Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:02, 27. 9. 2012.

| Politika

Živković: Opstruišu me iz centrale DS

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
Zoran Živković Niš
Zoran Živković, arhivska fotografija

Nepuna 2 dana nakon što je najavio kandidaturu za predsednika DS, Zoran Živković tvrdi da ga vrh stranke "opstruiše".

Zamenik predsednika Demokratske stranke u vreme dok je na njenom čelu bio Zoran Đinđić, kaže da se susreće sa opstrukcijom na samom početku kampanje.

Živković pojašnjava da je od sekretara stranke Tamare Tripić zatražio adrese svih članova Glavnog odbora stranke, kako bi mogao da otpočne kampanju pred unutarstranačke izbore, ali da je njegov zahtev odbijen.

- Rečeno mi je da te podatke mogu da daju samo funkcionerima stranke. Preostala trojica koji su najavili kandidature (Boris Tadić, Dragan Đilas i Branimir Kuzmanović, prim. aut) su funkcioneri već imaju pristup toj bazi. Meni je to uskraćeno - kaže Živković.

Na sajtu Demokratske stranke mogu se naći imena 40 članova stalnog sastava Glavnog odbora DS, ali pored njih u sastav tog stranačkog tela ulazi još nekoliko stotina članova, čiji se broj menja praktično iz dana-u-dan. Među njima su predsednici opštinskih, gradskih i okružnih odbora, narodni poslanici, predstavnici Foruma žena i mnogi funkcioneri na lokalnim nivoima.

- Nisu to članovi JSO pa da im se krije identitet. To su članovi Glavnog odbora - kaže Živković.

Međutim, u Demokratskoj stranci odbacuju Živkovićeve optužbe, uz komentar da "izborne radnje još uvek nisu započele".

- Predsedništvo DS će na narednoj sednici izabrati Organizacioni odbor za pripremu Skupštine DS koji će po konstituisanju, propisati kriterijume za izbor delegata, uslediće proces kandidovanja od strane odbora i tek tada će formalno započeti izborni proces u Stranci - saopšteno je iz centrale DS.

Podsetimo, na sednici Glavnog odbora DS 8. septembra odlučeno je da izborna Skupština stranke bude održana 10. novembra, do kada je ostalo manje od mesec i po dana.

Svoju kandidaturu za predsednika do sada je zvanično najavio jedino Branimir Kuzmanović, aktuelni predsednik beogradske Opštine Vračar. Ali, očekuje se da se u trku uskoro uključe i aktuelni lider Boris Tadić i prvi čovek Beograda Dragan Đilas. Ukoliko bude učestvovao u trci, Živković će biti jedini kandidat koji je rođen južno od Beograda.

Zoran Živković (52) bio je jedan od političkih lidera protesta 1996/97. godine i prvi demokratski izabrani gradonačelnik Niša. Nakon oktobarske revolucije 2000. godine izabran je za saveznog ministra unutrašnjih poslova. Na toj funkciji bio je marta 2003. godine, odnosno atentata na tadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića, čiji je bio zamenik u stranci.

Na izbornoj Skupštini DS 22. februara 2004. godine prvi i poslednji put bio je kandidat za predsednika stranke. Tada je izgubio od Borisa Tadića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Djordjevic

    17:03 // 25. 10. 2012.

    svaka cast Zoranu.trebamo podrzati coveka iz nase sredine,a ne po onoj staroj da "niko nije postao pop u svom selu".dok je bio na funkciji,Zoran koliko se u Nisu zna,nikom kom je mogao,nije uskratio uslugu...samo napred

  • stara fora

    23:19 // 29. 9. 2012.

    Piksi – „Centriši, Zoke! Centriši!“
    Zoki – „Ne mogu: opstruišu me!“

  • Sasa Vasilic

    16:17 // 29. 9. 2012.

    @ za ovoga sto sedi!moje ime i prezime i mail mozes proveriti vrlo lako,ali ti ostade i dalje iza primitivnog i izandjalog pseudonima.nisam clan DS,ali sam glasac i simpatizer,sve do momenta od kad je tadic preuzeo stranku i urusio joj ugled.nas glasaca se setite jednom u cetri godine,a samo vi clanovi imate pravo da komentarisete desavanja? dal vam je DS dedovina? sto se kucerina i dzipova tice,nisam primetio da djilas i boris zive u udzericama i voze yugice!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: