Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Politika

Vrh niške vlasti u “Delti” umesto u parlamentu, opozicija kritikuje slikanje sa dojučerašnjim neprijateljem

Koji minut pre 11 sati, svi predstavnici izvršne vlasti u Nišu koji su bili na sednici današnje Skupštine brzo su izašli do zbornog mesta ispred Oficirskog doma odakle su otišli na otvaranje “Delta planete”. Odbornici opozicije su pitali gde je izvršna vlast, zašto otvaraju tržni centar sa čovekom koga su hapsili i nazivali tajkunom, a odbornik Zoran Perišić koji je ostao u sali im je odgovorio da treba otvarati nova radna mesta kojih će biti u “Delti”.

(11) detaljnije
Skupština Bujanovac

Bujanovac pristupio Zajednici albanskih opština u regionu, odlučeno na sednici Skupštine

Odbornici Skupštine usvojili su zahtev Zajednice albanskih opština u regionu da organizaciji pristupi i ta opština, čime je Bujanovac i zvanično postao deo zajednice. Direktor Turističke organizacije Šuajb Neziri, koji je obrazlagao predlog, rekao je da će članstvo doneti dobrobit građanima opštine.

(1) detaljnije
kafići

Grad razmatra da ugostiteljima u Nišu odloži plaćanje naknade za bašte i umanji kiriju i nakon 1. maja

Grad Niš razmotriće mogućnost da vlasnicima ugostiteljskih objekata odloži plaćanje korišćenja javne površine do 1. novembra 2021. godine, kao i mogućnost umanjenja cene zakupa prostora nakon 1. maja, saopšteno je nakon sastanka predstavnika Udruženja ugostiteljskih objekata Konstantin sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski.

(2) detaljnije
Kosarka lopta KOSTA

Narodna stranka: Grad Niš ne sme da promoviše kladionice kroz dečiji sport

Prošlog vikenda je u Nišu počela Besplatna škola sporta za decu, a iz odbora Narodne stranke zameraju što takav projekat, umesto Grada ili Ministarstva omladine i sporta, organizuje i finansira lanac kladionica. Napominju i da Grad i nadležne institucije ne treba afirmativno gledaju na promociju kladionice kroz dečiji sport.

(12) detaljnije