Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:15, 20. 4. 2023.

| Politika

”Zeleni ustanak” poziva Leskovčane da se kandiduju za odbornike u Skupštini Grada

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
leskovac
Lokalni izbori u Leskovcu trebalo bi da budu održani krajem ove ili početkom naredne godine; foto: M. M.

Nakon dvogodišnje borbe sa Gradskom upravom i privatnim investitorom oko gradnje višespratnice na mestu parka za decu, iz Udruženja”Zeleni ustanak” odlučili su da se kandiduju na narednim lokalnim izborima i pozivaju Leskovčane da se prijave na konkurs za odbornike u Skupštini Grada. Dodaju i da će sa svima koji budu bili izabrani u lokalni parlament odmah biti prekinuta saradnja pa će im tako omogućiti da bez bilo kakve obaveze prema Udruženju potpuno samostalno nastave borbu za dobrobit svih građana.

Lokalni izbori u Leskovcu trebalo bi da budu održani krajem ove ili početkom naredne godine, a borbu za ulazak u lokalni parlament najavili su iz Udruženja ”Zeleni ustanak” koji su na njihovom sajtu otvorili konkurs za odbornike. Od potencijalnih kandidata, kako se navodi u saopštenju, očekuje se da imaju kredibilitet i podršku u svom najužem okruženju u kom žive.

Jedan od osnovnih kriterijuma za odlučivanje ko će od kandidata sa izborne liste sedeti u Skupštini Grada biće odnos broja osvojenih i ukupnog broja glasova na svom biračkom mestu, a ne redosled na izbornoj listi koji na drugim stranačkim izbornim listama određuju političke stranke uglavnom na osnovu poslušnosti kandidata i lojalnosti stranci, a ne građanima koji ih glasaju. To će predstavljati jedinstven i direktan izbor odbornika gde građani, a ne političke stranke, odlučuju ko će sedeti u Skupštini Grada - navode u saopštenju.

Ističu i da će svi koji budu na listi ”Zelenog ustanka” imati neophodnu medijsku, logističku i finansijsku podršku sve do njihovog izbora u parlament.

Nakon toga Udruženje će sa njima prekinuti dalju saradnju i omogućiti im da bez bilo kakve obaveze, odnosno potpuno samostalno nastave svoj dalji rad u Skupštini na dobrobit svih građana Leskovca, a ne samo odabranih i podobnih. Izabrani odbornici će za svoj rad odgovarati i u oči gledati svojim komšijama i sugrađanima, a ne političkim strankama i njima bliskim strukturama - kažu iz ”Zelenog ustanka”.

Pozivaju i ostale Leskovčane da im predlože kandidate koje bi želeli da vide na jednoj takvoj nezavisnoj i građanskoj listi, a oni sa najviše predloga biće kontaktirani od strane Udruženja što, kako navode, opet predstavlja jedan novitet gde građani, a ne političke stranke, mogu odlučivati ko će uopšte biti na izbornoj listi pa time i u prilici da budu birani.

Podsetimo, Udruženje ”Zeleni istanak” formirano je pre skoro dve godine sa ciljem da spreče gradnju višespratnice na mestu parka za decu u centru Leskovca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: