Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Narodna bibliotela "Radoje Domanović" Leskovac

 • biblioteka leskovac

  Direktorka leskovačke biblioteke podnela ostavku

  Zbog ostavke Gordane Đorđević, dosadašnje direktorke Narodne biblioteke “Radoje Domanović” u Leskovcu, poslove vršioca dužnosti, do izbora novog direktora, obavlja diplomirani bibliotekar Vesna Ilić.

  (1) detaljnije
 • narodni muzej leskovac

  “Noć muzeja” na 4 lokacije u Leskovcu

  Predavanja, radionice, koncerti, predstave i izložbe obeležiće ovogodišnju “Noć muzeja”, a pored glavnog objekta koji će za posetioce 19. maja biti otvoren do 1 sat posle ponoći, Leskovčani mogu besplatno uživati u programima u Gradskoj kući, Muzeju tekstilne industrije u Strojkovcu i Narodnoj biblioteci “Radoje Domanović”.

  detaljnije
 • biblioteka

  Odbornike vlasti i opozicije u Leskovcu ujedinio loš plan rada Narodne biblioteke

  Plan rada Narodne biblioteke „Radoje Domanović“ u Leskovcu, koji se, kako su ocenili odbornici opzicije, samo prepisuje iz godine u godinu, ali i neadekvatno raspoređen novac, koji ova biblioteka dobija od svih Leskovčana, neki su od razloga koji su ujedinili vlast i opoziciju da ne daju saglasnost na predloženi finansijski i plan i program rada ove ustanove.

  detaljnije
 • knjige

  Besplatan upis u biblioteku za Leskovčane

  Ljubitelji pisane reči, ali i svi zainteresovani, moći će 8. septembra, u periodu od 10 do 17 sati, besplatno da se upišu u Narodnu biblioteku “Radoje Domanović” u Leskovcu.

  detaljnije