Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

MDGIT

 • gradilište

  I pre izdavanja građevinske dozvole gradili kružni tok kod "Cumtobela"

  Kružni tok na Bulevaru cara Konstantina i deo prilaza do fabrike “Cumtobel” u Nišu radnici su počeli da grade i pre nego što su za to dobili građevinsku dozvolu. Da li je razlog za protivzakonitu gradnju žurba da se radovi završe do kraja septembra, kada je predsednik Aleksandar Vučić najavio otvaranje “Cumtobela”, ili nešto drugo, kao i da li će neko za to odgovarati, pitanja su na koje novinari nisu uspeli da dobiju odgovor ni od izvođača radova, ni od gradonačelnika Niša, koji je odbio da komentariše.

  (20) detaljnije
 • darko bulatovic

  Bulatović "zaboravio" da za sporne firme koje "krpe" ulice zna već više od godinu dana

  Dok je gradonačelnik Niša Darko Bulatović pre dve nedelje tvrdio da nije upoznat sa time da firma "M univerzal tim" koja "krpi" niške ulice ugovore koje ima sa Gradom zalaže kod privatnika, dokumentacija u koju su novinari imali uvid, pokazuje da se Bulatović ovim problemom bavio još 2016. godine. Pored toga, većnik Miloš Milošević kaže da je “sve po zakonu”, jer “firma u vreme zaloga nije bila u blokadi”, iako je u to vreme račun "M univerzala" već 16 dana bio blokiran.

  (22) detaljnije
 • divlja gradnja

  SBPOK istražuje Direkciju za izgradnju

  Inspektori Službe za borbu protiv organizovanog kriminala istražuju sporne tendere za asfaltiranje 5 već izgrađenih ulica u niškom naselju Ledena Stena.

  (74) detaljnije
 • curlinska

  Opet grade već izgrađene ulice?

  Direkcija za izgradnju Niša ponovo je sprovela tender za asfaltiranje ulica u naselju Ledena Stena, koje su već izgrađene prošle godine.

  (25) detaljnije
 • novac

  Ko dobija tendere po Nišu?

  Južne vesti istraživale ko dobija najviše poslova na tenderima koje sprovodi gradska vlast, koliko para, za koje poslove i kako uopšte funkcionišu javne nabavke u Nišu.

  (16) detaljnije
KOMENTAR DANA

Barem nema da su žedni...

Zlobnik čitalac

Tekst: I Kuršumlija dobija fontanu u centru, raspisan tender vredan 7,5 miliona dinara