Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:49, 25. 10. 2012.

| Politika

Živković formira novu partiju?

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
Zivkovic-HRT.jpg
Zoran Živković u emisiji Hrvatske televizije

Bivši gradonačelnik Niša govoreći za Hrvatsku televiziju najavio mogućnost osnivanja nove stranke ukoliko na Skupštini DS-a u novembru ne dođe do neophodnih promena.

Živković, inače i nekadašnji premijer Srbije i zamenik predsednika DS-a, iz Niša se uključio u emisiju “Horizont” Hrvatske televizije.

Govoreći o aktuelnim temama koje muče Srbiju neizbežno pitanje bilo je i trenutno stanje u Demokratskoj stranci, pred izbornu skupštinu koja ja zakazana za novembar.

Ukazujući na probleme u DS-u, Živković je naglasio da je Srbiji neophodna nova stranka koja će biti predstavnik evropske Srbije.

- Proevropska Srbije koja postoji i koja je sada posramljena sa onim što je radila Demokratska stranka i koja je posramljena sa onim što se radi danas, ali koja je spremna da ako vidi pravu organizaciju koja želi to da nastavi, da se ponovo uključi – rekao je Živković.

Nakon ovakve izjave bivšeg premijera bilo je neizbežno pitanje novinara da li možda Živković planira formiranje nove stranke.

On je naglasio da DS poslednjih 10 godina nije sprovodila svoj program, a poslednja šansa da se to promeni je zakazana izborna Skupština.

- Ako se to ne desi, sigurno je da ću jako dobro razmisliti o tome da sa nekim ljudima novim, sa nekim ljudima koji nisu pokvareni u ovih 10 godina, napravim organizaciju koja će nastaviti delovanje one Demokratske stranke koja je poznata kao Đinđićeva Demokratska stranka – rekao je Živković.

Živković, koji se u emisiju HRT-a, uključio sa bedema niške Tvrđave, naglasio je i da trenutni kandidati za predsednika DS Boris Tadić i Dragan Đilas, vode istu, kako kaže, politiku odstupanja od programa Demokratske stranke.

On je pojasnio da je Tadić "oprao” Ivicu Dačića i SPS od devedestih godina, a smatra da je Đilas spreman da to uradi i sa Aleksandrom Vučićem i “njegovom Srpskom radikalnom strankom ili Srpskom naprednom strankom, kako se stvarno zove”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zocko

    17:48 // 5. 11. 2012.

    nislije stvarno nisu normalan narod kada mogu Zivkovica da komentarisu.Najveca prevara u ovom gradu je ON!Sramota da se pojavljuje Nislijama na oci jer ih je lagao a samo sebi i svojoj deci obezbedio bolji zivot.Sedi Zorane kuci i gledaj serije za koje si obecao da ih posle 5-og oktobra nece biti,da ce nam biti dosadno zbog lepog zivota,da nam nece seci struju zbog tvoje preporuke da je ne placamo...Sta sada?Ponovo da te gledamo i slusamo prevarantu bedni!

  • Djoka Paracinac

    03:19 // 5. 11. 2012.

    Da i to ce se partija zvati "KONSTANTIN VELIKI" a Sindjelic i ..... ce mu biti dvorske lude
    Sta u vasim venama tece nislije, SURUTKA !!!!

    • Neko Treci!

      21:57 // 5. 11. 2012.

      Изгледа да се досетио оног...
      ''Боље први на селу, него задњи у Граду...''
      Мада, не бих рекао да је НИШ село, пре бих рекао да је Београд, зато ће овде да га попрди...
      Је л' је могуће да у овој држави нема лопова и да не раде са нама из личних интереса? Барем један такав нам треба, да га препознамо, али сви исто раде, сви обећавају а нико ништа не предузима по том питању...
      И народ је обневидео, пре су организовали протестне шетње против Милошевића, а сада нико ни не помишља на то...
      Јадни ми, лоше нам се пише...

  • Sonic_Youth

    18:45 // 27. 10. 2012.

    Planira li ovaj da se sklanja sa politicke scene??

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: