Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Politika

  • pirot protiv nasilja

    Pirotska opozicija nakon neuspele sednice poručuje - vlast ne želi besplatne udžbenike za našu decu

    I druga sednica koju su zakazali predstavnici odborničke grupe "Pirot protiv nasilja" nije održana jer se odbornici vladajuće koalicije nisu pojavili, te nije bilo kvoruma. Zato su novu sazvali za 3. april, za kada je sednicu zakazala i predsednica Skupštine, a nadaju se da će se na njoj naći tačke koje predlažu, kao što je odluka o besplatnim udžbenicima.

    (2) detaljnije
  • izbori 23 KOSTA

    Srbija centar: Za samo 15 dana birački spisak veći za 2.000 novih Nišlija

    Broj novoprijavljenih građana sa prebivalištem u Nišu krajem prošle i početkom ove godine je povećan za 2.782 građana, od kojih je 2.000 bilo od 15. do 31. januara, tvrde iz stranke Srbija centar - Srce. Navode da je birački spisak samo tada uvećan za 900 novih porodica koje će uticati na rezultate izbora u Nišu. Poverenik stranke za Niš Vesna Stojanović ističe da će krađa izborne volje građana ponovo biti oružje kojim će SNS pokušati da ostane na vlasti.

    (21) detaljnije
  • pirot protiv nasilja

    Pirotski opozicionari zakazali sednicu i pitaju vlast - "Če doodite li da raspravljamo o važnim pitanjima?"

    Nakon je prošlog petka sazvala sednicu Skupštine grada na kojoj se nisu pojavili predstavnici vladajuće koalicije, odbornička grupa "Pirot protiv nasilja" zakazala je novu za danas. Traže da se raspravlja o važnim pitanjima, kao što su novi poslanik i besplatni udžbenici, a ističu da imaju prava da sazovu sednicu kao grupa koja ima više od 30% odbornika.

    (3) detaljnije
  • izbori 23 KOSTA

    Seoba Srba pred izbore: Ko će sa kim na lokalu ne znaju ni vlast, ni opozicija

    Datum lokalnih izbora još nije poznat, ali je kampanja već počela - dolaze poslanici opozicije, formiraju se nove grupacije, a predstavnici vlasti šetaju po Srbiji i hvale se i urađenim i onim što bi trebalo da bude, a što uveliko kasni. U Nišu prva istraživanja pokazuju da SNS i SPS ni zajedno neće imati većinu dok se i sama opozicija deli, u Bujanovcu predstavnici i Srba i Albanaca rade na zajedničkim listama, a uz Niš i grad Čačak spada u jedan od onih u kojima bi, prema anketama, SNS mogao da izgubi vlast. Ipak, u srcu Šumadije kragujevački naprednjaci su pregovorima u Beogradu spasili koaliciju i sačuvali još jedan mandat "na staklenim nogama".

    (12) detaljnije
  • dragana sotirovski

    Rečnik Sotirovski koji "ne priliči gradonačelnici" - opoziciji uvrede, a građanima poruka "država je SNS"

    Nakon što je rekla da Niš ne treba da bude “opoziciono ostrvo” u kome SNS nema vlast, gradonačelnica Dragana Sotirovski nastavila je raspravu sa opozicijom preko društvenih mreža, gde je poslanika Đorđa Stankovića prozvala rečima: “nasilnička vrana” i “zalizani, nadobudni mamin sin”. Novinarka Tamara Skrozza i docent na Filozofskom fakultetu Dušan Aleksić smatraju da takav rečnik ne priliči njenoj funkciji, dok politikolog Dejan Bursać kaže da su izjave Sotirovski o “opozicionom ostrvu” signaliziranje građanima kako da se ponašaju.

    (36) detaljnije
  • emisija, milošević, stanković

    Niški poslanici o republičkoj Skupštini: Unutra buka, van sale ljudski odnos sa poslanicima SNS-a

    Bučno da ne čujete svoje misli, glasno kao na žurci, uvrede, psovke, dobacivanja - tako narodna poslanica iz Niša Jelena Milošević opisuje atmosferu u sali Skupštine Republike Srbije. Dok se u sali dešavaju “nadrealne scene”, kako priča njen kolega Đorđe Stanković, van skupštinske je drugačija slika - sa poslanicima iz vladajuće koalicije opozicionari razgovaraju, ponekad od njih dobiju i korisne informacije.

