Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Politika

 • Marko Milanović profesor kvaka 23

  Kvaka 23: Sporazum u Vašingtonu je obećanje, nije pravno obavezujuć

  Da je sporazum o ekonomskoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine potpisan u Vašingtonu vid obećanja, ali ne i pravno obavezujuć, rekao je u emisija Kvaka 23 redovni profesor međunarodnog javnog prava na Univerzitetu u Notingemu Marko Milanović. On smatra da su dešavanja u Beloj kući izvedena tako da gode Donaldu Trampu i njegovim glasačima, a zbog predstojećih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama.

  (1) detaljnije
 • SPS

  Omladina SPS u Surdulici traži pravdu za smenjene direktore škola, prijavili 70 direktora širom Srbije

  Nakon smene 5 direktora osnovnih i srednjih škola u Surdulici koje su stigle nakon anonimnih prijava na njihov rad, omladina Socijalističke partije Srbije u ovom gradu podnela je 70 prijava protiv direktora škola širom Srbije, a kako kažu, Ministarstvo prosvete nije poslalo inspekciju ni za jednu od njih.

  (4) detaljnije
 • ssp ilustracija

  SSP: Slučaj direktora škole u Brzom Brodu pokazuje da je Niš plen za naprednjake

  Pošto postoje indicije da je Miljan Milenković upućivao lascivne komentare maloletnoj učenici i da je postavio kamere u prostorije Lutkarskog pozorišta u kojima se deca presvlače, a i pored toga je izabran za direktora Osnovne škole “Dr Zoran Đinđić”, za niški inicijativni odbor Stranke slobode i pravde to je dokaz da naprednjaci Niš doživljavaju kao plen sa kojim mogu da rade šta hoće, pa čak i da ugrožavaju decu.

  (9) detaljnije
 • Zgrade-Nis-foto-JV-J-A

  Pokret za preokret: Vojni objekti po Nišu se prodaju umesto da postanu vrtići

  Nišlije nisu ništa pitane i to vlastima najviše zameraju u gradskom odboru Pokreta za preokret u svojoj kritici odluke da se nekada vojni kompleks i 11 lokala u Nišu stave na prodaju. Kažu da su objekti mogli da se daju Gradu i postanu vrtići, a ne da se prodaju i prerastu u kockarnice.

  (17) detaljnije
 • skrinšot

  Milutinović uporedio Vučića sa Stefanom Nemanjom, kaže da je vladar Srbije

  Kao i više puta ranije kada su prednjačili u čestitkama i hvalospevima Aleksandru Vučiću, čestitali rođendan plakatima i bakljadom , plaćenim oglasima podrške i mitinzima za njegovo ozdravljenje, opet se lideri niških naprednjaka utrkuju da budu prvi koji će podržati predsednika njihove stranke i Srbije. Dok se još sumiraju utisci, kao i posledice njegovog boravka u Beloj kući i susreta sa američkim predsednikom Donaldom Trampom i nižu kritike, iz Vučićeve stranke stiže podrška, a predsednik niške opštine Crveni Krst nazvao ga je vladarem i uporedio sa Nemanjićem.

  (28) detaljnije
 • Ponovljeni izbori; foto: V. Keser

  Dežurali na izborima, a bez dnevnica i posle 2 meseca - u GIK-u kažu problem zapisnici

  Više od 2 meseca je prošlo od poslednjih izbora u Srbiji. Glasalo se za republički, gradski i opštinske parlamente, bilo je puno kontrolora, a neki od njih koji su se javili Južnim vestima kažu da još nisu dobili obećane dnevnice. Predsednica Gradske izborne komisije u Nišu Ljiljana Berić kaže da je novac na računu, ali da su problem zapisnici o prisutnosti koji zbog lošeg vođenja usporavaju isplate.

  (5) detaljnije
 • bata vasiljević

  Bratimir Vasiljević otvara poslaničku kancelariju u Opštini Pantelej

  Građani koji žele da razgovaraju sa narodnim poslanikom Srpske napredne stranke Bratimirom Vasiljević mogu da zakažu prijem pozivom na broj 018-201-280 od 8 do 15 sati. Vasiljević otvara poslaničku kancelariju u zgradi Opštine Pantelej gde je donedavno bio predsednik.

