Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

OŠ "Dušan Radović"

  • 20211008_155755

    Kamere u učionici niške škole - veća bezbednost đaka ili kršenje privatnosti

    Ako se svi usaglase, u učionicama Osnovne škole “Dušan Radović” biće postavljene kamere. Dok pojedini roditelji brinu ko će i zašto snimati njihovu decu i za vreme nastave, iz škole uveravaju da se sve radi zbog bezbednosti dece. Prosvetari kažu da bi uprkos neprijatanom osećaju, radili svoj posao isto kao i da nisu pod “okom kamere”, ali pravnici upozoravaju da su benefiti takvog poteza neuporedivo manji od količine kršenja privatnosti.

    (12) detaljnije
  • sala, os dusan radovic, nis, duvaniste, foto ljubica jocic

    Humanitarna utakmica niških košarkaša u hali škole "Dušan Radović"

    Utakmica 14. kola MRL lige istok između niškog košarkaškog kluba Ratnik i Borca iz Leskovca biće odigrana danas od 16 sati u hali Osnovne škole “Dušan Radović”. Pored takmičarskog, utakmica će imaće i humanitarni karakter koji će biti organizovan u saradnji sa Nurdorom.

    detaljnije
  • Hala Čair

    Nakon pisanja "Južnih vesti" klubove vratili u halu "Čair"

    Nakon nedelja treniranja na otvorenom i u teretanama i pod parolom "snađi se", kao i pisanja Južnih vesti , sportski klubovi iz Niša od danas će moći da u hali "Čair" i sali Osnovne škole "Dušan Radović" obavljaju pripreme za nove sezone koje uskoro počinju. Raspored treninga se nalazi na oglasnoj tabli, a na spisku nema nedavno rekonstruisane sale u školi "Miroslav Mika Antić". Iz Uprave za društvene delatnosti i dalje ne odgovaraju na pitanja, a prema nezvaničnim informacijama, postoji mogućnost naplaćivanja termina klubovima koji nisu od posebnog značaja za Grad.

    (5) detaljnije
  • OŠ Ratko vukićević smeće

    Mini-deponija u dvorištu niške Osnovne škole "Ratko Vukićević"

    Dvorišta pojedinih niških osnovnih škola ovog septembra puna su smeća. Roditelji se naročito žale na školu “Ratko Vukićević”, gde ima i građevinskog šuta. Direktorka Divna Stevanović kaže da pomoćni radnici čiste posle svakog odmora, ali da đaci često bacaju otpad van kanti, a načelnik Školske uprave Niš Predrag Nešović da je upoznat sa problemom smeća u školama i da će reagovati.

    (17) detaljnije
  • gimnazija

    Novac od odlaganja krivičnog gonjenja pirotskim škola, Domu zdravlja u Beloj Palanci i Opštini Dimitrovgrad

    Među 186 institucija koje su dobile novac od odlaganja krivičnog gonjenja od Vlade i Ministarstva pravde su i tri pirotske škole koje će opremiti kabinete računarskom opremom, belopalanački Dom zdravlja koji će kupiti novu medicinsku opremu i Opština Dimitrovgrad koja će nabaviti medicinski aparat za unapređenje ginekoloških usluga u tom mestu.

    detaljnije
  • kos, kosarka, nis, cair, foto jv ljubica jocic

    Niš - grad košarke, ali samo reprezentativne i beogradske

    Niš je grad košarke, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, a u to veruje i pored činjenice da treći grad u Srbiji nema timove u najvišem rangu, a u muškoj konkurenciji ni u Drugoj ligi. Ima kvalitetne košarke u Nišu zahvaljujući reprezentacijama i završnicama kupova, gde nema niških timova. Košarkaški novinar Dragan Panajotović kaže da Niš definitivno nije grad košarke, a da je grad sporta samo zbog bogate istorije.

    (28) detaljnije
  • basket košarka

    Humanitarni turnir u basketu “3 na 3” u subotu na terenima Osnovne škole “Dušan Radović” u Nišu

    Jednodnevni turnir u basketu “3 na 3” biće održan u subotu, 11. septembra, od 9 do 15 sati, na terenima Osnovne škole “Dušan Radović” u Nišu, a sav prihod od kotizacija i donacija ići će za potrebe niške Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić”.

    detaljnije
  • Škola Sveti Sava

    Skoro polovina đaka niške škole sa Vukovom diplomom, direktorka kaže rezultat posvećenog rada

    Gotovo polovina malih maturanata OŠ “Sveti Sava”, njih 54, ove godine ima Vukovu diplomu, a čak 49 “vukovaca” je u OŠ “Dušan Radović”. Načelnik Školske uprave Dragan Gejo kaže da đaci ovih škola godinama pokazuju zavidne rezultate i van Nišavskog okruga, ali da se lično ne slaže sa brojem “vukovaca” u školama.

    (6) detaljnije
  • fasada os dusan radovic

    Otpada fasada sa terasa zgrade u Nišu, sanirana ona u školi "Dušan Radović"

    Deo fasade sa zgrade Osnovne škole "Dušan Radović" u Nišu počeo je da otpada pre par dana i građani su upozoravali da je opasno jer tuda prolazi mnogo dece, ali direktor Božidar Stošić kaže da je problem danas saniran. Opasna je i fasada čiji delovi otpadaju sa terasa zgrade u Ulici Branka Radičevića, koje su iznad blagajne na kojoj Nišlije plaćaju struju.

    (1) detaljnije
  • skola bezbednost

    Tokom posete ministra policije Nišlijama zabranjeno slobodno kretanje

    Dok je ministar policije Nebojša Stefanović prvacima škole “Dušan Radović” u Nišu govorio o bezbednosti u saobraćaju, građanima oko škole bilo je zabranjeno da se slobodno kreću, a na vratima okolnih zgrada sačekalo ih je upozorenje da ima snajperista i da ne izlaze na terase. Stefanović negira da je to obaveštenje postavio MUP i naziva ga zlonamernim.

    (20) detaljnije
  • planinarska sekcija

    Planinarska sekcija za osnovce niške škole "Dušan Radović"

    Govoreći o planinarenju i pravilima ponašanja u grupi, te pokazujući opremu učenicima niške Osnovne škole “Dušan Radović”, planinari Mosora otpočeli su planinarsku sekciju u ovoj školi. Osnovce uskoro očekuje, kažu u niškom klubu, i prva planinarska akcija.

    (1) detaljnije
  • Stop svi na sport

    OŠ “Dušan Radović” najbolja na akciji “Stop, svi na sport”

    U orjentingu, poznavanju saobraćajnih propisa i različitim sportskim disciplinama nadmetali su se osnovci tokom tri dana u parku “Čair”. U konkurenciji osnovnih škola iz Niša, Merošine, Aleksinca i Ražnja najuspešniji bili su đaci škole “Dušan Radović”.

    (1) detaljnije
  • stoni tenis, ilustracija, foto jv vanja keser

    Srpske stonoteniserke favoriti protiv Bugarki u Nišu

    Mečeve petog kola kvalifikacija za Evropsko ekipno prvenstvo protiv ekipe Bugarske stonoteniserke Srbije odigraće u utorak, 20. novembra u sali Osnovne škole "Dušan Radović". Srbija dosad ima maksimalan učinak, pa će biti i favorit u ovom susretu.

    detaljnije
  • Košarka

    Za vikend košarkaški turnir “Kup Konstantina”

    Hala u Osnovnoj školi “Dušan Radović” ovog vikenda, 8. i 9. septembra ugostiće neke od najboljih košarkaških ekipa sa juga Srbije - Konstantin i Niš iz Niša, Napredak iz Aleksinca i Zdravlje Leskovca. Ovi timovi, kažu u Konstantinu, igraće na turniru “Kup Konstantina”.

    detaljnije
  • Aca Nikolić

    U Duvaništu humanitarni turnir za pomoć niškom novinaru

    Po 16 košarkaških i futsal ekipa nadmetaće se u subotu, 16. juna, na terenima Osnovne škole “Dušan Radović” u Duvaništu, a cilj je prikupiti novac za lečenje mladog niškog novinara Aleksandra Nikolića, koji je oboleo od leukemije.

    detaljnije
  • Odbojka

    Niški školarci se u hali "Čair" bore za titule najboljih u odbojci

    Svetosavski turnir, jedno od najvećih školskih takmičenja u odbojci, polako ulazi u završnu fazu, poznate su osnovne i srednje škole koje će se boriti za medalje, a finala i borbe za 3. mesto zakazani su za 21. januar u hali “Čair”. I ovog puta, nadmetanje će imati humanitarni karakter.

    (1) detaljnije
  • Student košarka žene

    "Studentkinje" dočekuju Spartak za povratak na pobedničku stazu

    Iako se čak 6 pozicija ispod Studenta na tabeli Prve lige nalazi Spartak, niške košarkašice upozoravaju da ne smeju da se opuste pred duel 10. kola. Njihove protivnice imaju par kvalitetnih pojedinaca u timu, na koje bi trebalo da obrate pažnju u subotu, 9. decembra, u 16:30 u sali Osnovne škole “Dušan Radović”.

    detaljnije
  • Student košarka žene

    “Studentkinje” optimistične pred domaćinstvo Crvenoj zvezdi

    Trenutni lider ne samo najjače domaće, već i prve regionalne lige - Crvena zvezda, gostovaće niškom Studentu u subotu, 25. novembra u 16:30 u sali Osnovne škole “Dušan Radović”. Koliko god impozantan bio učinak šampiona Srbije ove godine, i Nišlijkama ide dobro, pa misle da, ako stvari idu onako kako su se dogovorili, mogu da naprave iznenađenje i nanesu im prvi poraz.

    detaljnije
  • Student košarka žene

    Niške košarkašice pune samopouzdanja dočekuju Vrbas

    Iako su jednu utakmicu izgubile, košarkašice Studenta su u preostale dve, koje su odigrale od početka sezone, prosto blistale i deklasirale protivnice. Zato veoma samopouzdane ulaze u meč sa Vrbasom, koji će odigrati u subotu, 28. oktobra od 18:30 u sali Osnovne škole “Duško Radović”, mada su svesne da njihove protivnice imaju veoma jaku startnu petorku.

    detaljnije
KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: