Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

MD "Nini"

 • nini

  Ponovo uhapšeni Nini i njegov saradnik, osumnjičeni za nelegalnu trgovinu lekovima i utaju poreza

  Jovica Stefanović Nini, vlasnik firme MD Nini Niš, više puta hapšen i poznat po aferi Jugoremedija, opet je lišen slobode, kao i direktor iste fime, dok je za direktorom preduzeća Zdravlje lek raspisana potraga - saopštili su iz Višeg javnog tužilaštva u Nišu. Iz tužilaštva navode da su osumnjičeni za nelegalnu trgovinu lekovima i poresku utaju.

  (14) detaljnije
 • zatvor

  4 godine zatvora za Ninija u slučaju “Jugoremedija”

  Suđenje koje traje već godinama, a u kojem se sudi Jovici Stefanoviću Niniju iz Niša zbog zloupotrebe položaja u “Jugoremediji”, konačno je dobilo epilog. Viši sud u Beogradu nepravosnažno ga je osudio na 4 godine zatvora, a firme preko kojih je svojevremeno i privatizovao fabriku lekova dužne su da plate više od 865 miliona dinara.

  (2) detaljnije
 • policija

  Toplomeri, testovi za trudnoću i sumnjivi ugovori razlog za hapšenja u Nišu

  Zbog sumnje da je bez saglasnosti stečajnog upravnika, bivši direktor niške firme NINI MD sklopio ugovor kojim je naplaćeni dug od oko 17 miliona dinara, ustupio firmi Zdravlje lek, ponovo su mu stavljene lisice na ruke. Pored toga, kako kažu u MUP-u, tereti se i zbog sumnje da je prodavao toplomere i testove za trudnoću vredne preko 90 miliona dinara, koji nisu upisani u Registar medicinskih sredstava.

  (25) detaljnije
 • nini-Jovica.jpg

  Nova prijava protiv Ninija

  Protiv Jovice Stefanovića Ninija i još jednog odgovornog lica u preduzeću MD “Nini“ Niš podnete krivične prijeve zbog sumnje da su oštetili „Srbolek“ AD za oko 52 miliona dinara.

  (4) detaljnije