Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Politika

 • Miloš Banđur

  Niški SNS smenjuje Banđura sa mesta zamenika gradonačelnika?

  Dok poverenik SNS u Nišu Zvezdan Milovanović negira da će se na narednoj sednici Gradskog odbora te stranke raspravljati o političkoj sudbini zamenika gradonačelnika, Miloš Banđur kaže da je njegovim saradnicima potvrđeno da je upravo on tema pod tačkom “disciplinska odgovornost”.

  (46) detaljnije
 • NG-rasveta16-foto-Vanja-Keser

  Narodna stranka: Da li je nova novogodišnja rasveta prioritet u Nišu?

  Uz podsećanje da građani imaju pravo da znaju da li je novogodišnja rasveta najveći prioritet u Nišu, iako nema novca za mnoge druge stvari kao što su plate radnicima propalih firmi ili hrana za siromašne, iz Narodne stranke traže od gradske vlasti da pojasni zbog čega je i ove godine bio raspisan tender za kupovinu ukrasa.

  (16) detaljnije
 • Meta

  Sa predsednikom Albanije i o udžbenicima na albanskom i upotrebi zastave

  Prvi čovek Republike Albanije Iljir Meta u dvodnevnoj je poseti Medveđi odakle, kako je prilikom dolaska rekao, želi da pošalje poruku o zajedničkom radu i saradnji, a sa predstavnicima Opštine Medveđa i Koordinacionog tela za jug Srbije razgovarao je i o upotrebi udžbenika na albanskom u školama koje pohađaju učenici albanske nacionalne manjine.

  (2) detaljnije
 • Srpsko ruski humanitarni centar

  Putin i Vučić na Svetog Nikolu rešavaju status Centra u Nišu?

  Da li će Srpsko-ruski humanitarni centar dobiti diplomatski status moglo bi da bude odlučeno prilikom direktnog susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina, najavljuju ruski zvaničnici. Sastanak je planiran za 19. decembar u Moskvi.

  (8) detaljnije
 • Iljir Meta

  Predsednik Albanije u nedelju stiže u Medveđu

  Prvi čovek Republike Albanije Iljir Meta, kako je potvrdio predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić, ovog vikenda biće u nezvaničnoj poseti ove opštine Jablaničkog okruga.

  (1) detaljnije
 • 1280x0-bandjur-sns-velika-infobiro

  Bulatović zatražio policijsku zaštitu za Banđura

  Zbog toga što sumnja da je neko zapalio kola zameniku gradonačelnika Milošu Banđuru zbog izjava vezanih za sporni izbor direktora niških javnih preduzeća, gradonačelnik Niša Darko Bulatović je predložio policijsku zaštitu za njega. Međutim, iz policije zasad ne odgovaraju ni Banđuru, ali ni novinarima "Južnih vesti", da li će uslišiti zahteve gradonačelnika.

  (12) detaljnije
 • Saša Radulović

  Saša Radulović: Izbor niških direktora je slika Srbije u malom

  Partijsko zapošljavanje i namešteni konkursi svakodnevica su građana Srbije, ocenio je predsednik Pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović, komentarišući izbor direktora niških javnih preduzeća. Ono što se desilo u Nišu, dešava se u celoj zemlji, konstatovao je jedan od vođa opozicije u srpskom parlamentu.

  (15) detaljnije
 • pantelej

  Opozicija za pokretanje krivičnog postupka protiv odgovornih u Panteleju, SNS protiv

  I dok je odbornik Levice Srbije u Opštini Pantelej Slaviša Dinić tražio da se na dnevnom redu sednice Skupštine Opštine nađe i tačka o pokretanju "krivične prijave protiv odgovornih za javašluk" u Panteleju, predsednica Odborničke grupe Srpske napredne stranke Slavica Aleksić kaže da nije bilo osnova za usvajanje ovakve tačke, jer nije u nadležnosti Opštine da odlučuje o pokretanju krivičnih prijava.

  (2) detaljnije
 • Nova stranka

  Nova stranka traži vanredne izbore u Nišu, nakon paljenja automobila funkcionera SNS

  Zbog toga što je aktuelni režim, kako kažu u Gradskom odboru Nove stranke, okupiran sopstvenim interesima i koruptivnim nagonima, “najgrublje ugrozio bezbednost svih građana”, traže da Nišlije ponovo izađu na birališta i da se što pre “privedu pravdi” oni koji su palili automobile funkcionera SNS prethodnih nekoliko dana.

  (4) detaljnije
 • ruski centar

  Rusi u Nišu: Neka dođe general američke vojske

  Kodirektor Srpsko-ruskog humanitarnog centra Bojan Glamočlija pozvao je u posetu komandanta vojske SAD za Evropu Bena Hodžisa, samo nekoliko dana nakon što je ovaj američki general tvrdio da Centar u Nišu nije humanitarni, da je sve to fasada i da bi voleo da dobije poziv da ga poseti.

  (2) detaljnije
 • izgoreo

  Opozicija traži vanrednu sednicu niškog parlamenta i informacije od načelnika policije

  Nakon što je izgoreo automobil još jednog od niških funkcionera, iz Demokratske stranke traže hitnu sednicu Skupštine na kojoj bi se govorilo o bezbednosti u gradu. Narodna stranka traži informacije od policije šta se preduzima po pitanju paljenja vozila, a odbornik Branislav Jovanović kaže da je Niš postao “grad nasilja”.

  (7) detaljnije
 • darko bulatovic

  Bulatović: Žao mi je zbog onoga što se desilo Banđuru

  Prvi čovek Niša Darko Bulatvić, dan nakon što je izgoreo automobil njegovog zamenika Miloša Banđura, rekao je da očekuje od nadležnih organa da utvrde šta se desilo sa vozilom. Gradonačelnik je kazao i da mu je žao zbog onoga što se desilo njegovom najbližem saradniku po funkciji koju ima u rukovođenju Gradom, ali nije komentarisao Banđurove tvrdnje da mu je auto zapaljen u znak opomene zbog izjava koje je davao vezano za nedavni konkurs za izbor direktora.

  (14) detaljnije
 • Zapaljena kola Banđur

  DS i Dveri: Šta da očekuju građani ako pale kola zameniku gradonačelnika?

  I Demokratska stranka i Pokret Dveri najoštrije osuđuju, kako navode, vandalski čin paljenja automobila zamenika gradonačelnika Miloša Banđura, traže da se hitno nađu krivci i pitaju šta da očekuju obični građani Niša ako se takve stvari dešavaju “drugom čoveku” Grada.

  (2) detaljnije
 • sns

  SNS: U šoku smo što je Banđuru izgoreo automobil

  Svi članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke na čelu sa Zvezdanom Milovanovićem, kako navode, šokirani su vešću o požaru koji je progutao automobil zamenika gradonačelnika. Traže da se ispitaju sve okolnosti u vezi sa ovim slučajem.

  (11) detaljnije
 • bane jovanović

  Bane Jovanović: Da li je u Nišu počeo politički rat do istrebljenja?

  Jedan od prvaka niške opozicije Branislav Jovanović najoštrije je osudio paljenje automobila zamenika gradonačelnika Miloša Banđura i zahteva da se krivci što pre otkriju i kazne. On tumači da je u pitanju obračun političkih klanova u redovima niške vlasti.

  (7) detaljnije