Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Politika

 • stefan kostov

  Stefan Kostov nosilac liste na izborima za Nacionalni savet Bugara

  Na izborima za Nacionalni savet Bugara u Srbiji, koji će biti održani 4. novembra, podršku birača zatražiće i lista „Da vratimo dostojanstvo narodu“, čiji je nosilac lokalni preduzetnik Stefan Kostov.

  (2) detaljnije
 • Ljubiša Samardžić

  Slobodan Samardžić: Pregovori o Kosovu treba da se “zamrznu”

  Dok profesor Fakulteta političkih nauka Slobodan Samardžić smatra da pregovore između Albanaca i Srba treba “zamrznuti” jer bi rešenje po pitanju granica bilo “brzo i kuso”, novinar Milivoje Mihajlović napominje da Kosovo nije splav, pa da se otcepi i nestane i zato ističe da dva naroda moraju da se dogovore.

  (3) detaljnije
 • Demokratska stranka

  Demokratska omladina: Hapšenje Živkovića bruka za SNS, Bulatovića i Grad Niš

  Hapšenje šefa Kancelarije za mlade grada Niša Stevana Živkovića bruka je ne samo za Srpsku naprednu stranku koja ga je postavila već i za gradonačelnika Darka Bulatovića i Grad Niš, saopštava niška Demokratska omladina, i ocenjuju da je neprihvatljivo za jedan grad da se drugi put u godinu dana zbog korupcije hapse oni koji treba da podrže mlade.

  (19) detaljnije
 • Branislav Jovanović

  Bane Jovanović nakon Živkovićevog hapšenja: Ne osećam se bezbedno u Nišu

  Nakon hapšenja šefa Kancelarije za mlade Niša Stevana Živkovića zbog sumnje da je prao pare, oglasio se odbornik niške Skupštine Branislav Jovanović rečima da se zbog korupcije ne oseća bezbedno i apeluje još jednom na gradonačelnika Niša Darka Bulatovića da podnese ostavku.

  (20) detaljnije
 • rada trajković

  Rada Trajković o mogućem referendumu: Vučić ne razume šta je Srbija

  Dok Verka Jovanović iz Foruma za etničke odnose kaže da eventualni referendum o Kosovu mora imati konkretno pitanje, Rada Trajković iz Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije ne veruje da bi građani glasali za nezavisnost Kosova, uz obrazloženje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne razume Srbiju koja “ćuti, ali ne dozvoljava da je udare po ponosu”.

  (3) detaljnije
 • Stadion Vranje

  U Vranju opozicija poziva građane na "utakmicu" na nezavršenom stadionu

  Ujedinjena vranjska opozicija koju čini šest stranaka i pokreta - Demokratska stranka, Dosta je bilo, Narodna stranka, Pokret slobodnih građana, Socijaldemokratska stranka, Srpski pokret ''Dveri'', preko društvenih mreža pozvala je u subotu 1. septembra u 12 sati građane na utakmicu kooja se neće održati jer radovi na gradskom stadionu još nisu završeni.

  detaljnije
 • skupština grada

  Sednica niškog parlamenta odložena jer nema TV prenosa

  Iako je ranije bila najavljena, današnja sednica Skupštine grada je odložena, a da nije ni počela jer nije bilo televizijskog prenosa. Dok predsednik parlamenta navodi da postupak javne nabavke za izbor medija koji bi prenosio zasedanje još nije sproveden, opozicija kaže da je ovo još jedan dokaz nesposobnosti gradske vlasti.

  (6) detaljnije
 • Srušen zid Koridor 10 Grdelica

  Velja Ilić: Za rušenje potpore krivi Ministarstvo i "Koridori"

  Bivši ministar infrastrukture Velimir Ilić kaže da je odgovornost za rušenje potpornog zida u Grdelici na Ministarstvu građevinarstva, kao i na "Koridorima Srbije" jer nije urađen državni nadzor, iako su do sada zbog ovog građevinskog incidenta podnete prijave protiv 16 inženjera i angažovana BIA. Naglašava i da bi trebalo preispitati tendere koji su sprovedeni u okviru jednog od najvećih građevinskih projekata u Srbiji.

  (13) detaljnije
 • kosinus nova emisija

  “Zamrznuti konflikt na Kosovu - nije dobro rešenje”

  Opasna je iluzija da će se međunarodne okolnosti promeniti i da zamrznuti konflikt ide Srbiji u korist, objašnjava predsednik Levice Srbije Borko Stefanović, a član predsedništva Liberalno demokratske partije Đorđo Žujović, saglasan sa Stefanovićem, navodi da takvo rešenje nije ni održivo.

  (2) detaljnije
 • miljan milenkovic

  Odbornik SNS u Opštini Medijana slagao Agenciju da ne obavlja tu funkciju

  Doskorašnji v. d. direktora Pozorišta lutaka u Nišu Miljan Milenković, koji je podneo ostavku na tu funkciju i odustao od kandidature nakon tekstova "Južnih vesti", dok je još bio u direktorskoj fotelji, obavestio je Agenciju za borbu protiv korupcije da ne obavlja i funkciju odbornika u Skupštini Opštine Medijana iako to nije istina, jer je i danas odbornik. Milenković je novinarima rekao da na tu temu “nema šta da kaže”.

  (11) detaljnije
 • Lutovac Miodrag Stankovic

  Savez za Srbiju na lokalu otvoren i za one koji nemaju dogovor na državnom nivou

  Koalicija koju će činiti opozicione stranke, a o kojoj se planovi uveliko prave - Savez za Srbiju, postojaće i na lokalu, rekao je u Nišu predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, gde će imati čak i “širi format”. To znači da će Savezu tu moći da se priključe i stranke, pokreti, nevladine organizacije i pojedinci koji nemaju dogovor na republičkom nivou.

  (8) detaljnije
 • preševska dolina

  Srbi i Albanci iz Preševske doline razmišljaju o preživljavanju i ne veruju političarima

  Dok traje politička “borba” između predstavnika Srbije i Kosova oko razgraničenja na jugu Srbije, Albanci i Srbi koji žive i rade u Preševskoj dolini razmišljaju pre svega o tome kako da prežive uz opasku da ne veruju političarima.

  (1) detaljnije
 • eu parlament

  O pripajanju Preševske doline Kosovu razgovaraće se u septembru u Briselu?

  Zahtev Albanaca sa juga Srbije da se Kosovu pripoji cela Preševska dolina ili ništa, prema najavama iz Prištine, biće tema narednog sastanka Aleksandra Vučića i Hašima Tačija u Briselu. Trebalo bi da oni o tome razgovaraju u septembru, na jednom od završnih sastanaka o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. Ipak, zasada nema potvrde ni iz Beograda, ni iz Brisela.

  (5) detaljnije
 • Avramović

  Avramović smenjen sa mesta poverenika SNS u Panteleju

  Direktor Regionalne razvojne agencije “Jug” Bojan Avramović, poslednjih meseci poznat po izjavi da su “Nišlije štetne za državu”, smenjen je sa funkcije poverenika Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Panteleju, a kako kaže poverenik SNS Zvezdan Milovanović, na njegovo mesto došla su čak trojica - Bratimir Vasiljević, Bojan Marinković i Saša Novićević.

  (14) detaljnije