    (11) detaljnije
  • Jelena Milošević

    Poslanica Jelena Milošević u emisiji Južnih vesti - o slučaju "skupštinski toalet papir" i zloupotrebi kamera

    Nismo krali toalet papir u Narodnoj skupštini, nismo ga odneli kući, on je ostao u Skupštini i po mom dubokom uverenju upotrebljen je u skladu sa njegovom namenom, rekla je narodna poslanica Jelena Milošević komentarišući slučaj zbog kog čak i gradonačelnica Dragana Sotirovski hoće da se iseli iz Niša.

    (14) detaljnije
  • đorđe stankovic

    Đorđe Stanković: Bog nam dao znak kako da se "rešimo" Sotirovski

    Na to što je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila da će napustiti grad ako opozicioni poslanici Jelena Milošević ili Đorđe Stanković budu na gradonačelnici, Stanković odgovara da bi najpre morala da sačeka da se istraže afere u koje je umešana.

    (30) detaljnije
  • Jelena Milošević

    Milošević odgovara Sotirovski: Seliće se iz Niša, tipujem na Požarevac

    Nakon što je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla da će napustiti grad ako na čelu budu opozicioni poslanici Jelena Milošević ili Đorđe Stanković, Milošević kaže da veruje da će se to i desiti i da “tipuje na Požarevac”.

    (8) detaljnije
  • Sotirovski

    Sotirovski najavila da se seli iz Niša ako Đorđe Stanković ili Jelena Milošević budu gradonačelnici

    Gradonačelnica Dragana Sotirovski smatra da Niš ne treba da bude “opoziciono ostrvo” u kome SNS nema vlast i da zato lokalne izbore ne treba da dobije neka opoziciona stranka. Ako Jelena Milošević ili Đorđe Stanković budu na čelu grada, kaže, napustiće Niš jer njoj “neko ko krade toalet papir iz Skupštine ne može da bude gradonačelnik”.

    (65) detaljnije
  • Tamara Milenković Kerković

    “Protokol o nesaradnji sa SNS-om i SPS-om” - Kerković predlaže svima iz niške opozicije

    Najavom da će na izborima u Nišu učestvovati i rukovodilac Kardiohirurgije Dragan Milić, Tamara Milenković Kerković iz Dveri kaže da je politička scena skoro kompletirana, te da je idealan trenutak da potpišu “Protokol o nesaradnji sa aktuelnom vlašću pre i posle izbora”. Navodi da bez tog protokola postoji rizik da građani budu prevareni.

    (12) detaljnije
  • emisija, stanković, milošević

    "SNS je vojska koja će dobiti nalog da ne ide na odmor, a samo Oskar zna datum izbora u Nišu"

    Ni vlast ni opozicija ne znaju kada će biti održani lokalni izbori u Nišu, ali je jedno sigurno - biće usred leta. To zna samo jedan čovek, Aleksandar Vučić, rekla je narodna poslanica Jelena Milošević u emisji Južnih vesti. Njen kolega iz skupštinske klupe Đorđe Stanković, smatra da je to jedan od pokušaja vlasti da do promena ne dođe. Iako svog kandidata za gradonačelnika ne otkrivaju, ujedinjena niška opozicija smatra da ima šansu da odnese pobedu na izborima u Nišu.

    (9) detaljnije
  • crkva duvanište

    Otkrivena spomen-ploča u Duvaništu: "Pobeda nad zaboravom"

    U kripti hrama u Duvaništu otkrivena je ploča sa imenima 1139 pripadnika Vojske i policije koji su poginuli na Kosovu i u Kopnenoj zoni bezbednosti od 1998. do 2003. godine. Ministar Nikola Selaković rekao je da je reč o pobedi nad najvećim srpskim neprijateljem - pobedi nad zaboravom i da su na ploči imena najviše Srba, ali i muslimana, Slovaka, Mađara, Rusina i Albanaca lojalnih državi, poginulih noseći uniformu Srbije.

    (14) detaljnije
  • vučić i dodik

    25 godina od NATO agresije - ministri u Nišu, Vučić u Prokuplju

    U Duvaništu će u 14 sati biti otkrivena spomen-ploča poginulim vojnicima i policajcima na Kosovu i u Kopnenoj zoni bezbednosti u periodu 1998.-2003, a najavljeno je prisustvo dvojice ministara iz tehničke Vlade, ne i predsednika Republike koji će biti na centralnoj manifestaciji u Prokuplju večeras od 20 sati.

    (18) detaljnije
  • miloš jovanović dss

    Tribina Novog DSS-a večeras u Nišu, dolazi i Miloš Jovanović

    Povodom 25 godina od NATO agresije na SRJ, večeras će u Nišu od 18 sati u bioskopu Cineplexx kod Stop šopa biti održana tribina u organizaciji Nove Demokratske stranke Srbije i Koalicije Niš, moj grad.

    (7) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: