Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:07, 21. 2. 2024.

| Politika

Zeleno-levi front u Nišu: Nepoznati Rusi vređali nas i pretili

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
daša (2)
Kažu da su ih vređali; foto: S. V.

Zeleno-levi front tvrdi da su njihove aktiviste i aktivistkinje sinoć ispred ulaza u Simfonijski orkestar uoči održavanja kantate "Daša", posvećene ubijenoj Darji Duginovoj, vređali ruski državljani. Čestitaju Eparhiji niškoj što je otkazala izvođenje dela u Svetosavskom domu i kažu da je pravi organizator događaja gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Pristalice Zeleno-levog fronta sinoć su ispred Simfonijskog orkestra "dočekivale" posetioce sa antifašističkim transparentima, a sada kažu da su ih tokom “mirnog protesta provocirale strane službe”.

Našli smo se na meti teških uvreda i pretnji od strane nekolicine ruskih državljana koji nisu želeli da otkriju čime se bave i u čije ime nastupaju, mada imamo razloga da verujemo da su u pitanju službena lica. Ovakvo bahato ponašanje govori da pripadnici stranih službi Niš smatraju sopstvenim vlasništvom, za šta odgovornost mora da snosi gradska vlast Srpske napredne stranke - navode iz Zeleno-levog fronta.

U saopštenju se zahvaljuju Eparhiji niškoj jer je događaj prebačen iz Svetosavskog doma u Simfonijski orkestar i “optužuju” gradonačelnicu da je pravi organizator događa jer je “u rekordnom roku obezbedila da se ovaj ipak održi u sali Simfonijskog orkestra”. To je na početku događaja istakla i organizatorka Dragana Moles.

Zeleno-levi front Niš čestita Eparhiji niškoj na savesnoj i zreloj odluci da otkažu izvođenje ovog dela u Svetosavskom domu, čime su se jasno ogradili od gradske vlasti i svrstali na stranu građana i građanki Niša. Drago nam je i što se, pod pritiskom građana i građanki Niša, otkrio pravi organizator ovog događaja u Nišu, a to je aktuelna gradonačelnica, Dragana Sotirovski - kažu Zeleno-levi.

Tvrde da “vlast Srpske napredne stranke ta koja od Niša pravi sigurnu kuću za italijanske neofašiste i neonaciste i njihove performanse” i da iza ovog muzičkog dela “stoje italijanske neofašističke i neonacističke grupe”.

Podsetimo, takvoj interpretaciji događaja usprotivila se jedna od organizatorki.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Драгољуб Јовановић

    14:58 // 22. 2. 2024.

    Био сам на лицу места.Никаквог наводног малтретирања није било.Један значајан културни догађај и сећање на Дарију Дугин увеличан оперским певачима светске сцене.Нефопустиво понашање оних који су ометали културни догађај.Истицањем да су малтретирани они само желе да додатно скрену пажњу на себе.

    • Milenko Latinović

      18:31 // 24. 2. 2024.

      Druže ti si psovao kao kočijaš, koje svetske zvezde?
      I kako je to Darija Platonova?

  • Meraklija

    12:41 // 22. 2. 2024.

    Koji su sad pa ovi ?
    Jel protestvuje što nas je Nato bombardovao i izvršio agresiju na jednu suverenu zemlji

  • gubernija

    10:32 // 22. 2. 2024.

    Jel dosli KGB vatrogasci iz ruskog centra da biju Nislije? Da odrade dnevnice.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: