Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Politika

 • Pomoćnik gradonačelnika Vranja Aleksandar Tomić

  Vranje dobilo novog pomoćnika gradonačelnika

  Novi pomoćnik gradonačelnika Vranja je Aleksandar Tomić, inače na ovu funkciju postavljen kao kadar Jedinstvene Srbije, a kako je saopšteno iz Gradske uprave, on je zadužen za rudarstvo, šumarstvo, vodoprivredu, elementarne nepogode i vanredne situacije.

  (3) detaljnije
 • narodni poslanik

  Niški narodni poslanik “oči u oči” sa građanima

  Svi zainteresovani građani moći će da prodiskutuju o temama koje su im bitne sa narodnim poslanikom Demokratske stranke iz Niša Dušanom Milisavljevićem u subotu, 30. septembra u Media centru od 12 do 13 sati.

  (3) detaljnije
 • glasačka kutija

  Da li Nišlije žele da im gradonačelnika postavlja Beograd ili oni sami?

  Nigde u razvijenim evropskim zemljama ne postoji izborni sistem kao naš, navodi Mladen Jovanović iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju, ni na lokalnom ni na centralnom nivou. Ako bismo direktno birali gradonačelnika ili odbornike, kako kaže, imali bismo vlast koja odgovara Nišlijama, a ne Aleksandru Vučiću, kao predsedniku trenutno najjače stranke u Srbiji.

  (8) detaljnije
 • vladimir domazet

  DS Niš: Izbor direktora kasni jer SNS nema konsenzus unutar stranke

  Iako bi izbor direktora javnih preduzeća u Nišu, koji je pri kraju, trebalo da bude nezavisan i odvojen od politike, niške demokrate navode da je očigledno da se tu radi o stranačkom postavljanju, a da je Komisija za izbor samo forma.

  (10) detaljnije
 • Dragan Šutanovac Niš

  Šutanovac u Nišu: Nema osobe koja u Srbiji živi bolje, a da nije iz SNS

  Na prvoj od najavljenih tribina koju su demokrate održale u Nišu, predsednik ove partije Dragan Šutanovac rekao je da u Srbiji danas žive bolje samo članovi vladajuće stranke, iako je ovo suprotno predizbornim obećanjima SNS iz 2012. godine, kada su došli na vlast. Ipak, prvi čovek DS-a kaže da opoziciji nedostaju rešenja za građane, ali da ova stranka ipak ima šta da ponudi.

  (16) detaljnije
 • Protesti DS

  Šutanovac u Nišu predstavlja Srbiji “Dogovor za budućnost”

  Zato što je, kako navode demokrate, Niš uvek predvodio promene u Srbiji, najstarija opoziciona stranka odlučila je da sa amfiteatra na keju kraj Nišave pokrene proteste protiv aktuelne vlasti. Tribina “Dogovor za budućnost” biće održana u subotu, 23. septembra, a govoriće predsednik DS Dragan Šutanovac, kao i Branislav Lečić i general Sreto Malinović.

  (16) detaljnije
 • Igor Davidovic foto Aleksandar Kostic

  Davidović imenovan za pomoćnika predsednice Opštine Svrljig

  Donedavni direktor JKSP "Svrljig" i predsednik Opštinskog odbora Ujedinjene seljačke stranke u Svrljigu Igor Davidović imenovan je za jednog od 3 pomoćnika predsednice Opštine Svrljig.

  detaljnije
 • samardžić

  Nova stranka: Podići spomenik Ljubiši Samardžiću u Nišu

  Gradski odbor Nove stranke u Nišu, kako kažu nakon insistiranja mnogih građana, podneće niškoj Skupštini inicijativu da se u gradu podigne spomenik nedavno preminulom glumcu Ljubiši Samardžiću, koji je deo svog života proveo u Niškoj Banji.

  (8) detaljnije
 • Ana Brnabić

  Bez sastanka Brnabićeve i Haradinaja u Nišu?

  Iako pojedini mediji tvrde da će se premijerka Ana Brnabić u Nišu sastati sa premijerom Albanije Edijem Ramom, ali i sa novoizbranim premijerom Kosova Ramušem Haradinajem za kim je u Srbiji raspisana poternica, u Kabinetu premijerke kažu da “ne znaju ništa o tome”. Pored toga, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović tvrdi da bi za Haradinaja ulazak u Srbiju značio hapšenje.

  (4) detaljnije
 • Dnevnik špica

  Dveri: Pozivamo Nišlije da zajedno gostujemo u Dnevniku RTS

  Sve građane koji misle da Radio televizija Srbije svake večeri mora da ima političku emisiju u kojoj će sučeljavati stavove vlast i opozicija, koji su protiv aktuelnog režima i za “oslobađanje RTS”, Pokret Dveri poziva na protest u subotu 16. septembra u 16 sati ispred Vlade Srbije, a zatim da odu do RTS u 19:30, za vreme Dnevnika.

  (11) detaljnije
 • Skupština Srbije

  “Da poslanici i gradonačelnici odgovaraju građanima, a ne šefovima stranaka iz Beograda”

  Promena izbornog zakona po kojoj bi građani znali koga biraju za poslanike, gradonačelnike i odbornike i kako bi oni odgovarali građanima i kako se ne bi skrivali iza lidera partija, suština je građanske inicijative “Biram koga biram”, koju su u srpskom parlamentu predstavili Nacionalna koalicija za decentralizaciju iz Niša i poslanik Dušan Milisavljević.

  (5) detaljnije
 • Igor Davidovic i Jovan Djordjevic JKSP Svrljig foto Aleksandar Kostic Juzne vesti

  Đorđević umesto Davidovića na čelu svrljiškog "Komunalca"

  Dugogodišnji direktor JKSP "Svrljig" Igor Davidović, nakon izbora za odbornika u lokalnoj Skupštini, podneo je ostavku na tu funkciju, a za novog v. d. direktora odbornici su jednoglasno izabrali Jovana Đorđevića, radnika tog preduzeća.

  (3) detaljnije
 • ds

  DS Niš: SNS se raspada

  Nakon što su dojučerašnji šef demokrata u Skupštini niške Opštine Medijana Nebojša Kocić i odbornica te partije Katarina Delčev prešli u SNS i što će, skoro izvesno, Kocić biti izabran i za predsednika te Opštine, iz Demokratske stranke poručuju da je upravo to pokazatelj da se "SNS nalazi u fazi potpunog raspada".

  (11) detaljnije
 • Opština Medijana

  Prešao iz DS u SNS, pa postaje predsednik Opštine Medijana

  Donedavni šef odborničke grupe Demokratske stranke u niškoj opštini Medijana Nebojša Kocić, biće kandidat za predsednika te Opštine, ali u ime Srpske napredne stranke, saznaju Južne vesti. SNS tvrdi da je reč o "spekulacijama", a sam Kocić nije želeo da komentariše.

  (36) detaljnije
 • 800x600-opstina-medijana-okt2014

  SNS formirao novu odborničku grupu u Medijani, sprema se Krstićeva smena?

  Dok u Demokratskoj stranci kažu da je Srpska napredna stranka zbog unutarstranačkih sukoba rešila da formira novu odborničku grupu u Skupštini niške Opštine Medijana, prvi čovek naprednjaka u Nišu Zvezdan Milovanović kaže da se radi "o jačanju odborničke većine". Iako se spekuliše da bi to značilo i smenu aktuelnog predsednika Opštine Milana Krstića, on to nije želeo da komentariše.

  (27) detaljnije