Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

New city hotel Niš

  • Hotel New City

    Sud kaznio niški hotel ministra Tončeva

    Nakon više od 4 godine od otkazivanja debate o slobodi medija u poslednji čas, a potom i tužbe Instituta za evropske poslove zbog sumnje da je poplava u hotelu "New City" ministra Novice Tončeva zaista bila razlog za "cenzuru" - kažu da je konačno stigla pravnosnažna presuda. Osporili su tvrdnje hotela o havariji, sud je potvrdio da to nije bila "viša sila", a ističu da iako su im tuženi platili skoro 500.000 dinara odštete, najveći gubitak je ostao - nemogućnost diskusije sa građanima o ključnim temama.

    (14) detaljnije
  • New city hotel

    Nastavljeno suđenje zbog otkazane debate u hotelu Novice Tončeva - svedočenja o tome da li je bilo radova

    Suđenje niškom hotelu New City koji je zbog otkazivanja debate tužio Institut za evropske poslove, nastavljeno je danas pred Privrednim sudom u Nišu i to iskazima nekih svedoka koji su naveli da nisu primetili radnike kako popravljaju havariju u sali, dok je vlasnik privatne firme tvrdio da je bilo popravke. Podsetimo, iz hotela su tvrdili da su zbog poplave i havarije otkazali debatu, dok iz Instituta ostaju pri stavu da je otkazana iz političke prirode, a ne zbog kvara u sali.

    (6) detaljnije
  • Hotel New City

    Suđenje zbog otkazane debate prošlo bez direktorke hotela Novice Tončeva i uz povlačenje svedoka

    Po tužbi "Instituta za evropske poslove", zbog otkazivanja debate, suđenje hotelu "New City" nastavljeno je pred Privrednim sudom u Nišu, ali na ročištu se ispred tužene strane pojavio samo advokat. Direktor Instituta Naim Leo Beširi kaže da je tužena strana povukla predlog da bivši menadžer hotela bude svedok. Kao dokaz da je bilo havarije zbog koje je izostala debata iznet je račun za popravku, ali nije bilo traženog odgovora Elektrodistribucije i JKP Naissus-a koji potvrđuju da je havarija prijavljena.

    (4) detaljnije
  • New city hotel

    Nastavlja se suđenje hotelu Novice Tončeva "New city" zbog otkazivanja debate o slobodi medija

    Nakon pauze zbog epidemije, 20. oktobra u Privrednom sudu u Nišu nastaviće se suđenje hotelu "New city", a nakon tužbe Instituta za evropske poslove. Razlog je događaj od pre godinu i po dana, kada je niški hotel u poslednji čas otkazao debatu kojom je trebalo da moderira Olja Bećković, a govore profesor dr Čedomir Čupić, novinari Ivan Ivanović i Milojko Pantić i zamenica urednika NIN-a Vesna Mališić. Iako su u hotelu rekli da je razlog poplava u sali, oni su sumnjali na cenzuru.

    (3) detaljnije
  • Izbušena guma

    U centru Niša izbušene gume na automobilu "Tončev gradnje"

    U toku noći izbušene su gume na jednom od automobila firme Tončev gradnja ispred New City hotela koji je u njenom vlasništu. Slučaj je prijavljen policiji koja je ubrzo identifikovala počinioca, 38-godišnjeg muškarca.. Novica Tončev kaže da je u pitanju zastrašivanje njega i njegove porodice.

    (24) detaljnije
  • New city hotel

    Među hotelima ustupljenim zbog korone i niški "New city"

    Namena hotela “New city” u centru Niša biće definisana odlukom Kriznog štaba, jer je hotel stavljen na raspolaganje Gradu. Troškove smeštaja tokom vanrednog stanja snosiće kompanija “Tončev gradnja”, rekao je vlasnik Novica Tončev. Na informacije da su zbog toga zaposleni ostali bez posla i primanja, kaže da su privremeno poslati na odmore, Biro rada ili plaćeno odsustvo, u skladu sa pojedinačnim dogovorima.

    (3) detaljnije
  • New-City-hotel-JV

    Traže naknadu od Tončevljevog hotela zbog otkazivanja debate u poslednji čas

    Opomenu pred utuženje niškom hotelu “New city”, koji je u vlasništvu Novice Tončeva, uputio je Institut za evropske poslove, jer tvrde da je prekršen ugovor o održavanju debate o slobodi medija. Veče pre održavanja sve je otkazano uz obrazloženje da je pukla cev, u šta organizatori sumnjaju. Tončev kaže da će ukoliko sud donese takvu odluku šteta će biti plaćena.

    (3) detaljnije
  • Sala New City

    Sala zbog koje je otkazana debata u Nišu, dan posle havarije potpuno uređena [video]

    Dan nakon otkazivanja debate o slobodi medija niški odbornik Srđan Nonić snimio je salu u kojoj se, kako su rekli iz "New City" hotela, desila havarija. Sa ulice, prostor izgleda potpuno uređeno i ne mogu se videti posledice poplave niti bilo kakve nepogode.

    (7) detaljnije
  • Debata otkazana

    U Nišu u poslednji čas otkazana debata sa Oljom Bećković i Ivanom Ivanovićem

    Svega nekoliko sati pre početka debate kojom je trebalo da moderira Olja Bećković, a o slobodi medija govore i profesor Čedomir Čupić, Milojko Pantić, Vesna Mališić i Ivan Ivanović, New city hotel otkazao je prostor uz obrazloženje da je sala potopljena. S obzirom na to da je Novica Tončev (SPS) vlasnik hotela, organizatori smatraju je reč o sabotaži, a Tončev tvrdi da razlog nije cenzura već se zaista desila havarija.

    (14) detaljnije
  • Sem Fabrici šef delegacije eu u srbiji foto Evropski progres

    U Nišu diskusija "Pitajte me bilo šta o Evropskoj uniji"

    O procesu evropskih integracija, odnosima i pregovorima o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, kažu u EU info kutku, sa građanima će u Nišu razgovarati šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici. Diskusija “Pitaj me bilo šta o EU” zakazana je za 13. februar u hotelu "New city".

    (4) detaljnije
  • sajam venčanja

    Sajam venčanja u subotu u Nišu

    Budući mladenci moći će da vide autentične i kvalitetne izlagače koji će im pomoći pri organizaciji proslave, najavljuju organizatori, na drugom regionalnom Sajmu venčanja koji se održava u subotu 10. februara u “New City” hotelu u Nišu.

    (2) detaljnije
  • New-City-hotel-JV

    "Grand" postaje "New city hotel"

    Četiri meseca nakon što je zbog sudskog spora zatvoren hotel "Grand", sredinom nedelje će ovaj ugostiteljski objekat, nekada poznat i kao hotel "Niš", ponovo primiti goste. Ovog puta pod novim imenom - "New city hotel".

    (13) detaljnije
  • grand-nis

    Tončev novi vlasnik niškog hotela “Grand”

    Na ime dugova za rekonstrukciju hotela u centru Niša od pre nekoliko godina, sud je luksuzni hotel oduzeo kompaniji Srbe Ilića i dodelio ga "Tončev gradnji".

    (10) detaljnije
  • grand

    Izvršitelj prodaje niški Hotel “Grand”

    Hotel “Grand” u centru Niša, koji je renoviran pre nekoliko godina, na listi je izvršitelja Žarka Dimitrijevića koji je oglasio njegovu prodaju sa početnom cenom od 181 milion dinara.

    (4) detaljnije
  • hotel-nais-na-prodaju.jpg

    Rasprodaja niških hotela

    3 hotela, nekada simbola Niša i Niške Banje, "Ambasador", "Nais" i "Ozren" trebalo bi da budu prodati, dok će Hotel "Park" biti izdat u zakup.

    (13) detaljnije
  • hotel nis

    Sređuju se hoteli u centru Niša

    Kako kažu u „Srbijaturistu“, čiji je vlasnik američka firma „UHL holdings“, u narednih godinu dana hotel „Niš“ bi trebao da dobije nov izgled, a u planu je renoviranje i hotela „Ambasador“.

    (2) detaljnije
KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: