Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:04, 26. 10. 2021.

| Politika

Zelenović svoju građansku platformu širi i u Nišu: Građani sve znaju, samo čekaju pravu ponudu opozicije

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti

Emisija 15 minuta - Nebojša Zelenović

Zeleno i levo je politika platforme koju okuplja Nebojša Zelenović, lider Zajedno za Srbiju i bivši gradonačelnik Šapca. Uz Ne davimo Beograd, tu je i aktivista iz Pirota Aleksandar Jovanović Ćuta, a od skoro i Udruženje “Borba 018” iz Niša. Zelenović kaže da je ključ u poverenju, a da građani već znaju kakva je situacija i gde žive, samo čekaju ponudu opozicije.

Trenutno je, kako kaže Zelenović, 30 organizacija u Otvorenoj građanskoj platformi AKCIJA. Aktivizam i politika su se ukrstili, a lider ZZS kaže da je jasno da su se klasične partije i stranke smučile građanima.

Vrlo je važno graditi poverenje i kroz zajednički rad izgraditi taj odnos. Stranke su se smučile ljudima i u Srbiji i u svetu. Sa te strane gledano mi smo rekli hajde da pokušamo da promenimo način na koji se odvija politički život, način na koji stranke komuniciraju i rade i da to sve približimo građanima i da u otvorenom procesu dođemo do nekog dogovora. To je nešto po ugledu na komšije u Hrvatskoj i organizaciju koja se zove “Možemo” - rekao je Zelenović.

Izborni uslovi su loši i nisu se promenili od prošle godine kada je ZZS učestvovao na lokalnim izborima u Šapcu i izgubio od SNS u tesnoj trci, ali su zbog izbornih neregularanosti mnogi procesi još pred sudovima.

Ipak, kako kaže Zelenović, obilazeći Srbiju vidi da građani znaju šta se dešava u državi.

Građani sve znaju. Sve znaju. Ne mora više niko od nas, niko iz politike da se pojavi na RTS-u ili ne daj Bože na Pinku, ljudi sve znaju. Nego čekaju ponudu. Da li će se pojaviti neko verodostojan, iskren i neko ko ima plan? I mi smo upravo to uradili. Organizovali smo se, napravili smo plan, imamo vrlo jasan program i nudimo nove ljude koji u sve to treba da uđu. Ima ih svugde, ima ih i u Nišu - kaže Zelenović.

Njihov politički program okrenut je levici, ali i ekologiji kao i jasnom putu na zapad ka Briselu i Vašingtonu. On sam, kako kaže, spreman je da se uhvati u koštac sa svakim problemom koji muči Srbiju, kao i sa rešavanjem statusa Kosova i Metohije.

Kakve su mu tu ideje, koliko kolona će potencijalno ponuditi opozicija na izborima, šta misli o predsedničkom kandidatu, pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stojan sa gr. iz Jelašnice

    18:18 // 30. 10. 2021.

    Kako da pozovem mojih 75 članova na Skupštinu 13. novembra u BG Arenu, kad sam im obećavao pozitivno kadroviranje u Nišu, a ne kompromitovanu nameštenicu i cirkus. Pravim komparaciju sa neospornim autoritetom iz Šapca !

  • Dragan Šabac

    22:19 // 26. 10. 2021.

    Narod Šapca pamti vreme DS i propadanja firmi i otpustanje radnika i kivan je na g.Đilasa, g. Tadića & co i njihovo novo uplitanje kruga dvojke BG u život Šapčana.Pozorište i muzej su odmah postali stecište belosvetskih bukača protiv vlasti u državi,čak su i za predsednika čivijaške republike(umesto nekog humoriste)doveli politikanta M.Majića koji nema veze sa humorom.Zbog toga je izgubio izbore.

    • Đragan Dilas

      07:51 // 27. 10. 2021.

      Чуј, довели кадрове културе из Београда а за чивијаша именовали некомедијаша?!
      Неопростиви грехови!
      А, не смета ти ова продаја и распродаја Србије на светском бувљаку?!
      Знамо се, СНС Драганче, не изигравај праведника!

    • Torpedo

      22:50 // 27. 10. 2021.

      Ne lazi ,nije izgubio, vec ste pokrali, uz pomoc mafijasa i siledzija iz dzipova !

  • Dragan Sabac

    22:09 // 26. 10. 2021.

    Poštovane Nišlije,g.Zelenović je za vreme predsednikovanja u Šapcu uredio grad za divljenje i imao većinsku podršku za dalji razvoj. Međutim,neko iz kruga dvojke BG je bio ljubomoran na njegov uspeh i uvukao ga u kolo kojim je rukovodio Đilas i njegovi BG poltroni pa je zbog toga g.Zelenović MORAO da uzme BG kadrove za ustanove kulture u Šapcu (pozorište i muzej)kao da u Šapcu nema kadrova........

    • VAR tehnolog

      22:53 // 27. 10. 2021.

      Uzmi nesto corbasto, zar ti se nisu sendvici zgadili ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: