Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:35, 12. 12. 2022.

| Politika

Zoran Živković: Srpska vojska je bila na Kosovu i nakon 1999. godine

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:N1, Južne vesti
zoran živković
"Mi smo imali svoje snage na Kosovu i Metohiji samo što oni nisu tad bili u uniformama"; Foto: JV

Bivši premijer Srbije Zoran Živković otkrio da je Vojska Srbije bila na Kosovu i nakon potpisivanja Kumanovskog sporazuma. On je rekao da oni nisu bili uniformisani, ali da je Srbija tako imala neformalno prisustvo svojih snaga na Kosovu i da im je cilj bila zaštita Srba na toj teritoriji.

Komentarišući vest da će Srbija tražiti povratak 1.000 vojnika na Kosovo u skladu sa Rezolucijom 1244, Zoran Živković je za televizuju N1 rekao je da je srpska vojska bila na Kosovu i nakon potpisivanja Kumanovskog sporazuma 1999. godine.

To je bila tajna ali naravno da svi znali. Mi smo tad imali svoje snage na Kosovu i Metohiji samo što oni nisu tad bili u uniformama. To su bili pripadnici policije koji su sa Kosova pa su ostali tamo ili iz bezbedonosnih službi ili iz nekih drugih službi - rekao je Živković za N1.

On je dodao da su ti ljudi posle par godina ušli u kosovsku policiju i da su to bile mere zaštite srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji.

Naravno da jedna odgovorna država kad ima deo svog stanovništva koji je životno ugrožen, mora da preduzme adekvatne mere. Tako da smo mi imali neformalno prisustvo naših snaga na Kosovu čiji cilj je bio čuvanje života ugroženih Srba na toj teritoriji - istakao je Živković.

Bivsi ministar policije SRJ posle 5. oktobra 2000. godine smatra da je polačenje Srba iz kosovske policije pogrešno jer, bez obzira na oznaku na uniformi, oni mogu da zaštite i spreče nasilje nad Srbima jer imaju oružje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pero

    19:18 // 18. 12. 2022.

    Evo meni je kao građaninu Srbije zaista neverovatno da jedan bivši premijer i ministar izjavi ovako nešto...

  • Његош

    17:05 // 16. 12. 2022.

    нешто нисам упознат да је госн Живковић био у рату 99 на Космету...за разлику од многих који су ишли да бране отађбину

  • Bata Petrović

    19:09 // 14. 12. 2022.

    Zorane, ne beri gajle za moje zdravlje, dobro je i u osmoj deceniji, cist je vazduh u Gornjem Dusniku, cistiji nego na Vračaru.
    Zdrav sam bio i sa 25, odslužio 1979. g. vojsku u Karlovcu, ŠRO, 77. klasa Inžinjerije položio 17 ispita i dobio čin potporučnika inženjerije.
    .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: