Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Politika

Vučić o Stefanoviću: Od njega najviše zavisi da li će ostati u stranci i Vladi

I dok Južne vesti saznaju da se u mnogim odborima SNS na jugu Srbije proteklih dana glasalo o poverenju Nebojši Stefanoviću, da li će on ostati u stranci, ali u Vladi Srbije, prema rečima predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, zavisiće najviše upravo od samog Stefanovića. Vučić je večeras u intervjuu za Tv Prva rekao da će on o tome razgovarati sa Stefanovićem narednih dana kada se vrati sa puta.

(24) detaljnije
sns-foto-vk

Posle najave Vučića, odbori SNS glasaju o (ne)poverenju Stefanoviću i Lončaru

Niški Gradski odbor Srpske napredne stranke izglasao je nepoverenje dvojici funkcionera - Nebojši Stefanoviću i Zlatiboru Lončaru, saznaju Južne vesti. Dok zvaničnih informacija nema, jer se ceo proces u odborima širom Srbije odvija u velikoj tajnosti, izvori Južnih vesti kažu da Niš nije jedini grad gde se glasalo i da je za članstvo bilo očekivano da se tu nađe Nebojša Stefanović, ali je Lončar iznenađenje.

(73) detaljnije
branislav jovanović

Odbornik Jovanović: Poskupljenje vode je posledica loše organizacije vlasti i javno komunalnih preduzeća

Da je poskupljenje odvoza smeća, a sada i vode za blizu 20 odsto posledica loše organizacije u radu vlasti i javno komunalnih preduzeća, smatra odbornik koalicije "Niš moj grad" Branislav Jovanović, te ističe da se svi propusti gradske vlasti prebacuju na "leđa" građana.

(16) detaljnije
Zvezdan Milovanović

Zvezdan Milovanović podneo ostavku na mesto poverenika niškog SNS-a

Poverenik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Nišu Zvezdan Milovanović podneo je ostavku na tu funkciju, potvrdio je Južnim vestima . Sa te pozicije odlazi, kaže, iz zdravstvenih razloga.

(76) detaljnije
 • Nikola Marinkovic niski odbor SPAS foto JV

  Niški odbor SPAS-a podržava spajanje sa naprednjacima, njihova 3 odbornika prelaze u SNS

  I dok je lider Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić pre izbora u emisiji Južnih Vesti rekao da “podanik nikad nikom nije bio, pa neće ni SNS-u”, spajanje njegove stranke sa Srpskom naprednom strankom je sada izvesno, a ovo pripajanje će podržati i niško povereništvo. Kako kaže jedan od 3 odbornika SPAS-a u niškoj Skupštini i poverenik te stranke za Niš Nikola Marinković, njih troje će preći u naprednjačke klupe u lokalnom parlamentu, a ne precizira da li će dobiti i neke funkcije i tvrdi da se o njima nije ni razgovaralo.

  (39) detaljnije
 • Ardita Sinani

  Preševo dobilo novu predsednicu Opštine, Arifi sa srpskim partijama prešao u opoziciju

  Pregovori za formiranje većine u Preševu su završeni, a kako je početkom aprila već najavio lider Partije Albanaca Ragmi Mustafa, sporazum o novoj koaliciji potpisale su njegova partija, Partija za za demokratsko delovanje koju vodi nova predsednica Opštine Ardita Sinani, Pokret za reforme i Demokratska unija Albanaca. Sporazum je potpisan juče, napisala je Sinanijeva na svojoj Fejsbuk stranici, ocenivši da pobeda znači oslobađanje Preševa od uticaja koje Beograd ima preko svojih satelita u toj opštini.

  detaljnije
 • Dveri u subotu organizuju šetnju centrom Leskovca povodom Svetskog dana porodice

  Okupljanjem 8. maja u 12 sati na "Širokoj čaršiji" u centru Leskovca, a zatim i šetnjom trotoarima bez remećenja saobraćaja, Srpski pokret Dveri napraviće uvertiru za veliku šetnju koja je najavljena za 15. maj u Beogradu, na Svetski dan porodice. Iz Gradskog odbora te stranke pozivaju sve sugrađane, bez obzira na političko opredeljenje, da im se pridruže.

  detaljnije
 • banđur

  Banđur o situaciji u SNS-u: Mojoj partiji potrebniji oni protiv kojih smo se borili

  Četiri godine nakon osnivanja Srpska napredna stranka je 2012. godine došla na vlast u Srbiji i u Nišu, a toga se setio narodni poslanik naprednjaka Miloš Banđur i tome posvetio jedan status na svom Fejsbuk profilu. On tu nije stao, već je kritikovao odnos prema “prvoborcima” koje su svi zaboravili i ukazao da su sada u izvršnoj vlasti oni protiv kojih se izvorni SNS i borio, i koji su u istim i sličnim foteljama sedeli i do 2012. godine.

  (96) detaljnije
 • teren

  Jovanović: Uništeni tereni nikoga ne brinu

  Odbornik Koalicije "Niš, moj grad" Branislav Jovanović kritikuje neodržavane sportske terene sa veštačkom travom i poručuje nadležnima u gradu da samo ulaganjem u sportsku infrastrukturu mogu da pomognu mladima da žive zdravo i klone se poroka.

  (15) detaljnije
 • mikica-ds-foto-jcm

  Odbornik Stanković traži besplatne udžbenike za niške školarce

  U stilu Pokreta “Dosta je bilo” i ukazujuću na udžbenike Fondacije “Alek Kavčić”, odbornik Koalicije “Niš, moj grad” Miodrag Stanković poziva aktuelnu vlast da pomogne u odobravanju besplatnih udžbenika u niškim školama i zahteva da se proveri da li su direktori konsultovali savete roditelja oko izbora knjiga.

  (28) detaljnije
 • narodna stranka nis

  Narodna stranka Niš: U Gradskoj upravi sve više šikaniranja, radnicima nudimo besplatne pravne savete

  Degradiranje u funkcijama, fizičko i mentalno zlostavljanje, osvetoljubivost i šikaniranje radnika koji imaju svoj stav – postalo je “modus operandi” mnogih rukovodilaca niške Gradske urave postavljenih od strane vladajuće stranke, kažu u Narodnoj stranci. Zato iz stranke Vuka Jeremića pozivaju sve zaposlene koji se osećaju obespravljeno da im se jave za besplatan pravni savet.

  (28) detaljnije
 • 1280x0_175048104-199640641971401-3897857352388201652-n

  Vrh niške vlasti u “Delti” umesto u parlamentu, opozicija kritikuje slikanje sa dojučerašnjim neprijateljem

  Koji minut pre 11 sati, svi predstavnici izvršne vlasti u Nišu koji su bili na sednici današnje Skupštine brzo su izašli do zbornog mesta ispred Oficirskog doma odakle su otišli na otvaranje “Delta planete”. Odbornici opozicije su pitali gde je izvršna vlast, zašto otvaraju tržni centar sa čovekom koga su hapsili i nazivali tajkunom, a odbornik Zoran Perišić koji je ostao u sali im je odgovorio da treba otvarati nova radna mesta kojih će biti u “Delti”.

  (46) detaljnije
 • Skupština Bujanovac

  Bujanovac pristupio Zajednici albanskih opština u regionu, odlučeno na sednici Skupštine

  Odbornici Skupštine usvojili su zahtev Zajednice albanskih opština u regionu da organizaciji pristupi i ta opština, čime je Bujanovac i zvanično postao deo zajednice. Direktor Turističke organizacije Šuajb Neziri, koji je obrazlagao predlog, rekao je da će članstvo doneti dobrobit građanima opštine.

  (1) detaljnije
 • kafići

  Grad razmatra da ugostiteljima u Nišu odloži plaćanje naknade za bašte i umanji kiriju i nakon 1. maja

  Grad Niš razmotriće mogućnost da vlasnicima ugostiteljskih objekata odloži plaćanje korišćenja javne površine do 1. novembra 2021. godine, kao i mogućnost umanjenja cene zakupa prostora nakon 1. maja, saopšteno je nakon sastanka predstavnika Udruženja ugostiteljskih objekata Konstantin sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski.

  (2) detaljnije
 • Kosarka lopta KOSTA

  Narodna stranka: Grad Niš ne sme da promoviše kladionice kroz dečiji sport

  Prošlog vikenda je u Nišu počela Besplatna škola sporta za decu, a iz odbora Narodne stranke zameraju što takav projekat, umesto Grada ili Ministarstva omladine i sporta, organizuje i finansira lanac kladionica. Napominju i da Grad i nadležne institucije ne treba afirmativno gledaju na promociju kladionice kroz dečiji sport.

  (13) detaljnije