Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:27, 30. 12. 2015.

| Politika

Zvanično ujedinjenje niške opozicije tek nakon raspisanih izbora

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
opop
Opoziciaj se okupila u sali niške Skupštine; foto: JV

Iako su se svi predstavnici ujedinjene niške opozicije okupili da građanima požele srećnu Novu godinu, koalicioni sporazum još nisu potpisali, a kako kažu, to će najverovatnije učiniti nakon raspisivanja izbora.

I dalje je jedini zvanični dokument sa potpisima predstavnika Demokratske i Socijaldemokratske stranke, Narodnog pokreta Srbije, Zajedno za Srbiju, LDP, Reformističke stranke i Sindikata “Sloga” izjava o nenapadanju, a kako stvari stoje, tako će ostati još neko vreme.

Naravno da će se opozicija ujediniti. Što se tiče koalicionog sporazuma, mi i dalje čekamo da se raspišu izbori. Da vidimo da li će izbora biti i na lokalnom i na državnom nivou. Nemam nikakvih sumnji da ćemo se ujediniti i da će to biti jedan blistav sporazum bez ucena i bez ikakve trgovine - rekao je Branislav Jovanović iz Narodnog pokreta Srbije.

opo2 Stanković pročitao proglas; foto: JVOn dodaje da ne očekuje da budu i parlamentarni izbori, a sve na osnovu izjava premijera Srbije Aleksandara Vučića, i to bi, prema njegovom mišljenju, dalo veće šanse opoziciji na lokalu.

To je veća šansa za opoziciju u Nišu, jer ovima na vlasti jedino što je ostalo je Aleksandar Vučić i valjda vidite na svakom koraku da je situaciju u gradu nikad gora. To će vam reći svaki građanin i svaki privrednik - kaže Jovanović.

Svi predstavnici opozicionih stranka su kritikovali aktuelnu vlast i ukazali na to da je funkcionisanje grada sve teže.

Ovo što se dešava u prethodne 3,5 godine nije ohrabrujuće. Državna preduzeća su u kolapsu, 36.000 ljudi na birou, privatne firme se gase. Udružili smo se i nećemo da dozvolimo više da grad propada i ispravićemo nepravdu koja je učinjena prema gradu u prethodne 3,5 godine - rekao je Miodrag Stanković iz DS-a.

Proglas ujedinjene opozicije i čestitke za narednu godinu u sali niške Skupštine pročitao je Đorđe Stanković iz DS-a i pozvao građane da “u izbornoj 2016. godini izaberu one koji će ponuditi bolje uslove za sve”.

Podsetimo, kako se nedavno "javilo" gradonačelniku Niša Zoranu Perišiću, izbore bi trebalo očekivati 24. aprilla 2016. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija

    19:06 // 30. 12. 2015.

    Za koga bre da glasam? Za one koji su do juče bili na vlasti?

  • Nemanja

    17:15 // 30. 12. 2015.

    Ovi bi oet da vladaju? :) Nisam pristalica partija jer su svi isti, ali je pratim za toliko da je jasno da ovi ne mogu da pobede nikog, i da se okuppili da bi osigurali 5% SNS pobedjuje i ako rade stvari koje ni milosevic nije radio...Srbi vole LIDERA ! a osim vucica za sada drugog nemamo, a vi opozicijo ne mozete se dogovoriti cak i oko tog jednog koce se suprostaviti vucicu svi bi da budu lideri

  • Sanja

    15:48 // 30. 12. 2015.

    Mladi moraju da budu na prvom mestu, bravo za sve!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: