Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Osnovna škola "Sveti Sava"

 • zivadin disić

  Slučaj niškog profesora - sudski proces, štrajk glađu, pritisci ministra i ponovno zaposlenje

  Nakon štrajka glađu, višegodišnjeg sudskog procesa koji i dalje traje i intervencije ministra prosvete Mladena Šarčevića, profesor istorije Živadin Disić je posle 4 godine od otkaza, mimo konkursa, ponovo zaposlen u Osnovnoj školi "Sveti Sava". On je potpisao ugovor na određeno, a direktorka "Sveti Save" Sanela Tarana zbog preporuke ministra smatra da je bila pod pritiskom, ali tvrdi da je sve odrađeno po zakonu.

  (24) detaljnije
 • Živadin Disić štrajk glađu

  Bivši nastavnik škole "Sveti Sava" štrajkuje glađu ispred Suda

  Pošto živi od socijalne pomoći, Nišlija Živadin Disić zatražio je od Višeg suda da ga oslobodi plaćanja taksi od gotovo 275.000 dinara, nastalih jer je tužio za mobing Osnovnu školu "Sveti Sava" u kojoj je nekada radio. Međutim, odobreno mu je samo plaćanje na 6 mesečnih rata, zbog čega je ovaj Nišlija po četvrti put otpočeo štrajk glađu ispred Suda u Nišu, pošto se na ovakav vid protesta već odlučivao kada mu je pre 4 godine oduzeta dozvola za rad.

  (10) detaljnije
 • O.Š. Sveti Sava se rekonstruiše posle 100 godina

  Kompletna rekonstrukcija Osnovne škole u Pirotu

  Posle gotovo više od 100 godina Osnovna škola "Sveti Sava" u Pirotu poprimiće sasvim novi izgled. Kompletnu rekonstrukciju škole finansira Kancelarija za javna ulaganja, a procenjena cena radova iznosi 1,5 miliona evra sa PDV-om. Direktor škole kaže da bi radovi trebalo da se završe do početka nove školske godine.

  detaljnije
 • hor oš Sveti Sava

  Hor niške škole ponovo jedan od najboljih u Srbiji

  Pevajući Osmu rukovet Stevana Mokranjca, koja je bila obavezna kompozicija na takmičenju, kao i etno pesmu pirotskog kraja i obradu pesme "Daire", 35 učenika niške Osnovne škole “Sveti Sava” zvučalo je “kao jedan”, kaže njihov dirigent Gordana Stamenković, te su osvojili prvu nagradu na Republičkom takmičenju horova.

  detaljnije
 • dečji hor čarolija

  Leontina i hor “Čarolija” pevaju u Nišu

  Dečji hor “Čarolija” i njihova mentorka, poznata muzička umetnica Leontina Vukomanović održaće koncert u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Nišu, u petak 12. januara. Pored muzičkih, događaj će imati i humanitarnu notu.

  (12) detaljnije
 • medijana-djaci-B.M

  Prva grupa đaka iz Medijane otputovala u Grčku

  Najbolji učenici Osnovne škole “Sveti Sava” iz Niša prvi su koji će o trošku Opštine Medijana provesti 8 dana u grčkom letovalištu Olimpik Bič. Sa njima idu i dve učiteljice i animator.

  (6) detaljnije
 • Najmlađi znanjem i umećem prikupljaju novac za one kojima je to najpotrebnije; ilustracija: flickr/Larry Lamsa

  Studenti i đaci izvode predstave na engleskom jeziku

  Izvođenjem 8 pozorišnih komada na engleskom jeziku, niški osnovci, srednjoškolci i studenti sakupljaće novac za Dečiju internu kliniku u Nišu. Drugi NELTA teatar fest biće održan u danas od 17 sati.

  detaljnije
 • Odbojka

  Odbojkašice škole “Sveti Sava” na republičkom takmičenju

  Učenice Osnovne škole “Sveti Sava” plasirale su se na republičko takmičenje u odbojci, ubedljivo pobedivši zaječarsku školu “Ljubica Radosavljević Nada” na svom terenu.

  detaljnije