentare i insinuacije. G. Jovanovic narod vas voli.

  • Djunta

    20:27 // 3. 9. 2019.

    Kome je u intersu ovaj sukob?Normalno,nenarodnoj vlasti i botovima koji se slade!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: