Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:17, 30. 11. 2022.

| Politika

Zet gradonačelnice Sotirovski tužio poslanika Stankovića za duševni bol

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
Đorđe Stanković, Narodna stranka
Đorđe Stanković tužen zbog povrede ugleda i časti; foto: privatna arhiva

Zet gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski traži 50.000 dinara od narodnog poslanika Đorđa Stankovića, zbog toga što je na konferenciji za medije izjavio da je "gradska vlast svojim zaposlenima kao ’pomoć’ dodelila po 40.000 dinara, a Dragana Sotirovski svom zetu stan koji se sada izdaje za 400 evra". Time mu je, kako stoji u tužbi, naneta duševna bol.

Vedran Ivanović, zet gradonačelnice Sotirovski zatražio je putem Suda naknadu za povredu ugleda i časti zbog toga što je ga je Stanković pomenuo na konferenciji za medije, gde je kritikovao aktuelnu vlast i infrastrukturu u gradu. stanovi 1 Stanovi po ceni od 830 evra po kvadratu; foto: M. M. K.

Mi imamo i plan za rešavanje infrastrukturnih problema. Infastruktura se raspada, kanalizacija i gradske ulice su u najgorem stanju u poslednjih 20 godina, jer vlast brine o sebi i svojim ’kombinacijama’, a ne o građanima. Gradska vlast je svojim zaposlenima kao ’pomoć’ dodelila po 40.000 dinara, a Dragana Sotirovski je svom zetu dodelila stan koji se sada izdaje za 400 evra - rekao je tada Stanković.

Njegovu izjavu prenela je redakcija Južnih vesti, što je Ivanović pomenuo u tužbi, gde je dodao da takav komentar Stankovića aludira na to da stan izdaje za 400 evra mesečno, radi sticanja korsti, a ne za potrebe svoje porodice i uz tvrdnju da mu takve "zlonamerne" neistine štete ugledu i časti, zbog čega trpi nematerijanu štetu u vidu duševnog bola.

Stanković smatra da je tužba pokrenuta na inicijativu gradonačelnice i da njegov lični utisak nije povredio nikoga.

Ja mislim da je očigledno legitimno dobio stan, možda nije bilo moralno, ali očegledno da su proceduru sproveli po zakonu kako bi ga zaštitili. Moje mišljenje je da nije moralno da se zetu gradonačelnice dodeli stan, a još je manje moralno da se on poziva na povredu ugleda i časti kada se tako nešto izbaci - kaže Stanković.

Stanković dodaje i da smatra da je tužba zapravo poruka gradonačelnice, a ne Ivanovićev lični stav.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ČEDO MIRA

    20:39 // 13. 3. 2023.

    Čekajte još 15 god. da "sever" i BG još malo ojačaju a jug neka regrutuje decu za vojsku,specijane jedinice (sever i BG to ne "ištu") i čuva dragu nam državicu.Našu pametnu i učenu mladost terajmo na zapad,njima trebaju. Mnogo smo jadni i tužni, a BDP sve veći.ZAŠTO BRE? ZAŠTO I DOKLE?

  • МАРК

    14:13 // 5. 12. 2022.

    Па пошто му је нанета "душевна бол" под хитно га сместити у Душевну болницу на лечење!

  • Pitanje

    12:23 // 3. 12. 2022.

    Od čega joj je zet kada se ćerka uopšte ne spominje. Blago njemu kada ima takvu taštu . Obezbedila mu je krov nad glavom a sada i novac (od tužbi).

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: