Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Politika

 • skupstina

  Jelena Žarić Kovačević najpričljivija južnjakinja u parlamentu, PUPS-ovac Stošić najćutljiviji

  U 2018. godini najaktivniji sa juga Srbije u nacionalnom parlamentu bili su poslanica SNS Jelena Žarić Kovačević sa 93 obraćanja i Goran Ćirić iz DS sa 73. Na začelju po aktivnostima na sednicama skupštine su Fatmir Hasani iz PDD, koji je govorio tek 6 puta i Hadži Milorad Stošić iz PUPS sa 3.

  (9) detaljnije
 • kosinus nova emisija

  Penzionisani pukovnik i general: Za Kosovo bolji zamrznuti konfilkt

  Složili su se učesnici nove epizode "Kosinusa" koji se bavi trajnim rešenjem kosovskog problema - pukovnik u penziji i publicista Ljubodrag Stojadinović i general u penziji i poslanik SRS Božidar Delić, da je za Kosovo trenutno bolji zamrznuti konflikt nego sporazum.

  (15) detaljnije
 • protest

  Nekoliko hiljada nezadovoljnih Nišlija protestovalo protiv režima i tražilo Bulatovićevu smenu

  Uz brojne parole i transparente poput “AV, AV”, “lopovi, lopovi” i “Darko Vučiću” i govor dve profesorke niškog Univerziteta, više od 3.000 Nišlija je po hladnom vremenu pokazalo revolt prema režimu Aleksandra Vučića i SNS. Demonstranti okupljeni na Trgu kralja Milana su pošli u šetnju centralnim niškim ulcima - od Lešjaninove, do Gradske uprave, Narodnog pozorišta i šetnju završili pred Gradskom kućom. Tu su zakazali novi protest “1 od 5 miliona” za naredni petak.

  (246) detaljnije
 • Ruska stranka

  Smenjen predsednik Ruske stranke u Prokuplju

  Ruska stranka smenila je dosadašnjeg predsednika prokupačkog odbora Ivicu Spasića, koji je inače i odbornik u lokalnom parlamentu. Istovremeno, nekadašnji visoki funkcioner SPS-a i bivši predsednik Opštine Prokuplje Ljubiša Đurković postavljen je za koordinatora stranke za Toplički okrug,

  (2) detaljnije
 • bane jovanović

  Bane Jovanović: Ja predstavljam Đilasa u Nišu

  Iako se spekulisalo da je poznati niški političar Branislav Jovanović postao lokalni koordinator Saveza za Srbiju, on kaže da to nije tačno, da do sada nije prisustvovao nijednom sastanku ovog Saveza, ali da jeste dogovorio sa Draganom Đilasom da bude njegov predstavnik u Nišu, kao i da pomogne u formiranju stranke. Tvrdi da ih spajaju uspesi iz prošlosti. Ipak, Đilas kaže da se trenutno ne bavi formiranjem stranke.

  (41) detaljnije
 • Protest Trg kralja Milana

  Večerašnji protest u Nišu - deo beogradskih “1 od 5 milona”, ali sa lokalnim zahtevima

  Građani nezadovoljni vlašću Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke na čijem je čelu, večeras od 18 sati, okupiće se na Trgu kralja Milana u Nišu gde će pokazati svoj revolt. Organizatori protesta iz Pokreta mladih “Niš bez straha” kažu da su “deo brenda” beogradskih demonstracija “1 od 5 miliona”, ali da imaju lokalne zahteve.

  (74) detaljnije
 • kursumlija,-protest,-foto-jv-ljm

  Najuporniji Kuršumličani ponovo protestovali protiv vlasti i diktature

  Stotinak najupornijih građana Kuršumlije okupilo se i večeras u centru grada, što je treći četvrtak zaredom, kako bi još jednom javno iskazalo svoje nezadovoljstvo i protest protiv lokalne vlasti i režima Srpske napredne stranke i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

  (6) detaljnije
 • protesti kuršumlija foto lj.m.

  I večeras u Kuršumliji protesti protiv vlasti

  Roditelji, penzioneri, profesori, doktori, radnici, seljaci i svi građani Kuršumlije pozvani su na protest koji se trećeg četvrtka zaredom organizuje u centru ovog grada. Iako su se do sada oni održavali spontano, samoorganizovanjem nezadovoljnih građana stanjem u lokalnoj samoupravi, ali i čitavoj državi, skup koji je zakazan za večeras od 18 sati, ovoga puta potpisuje "Pokret mladih Kuršumlije“.

  (3) detaljnije
 • Kosinus

  Kosinus: Svetske sile će odlučiti o pitanju Kosova

  Velike svetske sile, poput Nemačke i Sjedinjenih Američkih Država, imaće poslednju reč kada je u pitanju trajno rešavanje kosovskog problema, saglasni su funkcioner Socijalističke partije Srbije Zoran Anđelković i Vladan Glišić iz Srpskog patriotskog saveza.

  (4) detaljnije
 • Protest Trg kralja Milana

  PSG poziva članove i simpatizere na protest u Nišu

  Iako se Pokret mladih “Niš bez straha”, koji organizuje protest u petak, 11. januara na Trgu kralja Milana, ogradio od političara, Pokret slobodnih građana podržao je protest “Stop teroru - za Niš bez straha” i pozvao sve članove i simpatizere da mu se pridruže.

  (56) detaljnije
 • kosinus nova emisija

  Todorović o Kosovu: Kako da se razgraničite u sopstvenoj državi?

  Razgraničenje koje se poslednjih meseci pominje kao rešenje kosovskog problema bi za generalnog sekretara LSV Bojana Kostreša značilo "otvaranje Pandorine kutije", dok osnivač Udruženja građana "Istočna alternativa" Dragan Todorović odgovara pitanjem - "kako se razgraničiti u sopstvenoj državi?".

  (4) detaljnije
 • protest

  Ko organizuje proteste u Nišu?

  Dok su u Beogradu od 8. decembra organizovani skupovi protiv nasilja, politike i poteza vlasti, u Nišu protesta nije bilo, a onda su najavljena čak tri. Prvi je Nišlije na ulicu pozvao Saša Živić, od protesta najavljenog za 5. januar na Paliluli organizatori su odustali, a sledećeg petka protesni skup organizuje Pokret mladih “Niš bez straha”, u kome kažu da su nestranačka družina koja je razgovarala sa opozicijom, ali bojkotuju Živića.

  (40) detaljnije
 • protest

  Organizatori niškog protesta se ograđuju od političara

  Zbog protesta koji je za 5. januar najavio profesor Saša Živić, a koji je podržao lider Nove stranke Zoran Živković, Pokret mladih “Za Niš bez straha” dodao je još jedan zahtev - da se zabrani bavljenje politikom “svima koji su u poslednjih 30 godina ‘usrećili’ Niš i Nišlije”. Pored toga, ogradili su se od Živićevog protesta za koji smatraju da je "sramni način miniranja" njihovih demonstracija.

  (120) detaljnije
 • protest

  Opozicija podržala protest u Nišu i poziva građane da se priključe

  Inicijativu za održavanje protesta u Nišu 11. januara, kao i svih 9 zahteva demonstranata podržao je opozicioni blok Savez za Srbiju, kao i Pokret Dosta je bilo. Oni su pozvali nezadovoljne Nišlije da svoj bunt pokažu narednog petka na Trgu kralja Milana.

  (40) detaljnije
 • Saša Živić

  Profesor Saša Živić najavio lični protest u centru Niša

  Nezadovoljan pre svega time što sve više mladih lekara i medicinskog osoblja posao traži preko granice, ali i uopšte stanjem u Srbiji, profesor Medicinskog fakulteta, član Nove stranke i kolumnista "Južnih vesti" Saša Živić najavio je lični protest za 5. januar, na Trgu kralja Milana. Kaže da je ovo tek "raspaljivanje vatre" i da će se pridružiti demonstrantima koji će se u centru Niša okupiti 11. januara.

  (78) detaljnije