Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Fabrika obuće "Koštana"

 • Protest Vranje

  Bivši radnici i ratni veterani pravdu i dalje traže na ulicama Vranja

  Mesec dana od kako je održan poslednji protest, bivši radnici vranjske “Koštane" i fabrike "Simpo tepih" kod Trgovišta ispred prostorija vranjskog SNS-a zatražili su neisplaćene zarade, a učesnici ratova devedesetih godina koji su takođe učestvovali na protestu, izrazili su nezadovoljstvo zakonom koji se bavi njihovim problemom.

  (3) detaljnije
 • Protest radnika i ratnih veterana

  I radnici "Simpa" iz Trgovišta uz obućare na protestu u Vranju

  Okupljanje oštećenih i nezadovoljnih radnika koje je sredinom februara na protestu obućara i ratnih veterana u Vranju najavljeno za 10. mart, podržaće i oko 80 bivših radnika fabrike “Simpo tepih” iz Donjeg Stajevca kod Trgovišta, potvrdio je za Južne vesti Slađan Ristić, inicijator okupljanja i predsednik Inicijativnog odbora nekadašnje fabrike obuće “Koštana”. Biivši poslovođa u fabrici tepiha kaže da i njima firma duguje zaostale plate i da će se zato pridružiti protestu “Koštaninih” radnika u Vranju.

  (1) detaljnije
 • Radnici Koštane

  Počela isplata socijalne pomoći za najugroženije radnike “Koštane”

  Nesuglasice između vranjskih obućara, gradske vlasti i Centra za socijalni rad trenutno su rešene jer je ipak postignut dogovor za Centrom da 306 radnika sa spiska dobije jednokratnu pomoć od po 40.000 dinara. Suština problema bila je u tome, što su samo socijalno najugroženiji sa tog spiska, njih oko 50, ispunjavali uslove na jednokratnu pomoć, iako je za njih 306 uplaćeno preko 12 miliona na račun Centra. Ipak, radnici “Koštane” nastavljaju borbu dok država ne isplati prosečno 120.000 dinara za 1.680 radnika.

  (1) detaljnije
 • Radnici Koštane

  Ni posle 15 godina od gašenja “Koštane” nema para za vranjske obućare

  Radnici vranjske “Koštane” koja je pre 15 godina zatvorena neće moći da dobiju zaostale zarade jer je, kako tvrde nadležni, to sada neosnovano pošto je završen stečajni postupak, ali će je za njih 306 sa spiska uplaćeno preko 12 miliona dinara na račun Centra za socijalni rad kao jednokratna socijalna pomoć. Dok oni tvrde da njihove zahteve odbijaju, u Centru to demantuju, a narodni poslanik Slaviša Bulatović kaže da će svi bivši radnici koji ispunjavaju uslove biti isplaćeni.

  detaljnije
 • kostana-i.m

  Nema para za vranjske obućare, oni prete blokadom auto-puta

  Radnici nekadašnjeg giganta u proizvodnji obuće fabrike „Koštana“ zapretili su blokadom auto-puta ka Skoplju ukoliko im se ne isplate zaostale zarade. Njih 1.680 poziva se na odluku Privrednog suda iz 2003. godine u kojoj stoji da treba da im se u proseku isplati po oko 120.000 dinara.

  (3) detaljnije