  (15) detaljnije
 • Demokrate još ne znaju da li će učestvovati na izborima

  Niški DS: Preletači i aferaši u niškim opštinama nisu najbolje rešenje za grad

  Izbor novo-starih predsednika niških opština dokazao je, pišu iz povereništva Demokratske stranke u Nišu, još jednom da vlast koja vodi Grad Niš, ni malo ne brine za opšte dobro građana. Kako kažu, ponovno imenovanje preletača i ljudi koje su pratile afere, ne može se smatrati najboljem rešenjem za naš grad.

  (14) detaljnije
 • Skupstina Medijana4; foto: JV

  Kocić ostaje na čelu Medijane - za SNS opravdao funkciju manifestacijama i pronatalitetnom politikom

  Iako su njegove tri godine na čelu Medijane obeležile brojne afere, odbornici najmnogoljudnije niške opštine ponovo su poklonili poverenje Nebojši Kociću i izglasali ga za predsednika. Iz Srpske napredne stranke u koju je preleteo i tako prvi put postao predsednik Opštine kažu da je opravdao funkciju i održao više od 250 manifestacija i događaja u svim oblastima života i rada.

  (42) detaljnije
 • bata-novipredsednikpalilule-foto-nm

  Bratislav Vučković izabran za predsednika Opštine Palilula

  Na sednici Skupštine Palilule većinom glasova za predsednika Opštine izabran je Bratislav Vučković, dosadašnji gradski većnik i nekadašnji direktor JKP Mediana .

  (19) detaljnije
 • sednica-pantelej2-foto-mj

  Nataša Stanković nova predsednica Opštine Pantelej

  Novo rukovodstvo dobila je Gradska Opština Pantelej, a za predsednicu je, kako je i ranije najavljeno, izabrana Nataša Stanković. Za nju je glasalo 20 odbornika, dok su 3 listića bila nevažeća. Njen zamenik u ovom mandatu biće Dragan Pavlović.

  (34) detaljnije
 • milutinovic-novi-predsednik

  Milutinović dobio novi mandat na čelu Opštine Crveni Krst

  Novo-staro rukovodstvo dobila je niška Opština Crveni Krst, pošto je za predsednika reizabran Miroslav Milutinović koji će, ukoliko tu i ostane do kraja poverenog mu mandata, biti na čelu opštine punu deceniju. Za njegovog zamenika izabran je student Aleksandar Krstić. Primarni ciljevi novog-starog rukovodstva su kanalizacija, vodovod, mladi i socijala.

  (15) detaljnije
 • miodrag stanković

  Odbornik grupe “Niš, moj grad” traži besplatne udžbenike i maske za sve učenike

  Svim učenicima Grad Niš treba da obezbedi besplatne udžbenike i bar po 3 zaštitne maske - tako kaže odbornik grupe “Niš, moj grad”, pa je zato podneo i odborničku inicijativu u Skupštini grada. Za one đake koji nemaju računar, Stanković traži da im Grad obezbedi ako nastava bude onlajn.

  (43) detaljnije
 • vuk jeremić

  Jeremić: Međunarodni partneri traže izvesnost da bi podržali “one posle Vučića”

  Izvesnost, unutrašnja i regionalna stabilnost - to je ono što traži međunarodna zajednica kao odgovor na pitanje “šta posle Vučića”, tvrdi predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić u emisiji “15 minuta”. Kaže i da opozicija ne bi bila kooperativnija po pitanju Kosova, već bi poručili strancima -niko do sad nije hteo da potpiše nezavisnost Kosova, nećemo ni mi.

  (10) detaljnije
 • gradsko veće

  Niški većnici podelili resore

  Na prvoj sednici Gradskog veća koje je sastavila nova gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski podeljeni su resori. Nenad Stanković biće zadužen za planiranje i izgradnju, Branislav Kačar zadržaće sport i omladinu, a Adriana Anastasov vodiće kulturu i turizam, oblast koju je gradonačelnica označila kao prioritet jer, kaže, do sad nije dobro iskorišćena.

  (52) detaljnije