Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:06, 2. 12. 2014.

| Politika

Žika Stefanović napušta SPS

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
490x370-zivojin-stefanovic-sps-leskovac.jpg
Stefanović je na čelu leskovačkog SPS-a bio 17 godina

Doskorašnji lider leskovačkih socijalista Živojin Stefanović koga je pre nedelju dana smenio predsednik partije Ivica Dačić i uveo povereništvo u ovom gradu, rekao je da će najverovatnije krenuti "u lokalnu priču“ i formirati udruženje građana.

Takođe, on je upozorio da se sadašnjim odbornicima SPS-a u Skupštini Grada, kao i članovima raspuštenog Gradskog odbora otvoreno preti iz centrale stranke ukoliko budu odlučili da mu se pridruže "u nekoj novoj priči“.

Stefanović je bio izričit da je još uvek član Socijalističke partije Srbije, kao i Glavnog odbora stranke. Socijalistima u Leskovcu poručuje da on ne želi da ih ruši, već da im pomogne da ostanu jedinstveni i jaki, čak i bez njega, koji ih je vodio punih 17 godina.

Meni je sada pao teret sa leđa i mogu najzad da kažem svima šta hoću. Ako se nastavi ovakav trend, biću spreman da krenem u lokalnu priču - kazao je Stefanović.

On je podsetio da Leskovčani od SPS-a nikada nisu dobili ništa, iako je on, kako kaže, krvario za tu partiju.

Dovoljno je samo da se kaže da smo imali u Vladi našeg ministra za infrastukturu, a on je dozvolio da Koridor 10 zaobiđe Leskovac i Predejane i odseče nas od ostatka sveta – rekao je Stefanović za Južne vesti.

On je naglasio da ljudima koje je, kako kaže, smatrao svojim sinovima i snagom partije u Leskovcu, a to su Aleksandar Đurović (postavljen za poverenika Gradskog odbora SPS-a) i Žikica Nestorović (član povereništva), nikada neće oprostiti, kako je rekao, izdaju i neverstvo.

Meni je krivo što do sada nisam ja sa njima na vreme raščistio - bio je izričit Stefanović.

Sa druge strane, Aleksandar Đurović je odbio da prokomentariše Stefanovićevu izjavu, pravdajući se "velikom gužvom na poslu i nedostatkom vremena", dok Žikica Nestorović, koji je i član Izvršnog odbora stranke, kaže da mu je jako žao što Stefanović o njemu misli takve stvari.

Ja sam se za njega i socijaliste borio i lično zalagao pune 24 godine. U stranku sam ušao zbog partijske ideologije i trudim se da se toga pridržavam. Veoma je neprimereno to što je Stefanović rekao o meni jer ceo Leskovac zna ko je Žikica Nestorović - rekao je za Južne vesti Nestorović.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    11:48 // 4. 12. 2014.

    Pa krajnje je vreme da sidje sa scene i mesto mu je u lokalu. Tu su mladji, pametniji i sposobniji koji mogu nešto dobro da urade sa SPS-om.

  • Shaht

    07:49 // 3. 12. 2014.

    Koga je briga sto Zika napusta sps.Pa Zile ce ,,PRELETETI,,u bolje jato.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: