Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:18, 7. 12. 2018.

| Politika

Žika Stefanović se vratio u leskovački odbor SPS

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
zivojin stefanovic
Stefanović se vraća u SPS, foto: arhiva JV

Nekadašnji lider leskovačih socijalista i jedan od osnivača ove partije Živojin Stefanović, poznat i kao Žika Žmigavac, nakon nekoliko godna “drugovanja” sa radikalima, vratio se u redove Socijalističke partije Srbije potvrđeno je Južnim vestima u ovom Gradskom odboru.

Iako je na prošlim izborima učestvovao na listi radikala i sa njima”zaradio” odbornički mandat, Stefanović za Južne vesti kaže da je suštinski uvek bio socijalista.

Ja faktički nikad nisam socijaliste napuštao, ja sam socijalista bio, sad sam i ostaću, bez obzira šta se dešavalo. Možete biti član bilo koje stranke, nije bitno šta vam piše u knjižici već je bitno ono što vam je u glavi, šta vam je ideja i ideologija. Ja sam socijalista od onog momenta kad sam se rodio u Donjoj Jajini, živeo i kad sam spoznao sebe i tako sam se ponašao - kaže Stefanović.

Što se odborničkog mandata tiče, Stefanović kaže da treba da se dogovori sa obe strane šta i kako dalje, ali da će, čak i da vrati mandat, nastaviti da se bavi politikom.

Ja sam bio na listi Srpske radikalne stranke i ta odbornička grupa sada postoji i dogovoriću se sa ljudima iz SPS-a i SRS-a šta i kako dalje. Meni je to sad nebitno, ja mogu dati i kompletnu ostavku na mesto odbornika, ma to nije problem. Ali ja ću se baviti politikom dok me god glava i noge služe - kaže Stefanović.

Iako se u medijima pominje da je Stefanović za skupštinskom govornicom lidera SPS Ivicu Dačića i druge funkcionere nazivao “izdajnicima i uništiteljima” i “korumpiranim političkim pajacima”, on negira da je bilo koga vređao.

Nikog ja nisam vređao, radi se o tome da sam rekao neke stvari koje sam tog trenutka osećao, jer smatram da način na koji su 2014. godine postupili moji socijalisti na Skupštini nije bio korektan, ali ništa drugo nisam vređao - rekao je Stefanović.


Politički put Žike Stefanovića

Živojin Stefanović u lokalnoj politici više je od 40 godina. Počeo je kao član Komunističke partije, a nastavio kao član Socijalističke parije Srbije od osnivanja pa do 2014. godine kada je smenjen sa mesta predsednika Gradskog odbora na predlog republičkog lidera ove stranke Ivice Dačića.

Do “raskola” je došlo jer, kako je Stefanović tada rekao, nije želeo da učestvuje u centralizaciji stranke, te je u jednom trenutku uveden Privremeni organ na čelu sa Aleksandrom Đurovićem koji i danas rukovodi socijalistima i predsednik je lokalne Skupštine.

Nakon “koškanja” u SPS Stefanović je smenjen i sa pozicije predsednika Skupštine. Posle ove smene Stefanović je osnovao “Ligu za Leskovac”, ali je brzo “izbačen” iz te stranke. Pokušao je da osnuje novu ligu, a do udruženja sa radikalima nastupao je kao samostalni odbornik.

Više o Živojinu Stefanoviću možete pročitati u rubrici Južnih vesti "Ko je ko".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: