Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Politika

 • Jelena Đorđević

  Odbornica koja “ne da aerodrom” poziva Nišlije da osnuju akcioni savez

  Nišu preti uvođenje prinudne uprave, što plaši odbornicu Jelenu Đorđević koja je rekla da neće glasati za poklanjanje aerodroma, jer bi grad time, kako kaže, bio “opustošen” i mogao bi da ostane bez svoje vazdušne luke. Zato poziva sve građane da joj se pridruže i zajedno osnuju akcioni savez koji bi se borio za prava Nišlija, jer, dodaje, gradska vlast to ne radi.

  (15) detaljnije
 • Bane Jovanović

  Bane Jovanović: Otgrnite se od Beograda i zakažite “aerodromsku” sednicu

  Zbog nesagledivih štetnih posledica koje bi Grad imao uvođenjem prinudne uprave, odbornik grupe “Niš, moj grad” Branislav Jovanović traži od šefova odborničkih grupa da se dogovore i zakažu sednicu Skupštine u zakonskom roku.

  (7) detaljnije
 • avion

  Niška opozicija: “Gradonačelniče, hoće li privremeni organ pokloniti aerodrom?”

  Šta će za Niš i građane značiti privremena uprava, koja će biti uvedena ako se do 23. juna ne održi sednica Skupštine, da li će to biti signal investitorima da ne ulažu u Niš i da li će privremeni organ pokloniti Aerodrom “Konstantin Veliki” Republici - neka su od pitanja koja je ujedinjena niška opozicija uputila gradonačelniku Darku Bulatoviću.

  (4) detaljnije
 • igor milosavljević fb

  Pokret slobodnih građana u Nišu dobio lidera

  Za poverenika Pokreta slobodnih građana u Nišu izabran je bivši član Lokalnog antikorupcijskog foruma Igor Milosavljević. Navodi da je situacija u gradu politički katastrofalna, a kao posebne probleme izdvaja prava radnika koji rade kod stranih poslodavaca u Nišu i pitanje privatnih izvršitelja.

  (13) detaljnije
 • 2 Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca

  Cvetanović o imovini: Bazen mi je pohaban, nije za kupanje

  Iako gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović o svojoj imovini nije želeo da govori sa novinarima KRIK-a i Južnih vesti , pojašnjenje o poreklu nekretnina, automobila i njiva, dao je odbornicima u lokalnom parlamentu. Prvi čovek Leskovca pozvao je sve zainteresovane da se okupaju u njegovom bazenu, naglasivši da su “pločice dosta tvrde i pohabane”.

  (15) detaljnije
 • gradska uprava

  Privremena uprava bez pitanja može da pokloni niški aerodrom državi

  Ukoliko u Nišu bude uvedena prinudna uprava zbog neodržavanja sednice Skupštine, Vlada Srbije formiraće Privremeni organ koji će voditi Grad. To telo imalo bi široka ovlašćenja, preuzelo bi poslove i Skupštine grada i Gradskog veća, a stručnjaci tumače da bi privremeni organ imao pravo da donese i odluku o predaji Aerodroma “Konstantin Veliki” u vlasništvo Republici.

  (36) detaljnije
 • Predsednica Sanja Stajić odbija da razgovara sa novinarima

  SNS isključio Sanju Stajić

  Aktuelna predsednica Skupštine Merošine i bivša predsednica te Opštine Sanja Stajić isključena je iz Srpske napredne stranke jer "nije prošla stranačku kontrolu", navodi se na sajtu naprednjaka. Međutim, Stajićeva tvrdi da je niko iz stranke nije obavestio o tome.

  (13) detaljnije
 • zoran lutovac

  Lutovac: DS formira savez opozicije

  Opozicija mora da se ujedini u savezu, koji bi, kako kaže novoizabrani predsednik Demokratske stranke, upravo demokrate trebalo da formiraju. Ovakav savez predložio je Dragan Đilas, a Zoran Lutovac je, gostujući u emisiji FoNeta “Kvaka 23” istakao da su Srbiji potrebni “racionalni lideri koji će potisnuti po strani neke partikularne interese”.

  (4) detaljnije
 • Goran Đorđević DSS

  Đorđević DSS: Odluka o predaji aerodroma nije zakonita

  Ono što već dva meseca odlaže zasedanje niške Skupštine - Odluka o ustupanju Aerodroma "Konstantin Veliki" Republici, prema tumačenju odbornika Demokratske stranke Srbije i advokata Gorana Đorđevića, u suprotnosti je sa zakonima i propisima Srbije. Ukoliko ova odluka "prođe" Skupštinu, Đorđević najavjuje da će pitanje njene zakonitosti pokrenuti pred Ustavnim sudom.

  (4) detaljnije
 • Da li gradska vlast želi uvođenje privremenih mera; foto: Gradski odbor DS

  DS: Niš bliži prinudnoj upravi nego održavanju sednice gradske Skupštine

  S obzirom da je prošlo više od 75 dana od poslednje sednice skupštine grada, kako kaže predsednik gradskog odbora demokratske stranke Miodrag Stanković, cilj gradske vlasti je, ili da se uvedu privremene mere u Nišu ili se čeka krajnji rok da bi se o Aerodromu “Konstantin Veliki” odlučivalo u kasnim večernjim satima.

  (16) detaljnije
 • Demokratska stranka

  Nakon unutarstranačkih izbora i južnjaci u vrhu DS

  Članovi Demokratske stranke izabrali su Zorana Lutovca za svog novog predsednika, a nakon izbora, u Glavnom odboru ove stranke sedeće i 5 južnjaka. Svoje predstavnike jug će imati i u Predsedništvu, nadzornom i etičkom odboru DS.

  (14) detaljnije
 • tamara

  Niške Dveri dobile novu predsednicu

  Organizacione promene u Pokretu Dveri nisu zaobišle ni Niš, gde je, kako kažu, za predsednicu ovog pokreta imenovana profesorka Ekonomskog fakulteta Tamara Milenković Kerković.

  (5) detaljnije
 • Predsednica Sanja Stajić odbija da razgovara sa novinarima

  Bivša predsednica Merošine pred isključenjem iz SNS?

  Iako se spekuliše da je bivša predsednica Opštine Merošina, a sadašnja predsednica Skupštine Sanja Stajić već izbačena iz Srpske napredne stranke, ona negira takvu tvrdnju i kaže da nikakvo rešenje od stranke nije dobila. Poverenik SNS u Merošini Saša Jovanović kaže da ne zna koja je politička sudbina Stajićeve i kaže da će se više znati posle sastanka Izvršnog odbora SNS u četvrtak, u Novom Sadu.

  (13) detaljnije
 • Vučić

  Vučić o niškom aerodromu: Ne znam još šta ćemo sa tim

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je da Srpska napredna stranka u Nišu kupuje odbornike u Skupštini grada Niša da bi glasali za poklanjanje Aerodroma “Konstantin Veliki” državi, ali je dodao da još nisu odlučili šta će da urade sa niškom vazdušnom lukom.

  (25) detaljnije
 • zoran stojković

  Skupština opštine Crveni Krst dobila novog predsednika

  Zbog “ličnih razloga”, kako se navodi u saopštenju Opštine Crveni Krst, dosadašnji predsednik Skupštine ove opštine Zoran Stojković podneo je ostavku na tu funkciju. Umesto njega, dodaju, u fotelju predsedavajućeg parlamentom seo je Dragan Stanković, poverenik lokalnog odbora SNS.

  (5) detaljnije