Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:28, 21. 5. 2017.

| Politika

Živković ponovo izabran za predsednika NS, jedan od potpredsednika Nišlija

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Zoran Živković
"Opozicija mora da radi na stvaranju normalne Srbije"; Foto: Arhiva JV

Na 9. redovnoj skupštini Nove stranke, za predsednika ove partije ponovo je izabran njen osnivač Zoran Živković, koji je bio i jedini kandidat za ovu funkciju. Aktuelni predsednik niškog odbora Ivan Jovanović je jedan od potpredsednika NS.

Jovanović je najavio da će uskoro biti održana konferencija i u Nišu, na kojoj će biti izabran novi predsednik Gradskog odbora. Kako objašnjava, to znači da će Niš sada imati dvoje ljudi u predsedništvu Nove stranke, čiji je inače po Statutu član onaj ko je na funkciji predsednika Niškog odbora. Ivan Jovanović Uskoro izbori za novog predsednika GO Nove stranke; Foto: Arhiva JV

Ubuće ćemo imaiti i potpredsednika - mene i predsednika GO koga ćemo uskoro birati na izbornoj konferenciji u Nišu. S obzirom na to da mi ne priznajemo duple funkcije, uskoro bi trebalo da izaberemo predsednicu ili predsednika Niškog odbora koji će mene zameniti na toj funkciji - kazao je Jovanović.

Osim Jovanovića, koji je na funkciji predsednika GO stranke u Nišu od decembra 2015. godine, za potpredsednike Nove stranke izabrani su i specijalista pedijatrije Mira Petrović, programer Milenko Vujić i konsultant Aleksandar Stanković.

Dobro je da ja kao potpredsednik budem u vrhu stranke zbog nekog budućeg delovanja jer ću moći da nosim probleme grada, biću bliži samoj centrali i značiće i za nas ovde koji smo na jugu u nekim slučajevima. Očekuju se i parlamentarni izbori i svašta je tu moguće - istakao je Jovanović.

Podsetimo, jedna od osnivača NS koja je takođe bila potpredsednica ove partije sa juga Srbije Olivera Jović iz Leskovca, 2014. godine napustila je Novu stranku i prešla u pokret DJB Saše Radulovića.


Moguća saradnja sa Jankovićevim pokretom

Nova stranka je na proteklim predsedničkim izborima podržala Sašu Jankovića, a kako Jovanović kaže, postoji mogućnost da nastave saradnju sa Jankovićevim pokretom koji je, prenosi RTS, osnovan danas u Beogradu pod nazivom "Slobodni građani Srbije".

Čekali smo osnivačku skupštinu pokreta koji je osnovao Saša Janković, da vidimo kakav će mu biti statut, program i na osnovu toga ćemo i doneti odluku. Generalno mi smo u dobrim odnosima sa njim i moguće je da se desi neka saradnja - dodao je Jovanović.

Inače, reizabrani predsednik stranke Zoran Živković je, kako prenosi N1, kazao da očekuje da će Vučić raspisati parlamentarne izbore istovremeno sa lokalnim u Beogradu. On je dodao i da opozicione stranke "već od sutra" moraju da počnu da rade na stvaranju "normalne Srbije".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bata V.Petrović, dipl.maš.ing.

    08:08 // 22. 5. 2017.

    I na sledećim izborima za predsednika NS, i na onim posle njih, i na sledećim posle ovih, Zoran Živković sa Vračara biće izabran za predsednika.Takođe na sledećim izborima za predsednika Radikalne ( ili bilo koje DRUGE STRANKE u Srbiji) BIĆE IZABRAN postojeći predsednik, ina onima posle njih,i na sledećim posle ovih.... Strašno je kad imate oči a ne vidite. Tada i ne znate da ste u mraku.Dabome.

  • Tea

    23:04 // 21. 5. 2017.

    Jedini koji je u toj stranci nesto vredeo bio je dr Vladimir Pavicevic.On je iz nje otisao.Ovo ostalo su sve polubrazovani oportunisti.

  • Gaga

    20:41 // 21. 5. 2017.

    Bravo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: